به گزارش خبرگزاری شبستان ،کنگره سالیانه سراسری پژوهش های هنری ایران با همکاری هنرمندان، مراکز دانشگاهی، تحقیقاتی، پژوهشگران و دانشمندان داخل و خارج کشور در آبان ماه 1393 در تهران برگزار می شود.
بنا بر این گزارش، تمام ادیان انسانها را دعوت به سیر از ظاهر به باطن کردهاند و آنچه در نزد ایشان اصیل بوده عالم معناست از این رو اعتبار عالم ظاهر به عالم معنا است. این طرز فکر، تمامی شئونات زندگی انسانها، بالاخص هنر را در جامعه دینی فرا گرفته و بنابراین آثار هنری ادیان همواره آدمی را متذکر به عالم دیگری میکند.
این گزارش می افزاید: راز دعوت قرآن و سخن مشترک انبیاء تفکر و سیر از ظاهر به باطن یا به عبارتی از صورت به معنا بوده و ظاهری دیدن و توقف در صورت دنیا بدون سیر در معنا و باطن را نکوهش کرده و آن را نشان بیخردی انسان میدانند. قرآن شامل آیاتی پر رمز و راز، مکنون در ظاهر کلمات است که همواره انسانها را به تفکر و جستوجو در آن واداشته است. سخن گفتن از کلمات و معانی قرآنی جز به صورتی نمایاندن ممکن نیست و چنین صورتی همواره انسانها را به تفکر واداشته است.
با توجه به جدید بودن موضوعات، گستردگی زمینههای علمی و نیاز روزافزون به تبادل نظر و گسترش اندیشههای نو در زمینههای علوم روز، دبیرخانه این کنگره تلاش می کند تا با برگزاری این کنفرانس بر تعالی هرچه بیشتر دستاورهای علمی افزوده و با تطبیق اولویتهای پژوهشی با نیازهای موجود شرایط را برای ظهور و بروز پتانسیل های عرصه هنر ایرانی - اسلامی تقویت کند.
هدف از برگزاری« کنگره سالیانه سراسری پژوهش های هنری ایران »، ارائه و نقد و بررسی پژوهش های داخلی و خارجی انجام گرفته در حوزه هنر و نیز تبادل دستاوردهای جدید دانش میان هنرمندان و پژوهشگران کشور است.
بر این اساس محورهای همایش بدین شرح اعلام شده است: حکمت هنر-اصول زیبایی شناسی اسلامی-شیوه های نوین آموزش هنر-آموزش هنری و تربیت هنرمندان-آموزش و آداب تعلیم و تربیت در هنر اسلامی-هنر و اندیشه دینی-مبانی هنر-اصول و معیار های هنر-دیدگاه ادیان (اسلام، مسیحیت) در مورد هنر-زیباشناسی نظری و فلسفی هنر-چرایی زیباشناسی دینی-رابطه دین و هنر-آسیب شناسی هنر-آسیب شناسی هنر دینی-چالش های متقابل دین و هنر-هنر و تبلیغ-معرفی آثار هنری-معرفی آثار هنری دینی و هنرمندان دینی-آثار تاریخی و نقش آن در مبادلات فرهنگی میان ایران و دیگر ملل و هنر و زیبایی.
بررسی مفهوم زیبایی در قرآن کریم-رهیافتهای مفسران به زیبایی شناسی قرآن-تطبیق تفاسیر عرفانی و ظاهری در هنر-تجلی سبک زندگی اسلامی ایرانی در هنر و معماری اسلامی-مفاهیم فرهنگی و اجتماعی و تبیین سبک زندگی در هنر-بازتاب حکمت اسلامی در هنرهای کاربردی ایران-افق های نوین و فناوریهای جدید-فناوری و سازه های سنتی-هنر پایداری، پایداری در هنر و مفاهیم آن در پرتو حکمت اسلامی-نقش و جایگاه هنر در پیشرفت و توسعه فرهنگی-نمود مضامین قرآنی در جلوههای بصری هنر و معماری اسلامی-تجلی تفکر شیعی درهنر، معماری و شهرسازی-جهانی شدن و چالش های هنر و معماری و شهرسازی اسلامی از دیگر محورهای این کنگره است.
بر پایه این گزارش ،علاقه مندان تا 21 آبان ماه فرصت دارند تا مقالات خود را طبق فرمت تعیین شده در وب سایت کنگره به نشانی www.IACAR.ir، به دبیرخانه واقع در تهران، میدان انقلاب، ابتدای خیابان اردیبهشت، بن بست شهرزاد، پلاک 6، طبقه 3، واحد 5,معاونت تحقیقات و فناوری ارسال کنند؛ همچنین آخرین مهلت ثبت نام برای حضور در همایش 30 آبان ماه اعلام شده است.
بنا بر گزارش پایگاه اندیشوران حوزه، علاقه مندان می توانند برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره تلفن 66958112-021 تماس حاصل کرده یا به وب سایت کنگره مراجعه کنند.
شایان ذکر است کنگره سالیانه سراسری پژوهش های هنری ایران 30 آبان ماه سال جاری در تهران برگزار می شود.
پایان پیام/
نظر شما