به گزارش خبرنگار موسیقی خبرگزاری شبستان، نشست خبری اولین جشنواره موسیقی تهران ظهر امروز یکشنبه 25 مرداد با حضورحمیدرضا نوربخش، دبیر اولین فستیوال موسیقی تهران و مدیرعامل خانه موسیقی،علی رضا قربانی، تهمورث پور ناظری، همایون شجریان و سهراب پور ناظری اعضای شورای مشورتی خانه موسیقی در محل تالار اجتماعات خانه موسیقی برگزار شد.
در ابتدای این نشست حمیدرضا نوربخش، دبیر اولین فستیوال موسیقی تهران و مدیرعامل خانه موسیقی گفت: امسال در حالی میزبان برگزاری اولین فستیوال موسیقی تهران هستیم که وجه نامگذاری آن به دلیل فستیوال های مختلف جهانی که نام برخی از شهرها برای آنها انتخاب شده، قرار گرفته است. در سال گذشته مقارن با برگزاری جشن خانه موسیقی این وعده را داده بودم که جشن خانه موسیقی در قالب فستیوال موسیقی تهران به کار خود ادامه خواهد داد.
وی افزود: حضور هنرمندان پرمخاطب و ارزشمندی چون تهمورس پورناظری، علیرضا قربانی، همایون شجریان و سهراب پورناظری که قریب به یکسال است به شورای مشورتی و اجرایی خانه موسیقی پیوسته اند، تاثیر زیادی در برگزاری فستیوال موسیقی تهران داشت.
نوربخش تصریح کرد: انگیزه تشکیل این شورا پیگیری بخشی از مسائل اجرایی در خانه موسیقی بود که تاکنون به آن پرداخته نشده است که مساله کپی رایت به عنوان یکی از دغدغه های اصلی ما به تبع شکل گیری این شورا مطرح شد و اتفاقا هم اقدامات خوبی پیرامون آن صورت گرفت به طوریکه تمامی مدل های رایج در قانون کپی رایت دنیا جمع آوری و ترجمه شده و موارد مطرح شده در آن با مقررات کشورمان تطبیق داده شده است که امیدواریم بعد از نهایی شدن بتوانیم وارد فاز اجرایی شده و در تعامل با نهادهای مختلف کارهایی را انجام دهیم.
مدیرعامل خانه موسیقی از راه اندازی کمپین حمایت از حقوق موسیقی همزمان با برگزاری فستیوال موسیقی خبر داد و گفت: همزمان با برگزاری جشن خانه موسیقی کمپین حمایت از موسیقی راه اندازی شده و به صورت گسترده فعالیت هایی را انجام خواهد داد که می تواند در حوزه موسیقی کشور اتفاق خوبی قلمداد شود و این بسیار نکته بااهمیتی است که بفهمیم رعایت نکردن قواعد کپی رایت چه لطماتی را به موسیقی خواهد داشت.
نوربخش افزود: یکی از کارهای شورا برگزاری فستیوال موسیقی تهران بود که یکی از رویدادهای مهم و اصلی فعالیت های خانه موسیقی در ماه های اخیر است که از دوازدهم تا هجده شهریور ماه با برگزاری 6 کنسرت متنوع و برگزاری مراسم جشن خانه موسیقی در عمارت مسعودیه میزبان علاقه مندان موسیقی خواهد بود.
مدیرعامل خانه موسیقی اظهار داشت: در این فستیوال یک هفته ای چهارشنبه 12 شهریور ماه گروه همآوایان به سرپرستی استاد حسین علیزاده و خوانندگی محمد معتمدی، پنجشنبه 13 شهریور ماه گروه موسیقی کامکارها، چهارشنبه 14 شهریور گروه پالت، شنبه 15 شهریور گروه شمس به سرپرستی استاد کیخسرو پورناظری، یکشنبه 16 شهریور برادران پورناظری به خوانندگی همایون شجریان و دوشنبه 17 شهریور گروه اشتیاق به خوانندگی علیرضا قربانی برنامه های خود را در فضای باز عمارت مسعودیه اجرا خواهند کرد.
نوربخش درباره انتخاب گروه هایی که در فستیوال موسیقی تهران برنامه اجرا می کنند نیز گفت: در اولین دوره فستیوال موسیقی تهران تلاش کردیم تا گروه هایی را دعوت کنیم که به لحاظ مخاطب از موفقیت های خوبی برخوردار بودند البته ما از خیلی از دوستان برای شرکت در جشنواره دعوت کردیم، اما خودشان یا تمایلی برای شرکت نداشتند و یا از آمادگی لازم برای حضور در این ویژه برنامه ها برخوردار نبودند. این در حالی است که ما از هنرمندان موسیقی پاپ هم برای شرکت در جشنواره دعوت کردیم اما آنها نیز یا فرصت این کار را نداشتند یا تمایلی به حضور پیدا نکردند.
مدیرعامل خانه موسیقی از قرائت بیانیه خانه موسیقی در جشن خانه موسیقی خبر داد و گفت: در مراسم پایان جشن خانه موسیقی بیانیه ای را صادر خواهیم کرد و در آن مطابق گذشته مواضع خانه موسیقی در برابر تنگناها و مشکلات موجود در موسیقی را تشریح خواهیم کرد.
