به گزارش خبرنگار سرویس مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام حمیدرضا سلیمانی، دبیر ستاد عالی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور در جلسه ای مشترک با حضور علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و مسئولان دبیرخانه های ستاد عالی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور طی سخنانی به تشریح فعالیت ها و مطالبات کانون ها پرداخت.
وی در ابتدای سخنان خود با اشاره به شکل گیری کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور در سال 1371، اظهار کرد: با تاکید و رهنمودهای مقام معظم رهبری، کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور شکل گرفت و وزیر وقت مکلف شد تا طرحی را آماده و ارایه کند و بعد از مدتی مصوبه 302 تدوین شد.
دبیر ستاد عالی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور گفت: از آن زمان با توجه به آمادگی مساجد، مدیرانی که در راس کار قرار داشتند به تدریج با فعالیت های کانون های فرهنگی هنری آشنا شدند و مشخص شد که می توانیم از ظرفیت کانون های مساجد برای مقابله با تهاجم فرهنگی استفاده و نیروهای مستعد تربیت کنیم.
وی افزود: در این راستا و با شکل گیری این حرکت بسیاری از مساجد داوطلبانه به صحنه آمدند و نتیجه این شد که امروز آمار کانون های فرهنگی هنری مساجد از 18 هزار باب کانون عبور کرده است و این رقم تا پایان سال به 20 هزار پایگاه می رسد همچنین بر اساس برنامه پنجم توسعه روند توسعه کانون ها به 22 هزار مرکز می رسد.
حجت الاسلام سلیمانی با بیان اینکه امروز بالغ بر پنج هزار کتابخانه مساجد کشور دارای مخزن هستند، تصریح کرد: علاوه بر آن کتابخانه های باز نیز در شبستان سایر مساجد وجود دارد که با همکاری معاونت فرهنگی وزارت ارشاد سالانه چهار میلیاردتومان کتاب از سوی شورای خریداری کتاب انتخاب و به مساجد ارسال می شود که این حرکت سبب شده است تا آرام آرام شاهد شکل گیری شبکه بزرگ کتابخانه در مساجد کشور باشیم.
وی تاکید بر حرکت های کیفی در سیر فعالیت های کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور را یکی از مسایل مهم در برنامه های ستاد عالی مساجد کشور دانست و افزود: در این راستا بحث تخصصی شدن کانون ها را مدنظر قرار دادیم و در حال حاضر حدود 663 کانون در 22 رشته تخصصی فعالیت دارند.
حجت الاسلام سلیمانی ادامه داد: اگر به دنبال عملیاتی کردن اصل 44 قانون اساسی همچنین تحقق برون سپاری ماموریت های وزارت ارشاد به بخش مردمی هستیم، کانون های تخصصی مساجد کشور فرصتی مناسب در راستای حرکت در این جهت محسوب می شوند.
دبیر ستاد عالی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور با بیان اینکه توجه به کانون های مصلی از برنامه هایی است که در دستور کار ستاد عالی مساجد قرار دارد، افزود: در سراسر کشور 800 مصلی داریم که از این تعداد در 340 مصلی، کانون راه اندازی شده است.
وی ادامه داد: کانون های مصلی از چند جهت حایز اهمیت هستند. برای مثال مسئولان این کانون ها مکلف هستند تا شبهات و سوالات جوانان در مساجد و دانشگاه ها را دریافت و دسته بندی کرده و در اختیار ائمه جمعه قرار دهد تا آنها متناسب با نیاز نسل جوان خطبه ها را تنظیم کنند که این روند تاکنون اجرایی شده است و ائمه جمعه از این روند اظهار رضایت دارند.
حجت الاسلام سلیمانی به تشریح بخش دیگری از فعالیت های ستاد عالی کانون های مساجد کشور پرداخت و افزود: توجه به کیفیت فعالیت های کانون ها و تشکیل کانون های دانشگاهی از جمله مسایلی است که مورد توجه ماست، برای مثال هفته آینده مصادف با روز جهانی مسجد کانون مسجد دانشگاه شریف افتتاح می شود.
