به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از اداره کل روابط عمومی واطلاع رسانی کمیته امداد امام خمینی(ره)،عبدالزهرا ساعدی با اشاره به اینکه امداد امام خمینی(ره) عراق در سال 2006 میلادی فعالیت رسمی خود را آغاز کرده است،گفت: کمیته امداد امام خمینی (ره) عراق در 4 شاخه اصلی درکربلا،نجف،بصره و کاظمین و 5 شاخه فرعی در استانهای العماره، الکوت، الحله،الدیوانیه والناصریه فعالیت دارد و از دو سال گذشته تا کنون رویکرد فعالیتها در جهت ارائه الگوهای موفق حمایتی و توانمندسازی به نیازمندان و ایتام و ایجاد اشتغال و ترویج فرهنگ صدقات و اجرای طرح اکرام ایتام در این کشور است که تمامی این فعالیتها از طریق هسته های مردمی صورت می گیرد.
وی با بیان اینکه امداد امام(ره) در عراق 2 هزار و 640 خانواده شامل 11 هزار نفر را تحت پوشش دارد که 7 هزار نفر از این خانواده ها دارای ایتام هستند،خاطر نشان کرد: 90 درصد مردم عراق به طور مستقیم و غیر مستقیم به خاطر جنگ و انفجارات دارای ایتام هستند و تعداد ایتام نیز رو به ازدیاد است و این در حالی است که تعدادی از این ایتام دارای حامیان ایرانی هستند؛اما همه ایتام دارای حامی نیستند و نیاز به فرهنگسازی دارد تا انشاا... طرح اکرام ایتام در عراق مانند طرح صدقات به صورت موفق تری اجرا شود.
وی با بیان اینکه تعداد هزار و 500 خانوار ایتام و نیازمند تحت پوشش و غیر تحت پوشش عراقی از آموزشهای فنی و حرفه ای در زمینه خیاطی، کامپیوتر، تعمیرات موبایل و سیم کشی برق منازل به صورت رایگان بهره مند شده اند،ادامه داد:طی یکسال گذشته 400 هزار خانوار عراقی پس از استعدادسنجی و بهره مندی از آموزشهای لازم و ارائه تسهیلات به مرحله خودکفایی رسیده اند.
رئیس دفتر کمیته امداد امام خمینی(ره) در عراق از راه اندازی آموزشهای فنی و حرفه ای در رشته کاشت قارچ،عبا بافی و جوراب بافی در آینده نزدیک خبر داد و یاد آور شد:در تابستان کارآموزان در کارگاههای آموزش خیاطی در زمینه تهیه البسه مدارس برای نیازمندان و ایتام آموزش می بینند تا ضمن درآمدزایی برای آنان، نیاز دانش آموزان هم از طریق این کارگاهها تامین شود.
ساعدی با اشاره به اینکه بودجه عراق در سه بخش هزینه تشکیلاتی،عملیاتی امدادامام(ره) و کارگاههای آموزشی،مشارکت و اکرام و توسعه فعالیتهای امداد در حوزه اشتغال است،یادآور شد:به غیر از بخش هزینه تشکیلاتی، تامین دیگر بخشها از محل کمکهای مردمی در کشور عراق صورت می گیرد.
وی از توزیع بیش از 10 هزار صندوق صدقات کوچک و نصب یک هزار و 800 صندوق بزرگ در استانهای کربلا،نجف،بصره، الناصریه و العماره خبر داد و افزود:از ابتدای امسال تا کنون بیش از 200 میلیون تومان درآمد صندوق صدقات بوده است و در نظر داریم در سالهای آینده در بیشتر مناطق استانهای عراق و بویژه در بغداد توسعه مشارکتهای مردمی را از طریق نصب صندوق صدقات پوشش دهیم و در یک پروسه سه ساله بیش از 3 هزار صندوق بزرگ نصب و بیش از 20 هزار صندوق صدقات کوچک در این کشور توزیع شود.
وی از تامین جهیزیه برای 20 زوج جوان در نجف اشرف و 85 زوج جوان در بغداد، توزیع 3 هزار سبد غذایی میان نیازمندان، برپایی سفره های آسمانی اطعام در ماه مبارک رمضان ، توزیع بیش از هزار و 700 البسه همزمان با عید سعید فطر از طریق کمکهای محلی و درآمد صندوق صدقات و برگزاری اردوهای زیارتی و فرهنگی استانها ایتام و نیازمندان با کمک استانداری در کشور عراق خبر داد.
وی با بیان اینکه طبق برنامه ریزی صورت گرفته شده و با توجه به میزان نقدینگی بالا در کشور عراق و تعداد 18 استان در این کشور با بهره مندی از این ظرفیتها،امداد عراق تا سه سال آینده به عنوان یک امداد و دفتر مستقل به الگو برداری و انتقال تجربیات خواهد پرداخت،گفت: ذخیره مالی از طریق درآمدهای محلی در عراق وجود دارد.
رئیس دفتر کمیته امداد امام خمینی(ره) در عراق با تاکید بر تامین نیروی انسانی در کمیته امداد امام(ره) کشور عراق،اظهار کرد: دغدغه کنونی ما نیروسازی است تا انتقال تجربیات به بهترین شکل صورت گیرد تا اهداف این نهاد در خدمت رسانی به ایتام ونیازمندان و توانمندسازی آنان تحقق پیدا کند.
ساعدی با اشاره به امضاء تفاهم نامه امداد امام خمینی(ره) در عراق با بیش از 30 موسسه و هسته مردمی در بغداد،خاطر نشان کرد: کارهای امداد امام(ره) از طریق این موسسات و هسته های مردمی انجام می شود.
وی از ایجاد تفاهم نامه امداد امام خمینی(ره) در عراق با موسسه حمایت از کودکان وایتام کردستان عراق در زمنیه توسعه مشارکتها، اشتغال و اعزام بیماران صعب العلاج به کشور عراق و درخواست تعامل و همکاری شمال عراق و استان سلمانیه با این نهاد خبر داد.
رئیس دفتر کمیته امداد امام خمینی(ره) در عراق با اشاره به اعتماد مردم و مسئولان و موسسات و هسته های مردمی این کشور نسبت به عملکرد امداد امام(ره) در عراق اظهار کرد:این اعتماد به این دلیل است که امانت مردم به بهترین شکل ممکن به دست نیازمندان رسیده است و موسسات در عراق نیز این نهاد را به عنوان یاور خودشان می دانند.
وی در پایان با اشاره به دید مثبت سرپرستی این نهاد نسبت به دفاتر امداد در خارج از کشور بویژه دفتر عراق، از همکاریهای شرکتهای ایرانی مستقل در عراق که موجب تسهیل در امور فرهنگسازی و توسعه فعالیتهای این نهاد بوده اند و همچنین همکاریهای وزارت کار و امور اجتماعی، وزارت ورزش و جوانان کشور عراق و دست اندرکاران سفارت ایران در عراق تشکر کرد.
پایان پیام/
نظر شما