نوربخش در مورد قیمت بلیت های کنسرت های های فستیوال موسیقی تهران اظهار داشت: یکی از دغدغه های مهم مان این بود که بخاطر هزینه های زیادی که صرف خرید بلیت توسط شهروندان میشود، بتوانیم به سهم خود شرایط ارزان تری را برای مخاطبان فراهم کنیم. به همین خاطر در برنامههای اجرا شده ما قیمت بلیت بر خلاف کنسرت های دیگر از 30 تا 80 هزار تومان خواهد بود. این در حالی است که تمامی عواید فروش بلیت کنسرت ها به صندوق خانه موسیقی واریز خواهد شد.
اجرای چند برنامه موسیقی در گونه های مختلف، تقدیر از پیشکسوتان و هنرمندان موسیقی در دو بخش آقایان و خانم ها و تقدیر از کتاب برگزیده موسیقی طی دو سال گذشته از جمله برنامه های مختلف جشن خانه موسیقی بود که رییس خانه موسیقی به آنها اشاره کرد.
در این نشست همچنین همایون شجریان، عضو شورای مشورتی اجرایی خانه موسیقی با اشاره به برگزاری فستیوال موسیقی تهران گفت: تشکیل شورای مشورتی خانه موسیقی بدون تردید یکی از انگیزه های خوب اعضای خانه موسیقی برای حضور قدرتمندتر در فعالیت های صنفی اهالی موسیقی خواهد بود و من امیدوارم بتوانم به سهم خود در جهت رسیدن به این اهداف کوشا باشم.
علیرضا قربانی ، عضو شورای مشورتی اجرایی خانه موسیقی نیز گفت: حضور بنده و سایر دوستانم در شورای مشورتی خانه موسیقی از همان ابتدا ایجاد صمیمیت و همدلی با اعضای خانه موسیقی و حتی هنرمندان غیرعضو این نهاد موسیقایی بود. ما دلمان می خواست که در قالب یک شورای مشورتی در کنار سایر هنرمندان برگزیده موسیقی کشور تعامل بیشتری با خانه موسیقی داشته باشیم تا شاید کسانی که تمایلی به حضور در خانه موسیقی ندارند بتوانند از این طریق وارد کار شوند و به ما کمک کنند.
وی درباره حذف بخش بین الملل فستیوال موسیقی تهران خاطر نشان کرد: ما تا یکماه پیش هم بخش بین الملل جشنواره را حذف نکردیم اما به دلیل کمبود وقت و منابع مالی مجبور شدیم که در زمان دیگری از حضور گروه های بین المللی برای شرکت در جشنواره استفاده کنیم که امیدوارم در جشنواره بعدی شاهد حضور گروه های بین المللی باشیم.
قربانی با اشاره از نبود اطلاع رسانی در خانه موسیقی و بی خبری مردم و هنرمندان از اتفاقات این خانه نیز گفت: خیلی از هنرمندان و مردم در جریان فعالیت های خانه موسیقی نیستند و این نقد را هم وارد می کنم که اطلاع رسانی کمی پیرامون فعالیت های این نهاد صنفی انجام گرفته است اما امیدوارم از این پس شاهد حضور موثرتری از خانه موسیقی در جریان فعالیت های موسیقایی کشور باشیم. لازم است که خانه موسیقی جایگاه بهتری را پیدا کند و این جایگاه ارتقاء یافته را در جایگاه های دولتی نیز جای دهند که به نظر من برگزاری فستیوال موسیقی تهران که پیشنهادی از سوی شورای مشورتی بود می تواند کمک قابل توجهی در بهبود فرآیند این فضایی باشد که به آن اشاره کردیم.
در این نشست سهراب پورناظری، دیگر عضو شورای مشورتی خانه موسیقی نیز گفت: بسیار خوشحالیم که بالاخره بعد از یکسال توانستیم خبر رسمی تشکیل شورای مشورتی خانه موسیقی را به اطلاع دوستداران موسیقی برسانیم و بگوییم که نسل فعالی وارد عرصه اجرایی شده و تمایل دارد در کنار امکانات خانه موسیقی و حمایت هواداران موسیقی ایرانی به سهم خود حضور موثری داشته باشد و به کمک خانه موسیقی بیاید.
وی اظهار داشت: من حتی تا سال گذشته نیز پایم را به خانه موسیقی نگذاشته بودم، اما وقتی دوستان به من توصیه کردند که در جمع اعضای محترم خانه موسیقی حضور داشته باشم و به سهم خود پیرامون انتقادهای وارد شده به حوزه موسیقی کارهایی را انجام دهم و بتوانم موانعی را از سر راه بردارم، وارد شورای مشورتی خانه موسیقی شدم و فکر می کنم با توجه به حضور نخبگان در این شورای مشورتی این توانمندی وجود دارد که فعالیت های موثری در خانه موسیقی انجام پذیرد و من فکر می کنم امروز می تواند یک نقطه عطف در فعالیت های خانه موسیقی باشد.
تهمورس پورناظری، آهنگساز و نوازنده با ابراز امیدواری از تشکیل شورای مشورتی خانه موسیقی گفت: به خانه موسیقی تبریک می گویم که بعد از مدت ها هنرمندانی که در موسیقی مخاطبانی دارند را در این شورا قرار داد و امیدوارم که به سهم خود بتوانیم کمک قابل توجهی به ارتقاء فعالیت های نهاد صنفی خانه موسیقی و برگزاری هر چه بهتر فستیوال موسیقی تهران داشته باشیم.
پایان پیام/
نظر شما