به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان، سیدحمید کلانتری، معاون امور تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در نشست خبری با اشاره به نقش تعاونی ها در توسعه اقتصاد کشور گفت: با توسعه تعاونی ها این اهداف تامین می شود و یک حرکت مثبت اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی را ساماندهی می کنیم.
وی با بیان اینکه توسعه اعتدال از رویکردهای دولت تدبیر و امید است، خاطرنشان کرد: با توسعه تعاونی ها فرهنگ اعتدال را گسترش می دهیم.
کلانتری با اشاره به چالش های پیش روی توسعه تعاون گفت: فرهنگ تعاون به درستی در جامعه تدوین نشده، بنابراین باید شناخت از تعاون را در جامعه عمق ببخشیم.
معاون امور تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تصریح کرد: تعاونی و نگاه به تعاونی باید نگاه ایفای نقش موثر اقتصادی باشد. در بخش کشاورزی، معدن، صنعت، خدمات، IT، دانش بنیان و نوع جدید همه تعاونی هایی است که می تواند اقتصاد کشور را به حرکت درآورده و باعث رشد اقتصادی کشور شود.
دکتر کلانتری با بیان اینکه تعاونی ها فعالیت های اقتصادی مفیدی انجام می دهد، اذعان داشت: تعاونی ها در متن اقتصاد کشور می توانند ایفای نقش کنند.
وی مدیریت منابع انسانی را از دیگر چالش های پیش روی تعاونی ها برشمرد و افزود: باید تلاش کنیم شبکه اقتصادی- اجتماعی تعاونی ها را از نظر مدیریتی کارآمدتر و توانمندتر سازیم.
فعالیت 110 هزار تعاونی فعال در کشور
معاون امور تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی از وجود بالغ بر 110 هزار تعاونی فعال در کشور خبر داد و بیان داشت: تعاونی ها با مشکلی به نام تشکیلات بانکی و بروکراسی سیستم بانکی مواجه هستند که باید برای رفع این مشکلات و تثبیت در امور تعاونی ها اقدامات سازنده ای انجام شود.
کلانتری توسعه بازار و بازاریابی را از دیگر چالش های پیش روی تعاونی ها برشمرد و گفت: تعاونی ها در برندسازی مشکل دارند و باید به سطحی برسند تا بتوانند برندهای ملی تولید کنند تا سهم بیشتری از درآمد را عاید اعضای خود کنند.
معاون امور تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی توسعه شبکه تعاملاتی را از مولفه های پیشرفت تعاونی ها عنوان کرد و گفت: تعاونی ها باید با یکدیگر تعامل داشته باشند و مسئولیت پذیری متقابل را درون مجموعه تعاون توسعه دهند.
پنج درصد سهم بخش تعاون در اقتصاد کشور
وی با اشاره به اصل 44 قانون اساسی که سیاست های آن توسط مقام معظم رهبری ابلاغ شده است، یادآور شد: طبق اصل 44 قانون اساسی پیش بینی شده در برنامه های چهارم و پنجم توسعه 25 درصد سهم تولید اقتصادی به بخش تعاون اختصاص یابد اما متاسفانه با گذشت سه سال از برنامه پنجم توسعه در حال حاضر سهم بخش تعاون در اقتصاد کشور پنج درصد است.
کلانتری در ادامه یادآور شد: برای توسعه و تقویت بخش تعاون پیش بینی شده است تا در همه شهرستان ها تعاونی سرمایه گذاری سهام عدالت تشکیل شود.
تشکیل 353 تعاونی شهرستانی سهام عدالت
وی از تشکیل 353 تعاونی شهرستانی سهام عدالت خبر داد و افزود: برای مدیریت 100 هزار میلیارد تومان ارزش تقریبی سهام واگذاری کارخانجاتی است که از طریق سهام عدالت واگذار شده اند.
کلانتری ادامه داد: یکی از سیاست های این وزارتخانه این است که واگذاری ها از طریق شرکت های تعاونی سهامی عام صورت گیرد تا بتوانیم سهام عدالت را به خوبی مدیریت کنیم تا در توسعه اقتصادی کشور تاثیر مثبتی داشته باشد.
معاون امور تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه پیشنهاد می کنیم وزارت اقتصاد با برنامه کارشناسی، شرکت های سهامی عام سهام عدالت را به شرکت های تعاونی سهامی عام سهام عدالت تبدیل کنیم، تأکید کرد: تاکنون 62 شرکت سهام خود را تا بالای 90 درصد به شرکت های سهامی عام سهام عدالت واگذار کرده اند.
کلانتری با اشاره به برنامه ها و اقدامات این مرکز در حوزه تعاون خاطرنشان کرد: سال گذشته 117 طرح تعاونی صنعت و معدن از محل تسهیلات بانکی معادل 18 میلیارد تومان استفاده کرده اند و 2100 فرصت شغلی ایجاد شده است.
وی افزود: 177 طرح کشاورزی معادل 92 میلیارد تومان تسهیلات بانکی، 1600 شغل ایجاد کرده است.
ایجاد 4350 فرصت شغلی ارزان قیمت در هفت استان کشور
معاون امور تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی از ایجاد 4350 فرصت شغلی ارزان قیمت قالیبافی در هفت استان کشور خبر داد و افزود: این طرح به صورت پایلوت در این استان ها در حال اجرا می باشد که در قالب آن به ازای اشتغال هر فرد 10 میلیون تومان تسهیلات به تعاونی پرداخت می شود.
وی ادامه داد: 2203 تعاونی پرورش گاو شیری در بخش تعاون داریم که با 27 هزار نفر عضو برای 11 هزار نفر اشتغال ایجاد کرده اند.
