به گزارش خبرگزاری شبستان از اهواز، حجت الاسلام علی محمدی، نماینده ولی فقیه و سرپرست سازمان اوقاف و امور خیریه کشور، امروز(17 آذر) در همایش یک روزه سلامت اداری و مبارزه با فساد که در سالن شهید هاشمی استانداری خوزستان برگزار شد، بر احیای وقف و موقوفات در جامعه تأکید کرد و گفت: مدیران و دستگاه ها باید در احیای این امر مهم شرعی و قانونی، گام بلندی بردارند و این سازمان و ادارات تابعه را همکاری و مساعدت کنند.
وی افزود: در این راستا وقف تنها صدقه ای می باشد که تغییر ناپذیر است زیرا طبق حکم الهی پیشرفت اقتصاد اسلامی با وقف گره خورده است اما به این امر مهم کمتر نگاه شده است.
مجمدی با بیان اینکه یکی از اقدامات امام راحل(ره) بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، ماندن وقف به وضعیت خود است، اظهار داشت: طبق مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی و به تصویب مجلس شورای اسلامی و تأیید شورای نگهبان مسائل وقف و موقوفات به یک قانون تبدیل شده و نباید از آن تعدی شود.
نماینده ولی فقیه و سرپرست سازمان اوقاف و امورخیریه کشور، خاطر نشان کرد: متأسفانه به این قوانین و مسائل شرعی توجه نمی شود اما مدیران دستگاه ها باید در اجرا، حفظ و نگهداری وقف و موقوفات در جهت عمران و آبادانی مشارکت داشته باشند زیرا این امر پشتوانه حکم شرعی و دینی دارد.
وی تصرف در اماکن موقوفه را حرام دانست و اصافه کرد: کسانی که از اماکن موقوفه استقاده و حقوق آن را ادا نکنند، تصرفشان حرام است و وظیفه اصلی مدیران اجرای قانون و حکم خدا در برابر این موضوع است.
در ادامه مراسم، دکتر نجابت، رییس امور سلامت و دبیر هیئت عالی نظارت رییس جمهور، با تسلیت ایام محرم و سوگواری امام حسین(ع)، با تشریح وقایع بعد از انتخاب در سال 88، بصیرت و عدم آگاهی بعضی از افراد را عامل ایجاد فتنه 88 بیان کرد و اظهار داشت: در اجرای سلامت و مبارزه با فساد باید بصیرت وجود داشته باشد زیرا اگر بصیرت نباشد، نمی توانیم دشمن شناس باشیم.
وی با بیان اینکه آمریکا و استکبار نمی خواهد ایران اسلامی به پیشرفت و ترقی برسد، گفت: اسلام بر پیشرفت علم، تفکر، معنویت و... سفارش کرده و الگوی اسلامی ایرانی نیز در این راستا است از این رو آمریکا و بدخواهان انقلاب جلوی این پیشرفت ها را می گیرند اما ترس آنها از این پیشرفت ها نیست بلکه از حضور قوی و پرقدرت مدیران دستگاه ها در انجام وظیفه خود جهت این پیشرفت ها است.
نجابت با اشاره به بررسی و نظر سنجی در 100 دستگاه مختلف، افزود: وضعیت تکریم ارباب رجوع، پاسخگویی، شفاف سازی، رشوه و... در این موارد متوسط بوده است و وضعیت امسال بهتر از سال گذشته است و در این راستا با صدور 16 هزار رأی، یک هزار و 600 رأی منتهی به اخراج، انفصال و بازخرید شده که از این تعداد 40 رأی یعنی 18 درصد تخلفات اداری پایین بوده است.
همچنین، سید جعفر حجازی، استاندار خوزستان، طی سخنانی تصریح کرد: همه آحاد دولت وظیفه دارد که نیروی انسانی کارآمد و سالم داشته و بانشاط، با انگیزه و با اعتقادات بالا و کارایی بیشتر خدمت کنند.
وی خاطر نشان کرد: توجه خاص دولت ایران به مردم با رویکرد منویات مقام معظم رهبری و انقلاب زبانزد تمام کشورهای آزادیخواه مسلمان و غیر مسلمان است.
حجازی یادآور شد: تشویق می تواند در ارتقای سطح نیروی انسانی، کارایی داشته و در رشد و ارتقای سلامت اداری مؤثر باشد.
استاندار خوزستان، بر تعامل با ارباب رجوع درون سازمان با روش های بخصوص تأکید کرد و افزود: پایین بودن مسئولیت پذیری موجب فساد اداری می شود و این را می توان با آموزش افراد از بین برد.
لازم به ذکر است، در این همایش معاونین توسعه مدیریت و منابع انسانی استانداری استان های ایلام، لرستان و خوزستان به بیان دیدگاه ها و نظرات و ارائه گزارش عملکرد این استان ها پرداختند.
پایان پیام/
نظر شما