به گزارش خبرنگار سرویس مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان، علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی صبح روز یکشنبه 26 مرداد در بازدید از بخش های مختلف ستاد عالی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور و مراسم رونمایی از صفحه جدید خبرگزاری شبستان در جمع مسئولان دبیرخانه های کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور سخنرانی کرد.
وی با بیان اینکه فعالیت های ستاد عالی کانون های فرهنگی هنری مساجد قابل توجه و جذاب است، اظهار کرد: احساس می کنم اگر بتوانیم در حوزه های دینی هرچه بیشتر قدم برداریم و برای هدایت افراد کار کنیم در واقع برای آخرتمان ذخیره جمع کرده ایم.
وی ادامه داد: من با علاقه مسایل مساجد را دنبال می کنم. معتقدم اگر بخواهیم جامعه را از نظر اخلاقی اصلاح کنیم و در راستای افق های ترسیم شده نظام و اهداف آن که همان اهداف الهی است، حرکت کنیم باید بیش از گذشته به مساجد توجه کنیم که راه نیل به این هدف بهره گیری از امکاناتی است که در مساجد در اختیار داریم.
جنتی تصریح کرد: بارها در جلساتی که با حضور دبیر ستاد عالی کانون های فرهنگی هنری مساجد داشتم به ایشان در مورد تجربیات خود از کشورهای دیگر و ارتقای رویکرد دینی در سایر کشورها سخن گفته ام. این ارتقا به علت فعال بودن مساجد و ائمه جماعات و توجه به حفظ و تفسیر قرآن در این کشورها است.
وی با بیان اینکه در طول 23 سال تبلیغ پیامبر (ص) مساجد محور فعالیت ها بود، اظهار کرد: مسجد در آن زمان تنها جایگاه عبادات رسمی نبود بلکه جایگاه های بزرگتری را هم داشت مثلا مسجد مکانی برای جنگ و آماده کردن نیروها همچنین آشنایی با معارف اسلامی و آیات وحی بود بنابراین باید قدر این ظرفیت ها را بدانیم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به تاسیس کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور در سال 1371 اظهار کرد: امروز نهالی که کاشته شد به ثمر نشسته و درخت تنومندی شده است به گونه ای که امروز بیش از 18 هزار کانون فرهنگی هنری مساجد در کشور فعال است که معلوم می شود در این دو دهه کارهای بزرگی انجام شده است و باید به همین ترتیب گسترش یابد. چنانچه قانون برنامه پنجم توسعه ما را به گسترش کانون های فرهنگی هنری و ارتقای سطح کمی و کیفی ملزم کرده است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ابراز امیدواری کرد: کانون های فرهنگی هنری مساجد باید به شکل یک شبکه اجتماعی گسترش یابد تا تمامی مساجد کشور را در بر گیرد.
جنتی با اشاره به اهمیت توجه به کیفیت در سطح فعالیت های کانون های فرهنگی هنری مساجد، افزود: بحث آموزش و تغذیه فکری اعضای کانون ها از جمله مواردی است که باید مورد توجه قرار گیرد. هر چند که انصافا فعالیت های قابل تقدیر و شایسته ای از سوی ستاد عالی انجام شده است.
وی خاطرنشان کرد: در ارایه مطلب، شکل و محتوا هر دو اهمیت بالایی دارد. باید در این جهت حرکت کنیم که کانون های فرهنگی هنری مساجد و ائمه جماعات مساجد که خیل عظیمی از شخصیت های روحانی را تشکیل می دهند، اسلام را آنگونه معرفی کنند که برای نسل امروز که با انواع شبکه های اجتماعی ارتباط دارد، جذابیت داشته باشد.
وی با اشاره به ابلاغ سیاست های کلان اقتصادی از سوی مقام معظم رهبری در سال جاری افزود: راه برون رفت ما از نارسایی ها و مشکلات اقتصادی آن است که همت کنیم و دست به دست هم دهیم تا در اقتصاد رونق پیدا شود و مشکلات فرهنگی نیز در حاشیه آن حل و فصل شود ضمن آنکه یکی از مهمترین راهکارها فرهنگسازی برای اجرای این سیاست هاست.
جنتی با اشاره به تاکید مقام معظم رهبری بر تربیت 10 میلیون حافظ کل قرآن کریم خاطرنشان کرد: البته سازمان اوقاف و امور خیریه متولی این امر است اما به هر حال جایگاه این فعالیت مساجد است. بنابراین کانون های مساجد باید به تحقق این امر کمک کنند تا جایی که مطالبه رهبری یعنی تربیت 10 میلیون حافظ قرآن کریم تحقق یابد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه در پاسخ به مطالبات مطرح شده در این جلسه که از سوی مسئولان دبیرخانه های کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور مطرح شد، اظهار کرد: در مورد دیدار اعضای کانون های مساجد با مقام معظم رهبری از سال گذشته این مسئله را پیگیری می کنم و امیدوارم این مهم بزودی محقق شود.
پایان پیام/
نظر شما