آمانو واردتهران شد/دیدارباروحانی،ظریف وصالحی دستورسفرمدیرکل آژانس اتمی

خبرگزاری شبستان: مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی شب گذشته وارد تهران شد تا دومین سفرش در دوران ریاست دولت یازدهم به ایران را انجام دهد.

به گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان، یوکیا آمانو مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی شب گذشته وارد تهران شد. مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی قرار است امروز یکشنبه 26 مرداد ماه(17 اوت 2014) ملاقاتهایی را با مقامات ارشد جمهوری اسلامی ایران داشته باشد که شامل دیدار و گفتگو با روحانی رئیس جمهوری اسلامی ایران ،  ظریف وزیر امور خارجه و صالحی معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی خواهد بود.

 

به گفته مقامات آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، این دیدار در راستای پیشبرد گفت‌وگوها و همکاری‌ها بین ایران و آژانس صورت گرفته است.

 

در همین رابطه رضا نجفی سفیر و نماینده دائم ایران در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی سفر آمانو به تهران را در راستای ادامه همکاری‌ها بین ایران و آژانس در قالب «چارچوبی برای همکاری» که سال گذشته امضا شد، عنوان کرد.

 

سفیر و نماینده دائم ایران در آژانس خاطرنشان کرد: در سفر قبلی با توجه به فرصت کم امکان ملاقات مدیرکل با ریاست جمهوری فراهم نشد و در این سفر ملاقات آمانو با آقای روحانی برای روز یکشنبه تنظیم شده تا گفت‌وگویی در بالاترین سطح بین ایران و آژانس بعد از روی کار آمدن دولت تدبیر و امید صورت پذیرد.

 

وی همچنین تاکید کرد که در این سفر همچنین انتظارات جمهوری اسلامی ایران در بالاترین سطوح به آژانس بین‌المللی انرژی اتمی منتقل خواهد شد.

 

به گزارش شبستان، اولین سفر آمانو دبیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی به ایران در طول مدیریت دولت یازدهم، 20 آبان 1392 صورت گرفت که در طول آن مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و علی‌اکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی کشورمان در محل سازمان انرژی اتمی دیدار و گفتگو کردند.

 

در پایان مذاکرات دو و نیم ساعته یوکیا آمانو، مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی و علی اکبر صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی کشورمان دو طرف بیانیه مشترکی را شامل شش بند امضا کردند.

 

صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی بعد از امضای این بیانیه مشترک به خبرنگاران گفت: همکاری ما با آژانس در چارچوب پادمان است و در این بیانیه مشترک، جمهوری اسلامی ایران به رغم اینکه بر اساس موافقتنامه پادمان تعهدی به برخی از مسائل ندارد اما از باب نشان دادن اراده و آمادگی برای حل و فصل پرونده ساختگی هسته ای کشورمان با مجوز شورای عالی امنیت ملی به بازرسان آژانس این اجازه را داده ایم که از کارخانه آب سنگین اراک و معدن گچین در بندرعباس بازدید کنند که این اقدام ما کاملاً داوطلبانه است.
 

وی افزود: با این اقدام در واقع می‌خواهیم از دادن بهانه به دست دیگران جلوگیری کنیم که همواره مانع پیشرفت حل و فصل مسائل باقیمانده بین ایران و آژانس می شوند.

 

صالحی گفت: درمرحله بعد مسئولان سازمان انرژی اتمی جمهوری اسلامی ایران و متخصصان آژانس جلساتی برگزار خواهند کرد که در آن درباره مراحل بعدی حل و فصل پرونده هسته ای جمهوری اسلامی ایران گفتگو می کنند که محدودیت زمانی سه ماهه برای آن در نظر گرفته شده است.

 

علی اکبر صالحی گفت: جمهوری اسلامی ایران با وجود اینکه تعهدی به برخی از مسائل ندارد اما از باب همکاری برای حل موضوع ساختگی برای ایران ، و با مجوز شورایعالی امنیت ملی به آژانس اجازه دادیم از کارخانه آب سنگین اراک و معدن گچین بازدید کند که این اقدام ما کاملاً داوطلبانه است.

 

رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: درمرحله بعد مسئولان سازمان انرژی اتمی جمهوری اسلامی ایران و متخصصان آژانس جلساتی برگزار خواهند کرد که در آن درباره مراحل بعدی حل موضوع هسته ای جمهوری اسلامی ایران گفتگو می کنند که محدودیت زمانی سه ماهه برای آن در نظر گرفته شده است.
 

یوکیا آمانو مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی هم در این نشست خبری گفت: من به تهران آمده ام تا درباره این توافق که در چارچوب بیانیه مشترک اعلام شد صحبت کنم و کاری که باید از این پس انجام دهیم این است که اقدامات سند همکاری را خوب اجرا کنیم و گزارش های دقیقی به شورای حکام بنویسیم.

 

یوکیا آمانو پیش از آن خرداد 1391 برای دیدار با مقامات کشورمان به تهران آمده بود.

گفتنی است در طی نشست نمایندگان ایران و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در 30 اردیبهشت ماه در تهران به ریاست «ترو واریورانتا» معاون یوکیو آمانو مدیرکل آژانس در امور پادمان‌ها و رضا نجفی سفیر و نماینده دائم ایران در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی دو طرف ضمن مرور پیشرفت خوب حاصل شده در زمینه اجرای 7 گام عملی توافق شده، درباره 5 اقدام عملی دیگر که قرار است تا 25 اوت (سوم شهریور ماه) اجرا شود، توافق کردند.

 

اقدامات عملی که قرار شد تا تاریخ سوم شهریور ماه ایران بر اساس «چارچوب همکاری‌ها»، اجرایی کند شامل موارد زیرین است.

1) تبادل اطلاعات با آژانس در رابطه با ادعاهای مطرح شده در خصوص مبادرت به انفجارات قدرتمند، از جمله انجام آزمایش انفجار قدرتمند در مقیاس بزرگ در ایران.

2) ارائه اطلاعات مربوطه مورد توافق و توضیحات مربوط به مطالعات صورت‌گرفته و/یا مقالات منتشر شده در ایران در رابطه با ترابرد نوترون و مدلسازی‌ها و محاسبات مربوطه و استفاده ادعایی از آن‌ها در مواد فشرده.

3) ارائه اطلاعات مورد توافق دوجانبه و انجام هماهنگی‌های لازم برای بازدید از یک مرکز تحقیقات و توسعه سانتریفیوژ.

4) ارائه اطلاعات مورد توافق دوجانبه و دسترسی مدیریت شده به کارگاه‌های مونتاژ سانتریفیوژ، کارگاه‌های تولید روتور سانتریفیوژ و تأسیسات ذخیره‌سازی.

5) جمع‌بندی رهیافت پادمانی در مورد راکتور IR-40

گفته می شود ایران تاکنون 13 اقدام عملی که پیش از این در مذاکرات با آژانس بر سر آن توافق شده بود را اجرا کرده است.
پایان پیام/

کد خبر 393945

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha