اشاعه فرهنگ غنی اسلام ویژگی مکتب امام صادق(ع) است

خبرگزاری شبستان: مدیرحوزه‌های علمیه استان همدان، گفت: یکی از ویژگی‌های بارز مکتب امام صادق(ع) انتشار و اشاعه فرهنگ غنی اسلام در سطح وسیعی از جامعه آن روز بود و این فقه اهل ‌بیت(ع) را به اوج شکوفایی رساند.

آیت‌الله مصطفی موسوی اصفهانی، مدیرحوزه‌های علمیه استان همدان ضمن تسلیت به ‌مناسبت فرا رسیدن شهادت رئیس مکتب جعفری امام جعفر صادق(ع) در گفت و گو با خبرنگار شبستان گفت: مایه افتخار است در کشوری زندگی می‌کنیم که مذهب اصلی آن مکتب جعفری است.

 

وی اضافه کرد: در وضعیت کنونی جهان، بهترین راه مبارزه با فتنه‌ها، حفظ وحدت و زنده نگه داشتن شعائر اسلامی است که در رأس آن، احیای سیره و روش ائمه اطهار(ع) در جامعه می باشد و در طول تاریخ تنها مذهبی که با خلفای جور، غاصبان و ظالمان به مبارزه برخاست، مذهب حقه جعفری بود.

 

وی به تربیت افراد تأثیرگذار جهان تشیع توسط امام صادق(ع) اشاره کرد، و افزود: شاگردان آن امام بزرگوار از جمله زراره، در احیای مکتب جعفری کوشش بسیاری کردند که امروز این وظیفه حوزه‌های علمیه، روحانیت و سایر اقشار مردم است تا با برپایی باشکوه مجالس سوگواری ائمه اطهار(ع)، معارف و سیره و روش اهل بیت(ع) را در تمامی عرصه‌های زندگی فردی و اجتماعی پیاده کنند.

 

مدیر حوزه‌های علمیه استان همدان با بیان اینکه امام صادق(ع ) در مدت 34 سال امامت پربرکت خویش، نقش برجسته‌ای در توسعه فرهنگ غنی اسلام ایفا نمود و با استفاده از فرصت بدست آمده از نزاع بین بنی‌امیه و بنی‌عباس، بزرگترین دانشگاه اسلامی را بر پا کرد، گفت: در این محیط علمی با بهره‌گیری از محضر آن امام معصوم(ع)، حدود 4 هزار نفر پرورش یافتند که برخی از آنان از رهبران فکری مکتب تشیع بشمار می‌آیند و بر این اساس یکی از ویژگی‌های بارز مکتب امام صادق(ع) انتشار و اشاعه فرهنگ غنی اسلام در سطح وسیعی از جامعه آن روز بود که این مهم راه را بر بسیاری از تحریف‌ها بست.

 

آیت‌الله موسوی اصفهانی برخورد امام صادق(ع) با نسل جوان را بسیار خوب عنوان کرد، و اضافه کرد: حفظ شعائر امام صادق(ع) زمینه‌ساز آشنایی بیش از پیش عموم مردم با تفکر و سیره اهل بیت(ع) را مهیا ساخت.

 

وی افزود: امام صادق(ع) توجه ویژه ای به نوجوان و جوان داشت و وقتی جوانی وارد مسجد می‌شد با او به گفتگو می‌نشست ولی امروز خانواده‌ها در دو خط با جوان خود حرکت می‌کنند در حالی که باید با تشویق جوانان را جذب کنیم و احترام گذاشتن به خواسته‌های به حق جوانان و درک شرایط آنها در خانواده‌ها از ضروریات است.


تربیت بیش از 4 هزار شاگرد از اقدامات اساسی امام جعفرصادق(ع) بود

 وی اظهار داشت: امام جعفر صادق(ع) نه‌تنها رهبر امت اسلامی بود، بلکه به‌عنوان یک عالم و استاد علوم مختلف بیش از چهار هزار شاگرد تربیت کرد و در عصر او علوم اسلامی و دانش و فن‌آوری، پیشرفت قابل ملاحظه‌ای داشته است.

 

 مدیر حوزه‌های علمیه استان همدان در ادامه با اشاره به شخصیت بالای علمی و دینی امام صادق(ع)، افزود: متاسفانه تاکنون شخصیت علمی و دینی این بزرگوار آن طور که باید به افراد جامعه شناسانده نشده است که دستگاه‌های فرهنگی در این زمینه نقش بسیار مهمی بر عهده دارند.

 

آیت‌الله موسوی اصفهانی اضافه کرد: امام جعفر صادق(ع) نه‌تنها رهبر امت اسلامی بود، بلکه به‌عنوان یک عالم و استاد علوم مختلف بیش از چهار هزار شاگرد تربیت کرد و در عصر او علوم اسلامی و دانش و فن‌آوری، پیشرفت قابل ملاحظه‌ای داشته است.

 

وی با بیان اینکه زیربنای تمامی احکام و دستورات اسلام در زمان امام صادق(ع) انجام گرفت، گفت: مکتب امام صادق(ع)یک مکتب نجات‌بخش برای بشریت است و اسلام کامل‌ترین و ارزشمندترین دین در بین ادیان الهی است که دستورات آن برای بشریت نجات‌بخش است.


وی با بیان اینکه امام صادق(ع) در دوران پر التهاب جامعه اسلامی ظهور کرد، و توانست منطق و مکتب اسلام عزیز را در جامعه ایجاد کند، گفت: زیربنای تمامی احکام و دستورات اسلام در زمان امام صادق(ع) انجام گرفت و مکتب تشیع به‌عنوان قوی‌ترین مکتب در جهان دستورالعمل برای یک زندگی سعادتمندانه را ارائه کردند.


امام صادق(ع) مفسر علوم ائمه(ع) و احیاگر مکتب شیعه است

 مدیر حوزه‌های علمیه استان همدان اضافه کرد: امام صادق(ع) مفسر علوم ائمه(ع) و احیاگر مکتب شیعه است و در زمان هیچ یک از ائمه اطهار(ع) فرصت بسط و گسترش مکتب راستین اسلام پیش نیامد.

 

آیت‌الله موسوی اصفهانی افزود: مکتب اهل ‌بیت(ع) و مذهب تشیع توانست در قبال مذاهب دیگر دنیا و جهان اسلام را تحت تأثیر خود قرار دهد و حقانیت شیعه به اثبات برسد، لذا مذهب تشیع را مذهب جعفری نامیدند.

 

وی تصریح کرد: امروز هم شاهد هستیم که دشمنان از اسلام اهل ‌بیت(ع) هراس دارند و فتنه‌گری دشمنان در مقابل اسلام ناب و حقیقی اهل ‌بیت(ع) که با مذاهب جعلی، تکفیری، وهابی و سلفی مسلمان را در روی یکدیگر قرار داده‌اند نشانه هراس دشمنان از این مکتب است.

 

وی ظهار داشت: در حقیقت تنها راه نجات و هدایت انسان‌ها تمسک به قرآن و اهل‌بیت(ع) است و باید هوشیار بود و با شاخص قرآن و اهل ‌بیت(ع) راه را از چاه تشخیص داد و اجازه به فتنه‌گری دشمن نداد و هرآینه اگر دشمن میان قرآن و عترت فاصله بیندازد به هدف خود رسیده است.

 

وی با بیان اینکه قرآن و اهل بیت(ع) هر دو کشتی نجات هستند، افزود: آشنا کردن نسل جوان با آموزه‌های قرآنی در کنار جذابیت‌های هیئت‌های مذهبی، بهترین روش عملی برای مقابله با فتنه‌های آخرالزمانی است.

 

پایان پیام/
 

کد خبر 394317

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha