اسماعیل امینی، منتقد ادبی و طنز پردار با اشاره به آسیب های پدیده کتاب سازی به خبرنگار شبستان، گفت: پدیده کتابسازی که در جامعه ما رایج است به افراد کتابخوان آسیب نمی رساند بلکه به موضوع کتاب به مولفان به ناشران آسیب می رساند.
وی افزود: در واقع کتاب باید بازار طبیعی داشته باشد یعنی حمایت از کتاب نباید به صورت حمایت مادی باشد مثلا من چون این گونه فکر یا شعر را می پسندم باید برای آن هزینه می کنم بلکه آنچه در این باره مهم است اینکه کتاب باید خودش جواب بدهد.
وی ادامه داد: اما یک نکته دیگر هم هست که باید جایی وجود داشته باشد کتابها را ارزیابی نقد و بررسی کنند و بسجند چرا که شکلات در این مملکت می خواهد در بیایید جایی وجود دارد که تشخیص می دهد که این شکلات مطابق استانداردها است یا نه اما درباره کتاب که منتشر می شود کسی نیست که نظر کیفی بدهد.
امینی خاطر نشان کرد: از طرفی پدیده کتابسازی به ناشران نیز آسیب می رساند چرا که یک جنس جعلی وارد بازار می شود و بازار نشر را خراب می کند مثلا ما یک فرهنگ لغت معتبر داریم و یک نفر هم می رود یک فرهنگ لغت تقلبی کار می کند و از آنجایی که جایی برای عرضه وجود ندارد ورود این جنس جعلی بازار کتاب را خراب می کند و یا در حیطه ادبیات فارسی اینقدر کتاب تقلبی دستور و گزیده شعر داریم و همگی به بازار نشر آسیب می رسانند.
نمایشگاه کتاب بیشتر شبیه بازار مکاره بود
وی درباره بیست و چهارمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران نیز عنوان کرد: در مورد نمایشگاه کتاب هم به نظر من باید این نمایشگاه در چند مکان جدا گانه برگزار شود مثلا کتابهای آموزشی را نباید در نمایشگاه بیاورند و در یک زمان دیگر مثلا در شهریور ماه برای این کتابها نمایشگاه بر گزار کنند.
وی یاد آور شد: دیگر اینکه جای نمایشگاه باید وسیع تر از اینها باشد مثلا بگوید برای کتابهای عمومی در مصلی و برای کتابهای دانشگاهی در جایی دیگر نمایشگاه برگزار می شود .از طرف دیگر در نمایشگاه هیچ ترتیب برای پیدا کردن کتاب نیست و ترتیب الفبایی به کار گرفته شده نیز ترتیب خوبی نیست در اینجا یک نفر دنبال کتابهای ادبیات یک نفر دنبال کتابهای جامعه شناسی است .
این منتقد ادبی تصریح کرد: همچنین در این جا به ترتیب ناشر نیز نمی توان کتاب را پیدا کرد و باید فکری به حال این موضوع شود و از طرفی نشست هایی که در نمایشگاه بر گزار می شود باید وسیع تر باشد چرا که اینجا محل رو یارویی ناشر مولف و مخاطب است و در اینجاست که آنها همدیگر را می بینند وچنین امکانی در مکانهای دیگر وجود ندارد .
وی در پایان گفت: اما نمایشگاه کتاب تهران، فقط شلوغی است، شلوغی برای فیلم برداری برای اینکه بگوییم پنج میلیون نفر برای بازدید از نمایشگاه آمده اند اما این افراد آمده اند چکار کنند دو تا کتاب بخرند همچنین این هیاهویی که در بیرون وجود داشت بسیار زننده بود ،بلتد گو ها دایما بر سر مردم می زنند افرادی که اینجا می آیند اهل کتاب خواندن هستند و اما بیرون بیشتر شبیه بازار مکاره است و این بی انصافی در حق افراد کتابخوان است چرا قدرت فکر کردن را با هیاهو یی که ایجاد می کنند از افراد می گیرند.
پایان پیام/
نظر شما