دبیر ستاد عالی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور گفت: توجه به کانون های روستایی از جمله دیگر مواردی است که مورد توجه این مجموعه است به طوری که تاکنون 8800 کانون در سامانه تحت عنوان کانون روستایی شکل گرفته است. ضمن این که با توجه به وجود 22 میلیون جمعیت در روستاها نباید از این ظرفیت غفلت کنیم. بنابراین با امضای تفاهم نامه با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی امیدواریم که در زمینه فعالیت های کانون های روستایی، برنامه ها ارتقا یابد.
وی برگزاری دوره های آموزشی برای مسئولان کانون های فرهنگی هنری مساجد جدید التاسیس کشور با عنوان «اندیشه های آسمانی» در مشهد مقدس و برپایی دوره آموزشی برای مدیران کانون ها همچنین توجه به جشنواره ها را به عنوان بخش مهمی از فعالیت های این مجموعه دانست و افزود: طی برگزاری این جشنواره ها نخبگان هنری شناسایی می شوند و دوره های ویژه ای نیز برای آنها برگزار می شود.
حجت الاسلام سلیمانی ادامه داد: تشکیل 188 مرکز فرهنگی دیجیتال با همکاری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین هسته های پژوهشی از دیگر برنامه های ماست که در این راستا تاکنون هزار هسته پژوهشی شکل گرفت است همچنین طرح تلاوت نور اقدامی در راستای گسترش انس با قرآن کریم است که در مساجد برگزار می شود.
وی این جلسه به طرح درخواست های اعضای ستاد عالی و کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی پرداخته و تصریح کرد: دیدار با مقام معظم رهبری، دیدار با رییس جمهوری، از جمله مطالبات اعضای ستاد عالی مساجد کشور است.
حجت الاسلام سلیمانی با تاکید بر ایجاد ردیف بودجه مستقل برای ستاد عالی مساجد کشور گفت: علاوه بر این نیازمند بازسازی ردیف بودجه امور روستایی و عشایری هستیم، همچنین خواهان حضور ستاد عالی در کارگروه تدوین برنامه ششم توسعه هستیم.
همچنین در ادامه این نشست حجت الاسلام «گلی»، مسئول دبیرخانه استان تهران طی سخنانی اظهارکرد: تجربه کار فرهنگی در مسجد تجربه بی نظیری است که قابلیت انتقال به کشورهای اسلامی و حتی غیر اسلامی را دارد لذا خواستار آن هستیم تا تجربه و برنامه های کانون های فرهنگی و هنری مساجد کشور در هفته های فرهنگی در خارج از کشور نمود یافته و این تجربیات منتقل شود.
حجت الاسلام نیازی، مسئول دبیرخانه استان فارس نیز اظهار کرد: کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور ستاره درخشان منظومه وزارت ارشاد هستند و نیروی عظیمی در کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور حاضرند در نتیجه انتظار آن است که از ظرفیت این نیروها استفاده شود، این نیروهای عظیم می توانند در وزارت خانه ها به ویژه وزارت آموزش و پرورش حضور یافته و از ظرفیت آنان استفاده شود که در این راستا خواستار انعقاد تفاهم نامه ای بین وزارت ارشاد با وزارت آموزش و پرورش در نیل به این مهم هستیم.
در ادامه این نشست حجت الاسلام «معتمدی»، مسئول دبیرخانه کانون های مساجد استان اصفهان نیز طی سخنانی گفت: مسئله دیگر عضویت هنرمندان کانون های مساجد در صندوق بیمه هنرمندان است. در این حوزه حدود چهار هزار نفر سهمیه برای بیمه داشتیم که اعلام شده است این سهمیه تا پایان شهریور ماه جاری است و بعد از آن ادامه نخواهد یافت لذا انتظار داریم حداقل بیمه بیمه شدگان ادامه یابد.
در پایان مراسم به شکل نمادین از مسئول دبیرخانه کانون های مساجد استان اردبیل با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تقدیر شد.
پایان پیام/
نظر شما