کلانتری با بیان اینکه دو هزار و 500 تعاونی دامپروری با 23 هزار نفر عضو برای 17 هزار نفر شغل ایجاد کرده اند، خاطرنشان کرد: مجموع تعاونی ها 18 درصد گوشت قرمز و 13 درصد شیر کشور را تولید می کند.
وی با بیان اینکه دو هزار و 33 واحد تعاونی در حوزه طیور، 13 هزار ظرفیت شغلی ایجاد کرده است، اظهار کرد: 20 درصد تولیدات پرورش ماهی کشور توسط تعاونی ها تهیه و تولید می شود.
ثبت 1850 تعاونی طی پنج ماهه اول سال جاری
معاون امور تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی از ثبت 1850 تعاونی در سطح کشور طی پنج ماهه اول سال جاری خبر داد و افزود: این تعاونی ها شامل 517 تعاونی در بخش کشاورزی، 630 تعاونی در بخش خدمات، 35 تعاونی معدنی، 58 تعاونی چندمنظوره، 19 تعاونی حمل و نقل، 50 تعاونی مسکن و 45 تعاونی فعالیت های عمرانی بوده است.
وی با بیان اینکه تعاونی ها برای 24 هزار و 150 نفر اشتغال ایجاد کرده اند، تصریح کرد: توسعه تعاونی های توسعه و عمران شهرستان یکی از برنامه های محوری این مرکز است.
کلانتری با بیان اینکه قانون توسعه تعاونی های توسعه و عمران شهرستان ها در اواخر سال 89 تصویب شده، اذعان داشت: پنج تعاونی توسعه ای و عمرانی شهرستان ها تشکیل شده و 20 تعاونی نیز در شرف تشکیل است.
وی با بیان اینکه در قالب این طرح نیم درصد جمعیت هر شهرستان به عضویت تعاونی توسعه و عمران شهرستان ها درآمده و به صورت مستقیم در فعالیت های اقتصادی حضور می یابند، خاطرنشان کرد: کارآفرینان، فرمانداران، کارگروه اشتغال استانها نسبت به تشکیل تعاونی های توسعه و عمرانی شهرستان ها اقدام کنند.
معاون امور تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تاکید کرد: تعاونی های توسعه و عمرانی شهرستان ها برای گسترش عدالت و همبستگی اجتماعی و ظرفیت های تولیدی و خلاق ایجاد می شوند.
وی در ادامه از برگزاری نهمین جشنواره تعاونی های برتر خبر داد و گفت: تاکنون 10 هزار و 506 تعاونی برای حضور در این جشنواره اعلام آمادگی کرده اند که این تعداد در مقایسه با سال گذشته 10 درصد افزایش داشته است.
200 میلیارد تومان از محل صندوق توسعه ملی در اختیار تعاونگران قرار می گیرد
کلانتری با بیان اینکه تصویب کرده ایم 200 میلیارد تومان تسهیلات مورد نیاز تعاونی ها در اختیار متقاضیان قرار گیرد، خاطرنشان کرد: این میزان تسهیلات از صندوق توسعه ملی تامین اعتبار شده است که متقاضیان واجد شرایط به بانک توسعه تعاون معرفی می شوند تا از تسهیلات بخش تعاون استفاده کنند.
وی با بیان اینکه قرار است 550 میلیارد تومان توسط معاونت توسعه راهبردی ریاست جمهوری به بخش تعاون اختصاص یابد، تصریح کرد: در صورت تخصیص این میزان تا سه برابر امکان پرداخت تسهیلات بانکی به طرح های تعاونی دارای توجیه اقتصادی میسر می شود.
کلانتری با بیان اینکه 450 شرکت تعاونی دانش بنیان در کشور تشکیل شده است، خاطرنشان کرد: وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی درصدد است تا با صندوق نوآوری و فناوری که زیرمجموعه معاونت فناوری ریاست جمهوری است تفاهم نامه ای امضا کند تا در قالب آن از شرکت های دانش بنیان حمایت شود و تسهیلاتی در اختیار آنان قرار دهد.
واگذاری 34 هزار واحد مسکونی مهر همزمان با هفته دولت و تعاون
وی خاطرنشان کرد: از هفت هزار تعاونی مسکن مهر در سطح کشور حدود یک میلیون و 450 هزار واحد مسکن مهر را تحت پوشش خود قرار داده اند و تاکنون 850 هزار واحد مسکن مهر به متقاضیان واگذار شده است.
کلانتری ادامه داد: همزمان با هفته دولت و تعاون 34 هزار واحد مسکونی مهر به اعضای تعاونی های مسکن مهر واگذار می شود.
وی ترویج فرهنگ تعاون، تسهیل گری برای فعالیت بهتر و توانمندسازی تعاونی ها، برقراری تعامل میان وزارتخانه ها و تعاونی ها و افزایش بهره وری تعاونی ها را از نقش های محوری وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی برشمرد.
در ادامه، کلانتری اذعان داشت: 613 میلیارد تومان از محل صندوق توسعه ملی به 2500 تعاونی متقاضی استفاده از سهمیه اختصاص یافته است و 1700 تعاونی باقیمانده برای استفاده از تسهیلات در صف انتظار قرار دارند که پرداخت 200 میلیارد تومان در حال حاضر قطعی شده است.
وی در پایان با بیان اینکه 15 میلیون نفر عضو مستقیم و غیرمستقیم تعاونی ها هستند و یک شبکه بزرگ اقتصادی را تشکیل داده اند، اذعان داشت: میانگین هزینه ایجاد یک شغل در بخش تعاون به طور متوسط 50 میلیون تومان است که در تعاونی های مختلف از 10 تا 150 میلیون تومان متغیر است.
پایان پیام/
نظر شما