صندوق اعتباری هنر در 8سال گذشته به وظایف خود در قبال هنرمندان عمل نکرد

خبرگزاری شبستان: توحیدی گفت: صندوق اعتباری هنر در طول هشت سال گذشته نقش حمایتی خود را ایفا کرد ولی نتوانست فعالیت اصلی خود که توانمندسازی هنرمندان است، برسد.

به گزارش خبرنگار سینمایی خبرگزاری شبستان، مراسم دهمین سالگرد تاسیس صندوق اعتبار هنرمندان، نویسندگان و روزنامه نگاران شامگاه شنبه 25 مردادماه در تالار وحدت برگزار شد. در این مراسم علاوه بر علی جنتی، جمشید مشایخی، داریوش اسدزاده، محمدرضا شجریان، ایران درودی، داوود گنجه ای، هوشنگ ظریف، غلامحسین امیرخانی، ایرج راد، فرید قاسمی، پرویز کلانتری، صادق کرمیار، علی معلم دامغانی، عبدالحسین مختاباد، مصطفی کمالپورتراب، محمود عزیزی، رضا رویگری، لیلی گلستان، بهرام کلهرنیا، مهتاب کرامتی، فرهاد توحیدی، ناصر تقوایی، حبیب رضایی، مدیران عامل بانک های آینده و پاسارگاد و جمعی کثیری از هنرمندان و نویسندگان و روزنامه نگاران حضور داشتند.

 

«فرهاد توحیدی» عضو هیات مدیره خانه سینما که به عنوان نماینده سینماگران در سالن حاضر بود، طی سخنانی گفت: شخص من در زمره کسانی هستم که با برخی از تحلیل هایی که درباره خصلت های ایرانی ها ارائه می شود هم‌داستان هستم. شاید بتوان به تعبیری خصلت جامعه ایرانی را کوتاه مدت یا کلنگی دانست. انقلاب اسلامی فرصت تاریخی جامعه ایران برای رهایی از چرخه باطل بوده است، جمهوریت این فرصت را در اختیار مردم قرار داده است تا به آن چیزی که می‌خواهند دست پیدا کنند.

 

وی افزود: پیش از این استبداد در کشور حاکم بود ولی حکومت‌های مستبد دوامی نیاوردند. در جامعه مبتنی بر استبداد، مستبد خود را فراتر از قانون می‌داند و یکی از خصلت های جامعه استبدادزده، عدم تمکین به قانون است.

 

توحیدی، تمکین به قانون و احترام گذاشتن به آن راه برون رفت ما از دست استبداد دانست و بیان کرد: مقوله توسعه در ایران پیش از این جنبه عامرانه داشته و برنامه های آن بر این اصل استوار بوده است. در دوران پهلوی توسعه از بالا به منظور مدرن کردن جامعه صورت می‌گرفت و می‌خواستند جامعه را به زور مدرن کنند، همان طور که امروز عده ای می‌خواهند مردم را به زور به بهشت ببرند. برنامه توسعه عامرانه از بالا شکست خورد و اجرایی نشد.

 

وی درباره توسعه پایدار و برنامه ایران در این خصوص نیز توضیح داد: توسعه ای پایدار خواهد بود که بر مشارکت استوار باشد؛ برنامه های توسعه نظام جمهوری اسلامی بر پایه مشارکت مردم استوار است. صندوق اعتباری هنر از برنامه های سوم توسعه است، برنامه سوم توسعه انجام شد و وقتی نوبت به برنامه چهارم توسعه رسید، دولت نهم و دهم موظف به اجرای آن بودند که هیچ اقدامی را در این زمینه انجام ندادند.

 

عضو هیات مدیره خانه سینما خاطرنشان کرد: لایحه تامین امنیت شغلی و تاسیس صنوق بیمه بیکاری در زمان مدیریت قبلی محقق نشد و هیچ کدام از این طرح ها در زمان دولت نهم و دهم به مرحله اجرا نرسید. صندوق اعتباری هنر در طول هشت سال گذشته نقش حمایتی خود را ایفا کرد ولی نتوانست فعالیت اصلی خود که توانمندسازی هنرمندان است، برسد. در عوض بدهی میلیاردی به سازمان تامین اجتماعی را برجا گذاشت که نمونه ای از بی تدبیری دولت قبلی است که دولت جدید را با بحران مواجه کرده است.

 

توحیدی تاکید کرد: تصور می‌کنم همه ما به عنوان هنرمند باید از وزیر رفاه و تامین اجتماعی بخواهیم که این بدهی را تهاتر و صندوق را از دین بدهی به این سنگینی رها کند و اجازه دهند که صندوق اعتباری هنر به وظیفه اصلی اش که باز تعریف اقتصاد فرهنگ و هنر است بپردازد و به تقویت صنوف و تشکل های هنری بپردازد.

 

برداشت نادرستی از تعریف پیشکسوت در نهادهای فرهنگی وجود دارد

بر این اساس، «سید فرید قاسمی» نیز به عنوان نماینده اهالی رسانه، سخنانی درباره مشکلات اهالی فرهنگ مطرح کرد.

 

وی با اشاره به اینکه برداشت نادرستی از پیشکسوت در نهادهای فرهنگی وجود دارد، گفت: پیشکسوت به جای آن‌که بر مبنای پیشینه حرفه‌ای و کارنامه برگزیده شود بر مبنای شناسنامه شناخته می‌شود. معیار در بیشتر آیین‌نامه‌ها 60 سالگی است، با این معیار اگر فردی در 55 سالگی و پس از فراغت از کار اداری، از سر تفنن در مطبوعات قلم بزند و یا چند کتاب تالیف کند پس از 5 سال کار، پیشکسوت محسوب می‌شود اما 50 ساله‌ای که 30 سال عمر خود را با قلمزنی گذرانده و بر اثر کار، گرفتار پیری زودرس شده تا روزی که 60 ساله نشود از هیچ یک از امکان‌های فراهم آمده برخوردار نخواهد شد. 

 

قاسمی با بیان اینکه در انتخاب نمایندگان صنوف فرهنگی و هنری باید دقت نظر صورت پذیرد، اظهار کرد: عزیزی که پس از یکی دو تجربه بازنشستگی امروز مرحله سوم کاری خود را می‌گذراند و در چند جا همزمان اشتغال دارد از وضعیت فردی که ممر معاشش صرفاً از راه فرهنگ و هنر است، هیچ درک و دریافتی ندارد. بنابراین، همواره باید دردمندان و دردشناسان طرف مشورت باشند. حرفه‌ای‌ها را باید از تفننی‌ها تمیز دهید. برای شناسایی این‌گونه افراد باید یک نظام رده‌بندی حاکم شود تا محق‌تر را از محق تمیز دهند.

 

وی خاطرنشان کرد: اگر نظام رده‌بندی به درستی سامان پذیرد دیگر نیاز نیست افراد مدرک خود را برای دریافت مدارک درجه یک تا سه هنری ارسال دارند. سیستم خود پاسخگوست و از اعمال سلیقه پرهیز می‌شود. اگر بخواهیم تبعیض، نگاه شخصی، تبعات تغییر مدیریت‌ها به حداقل برسد باید سامانه‌ای جامع طراحی شود و همه مشخصه‌ها در آن سامانه جای گیرد.

 

پایان پیام/

کد خبر 394205

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha