استان همدان موقوفه قرآنی ندارد/مهجوریت قرآن در جامعه برطرف شود

خبرگزاری شبستان: با توجه به اینکه در حال حاضر شاهد وقف های اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و آموزشی هستیم اما موقوفه قرآنی در استان همدان وجود ندارد و این مهم نیازمند تلاش واقفان خیر اندیش است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از همدان، وقف سنتی اسلامی و به معنای هدیهٔ ابدی برای خدمت عمومی یا نگه داشتن اصل چیزی و جاری بودن منفعت آن در جهت خیر و نیکی و رضای خدااست.
 

وقف باعث بی نیازشدن جامعه در مسائل اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی می شود و تاثیر بسزایی بر جای می گذارد از جمله موقوفه های قرآنی می تواند دین مبین اسلام را پررنگ جلوه دهد که این مهم با همت واقفان خیر اندیش مثمر ثمر خواهد بود.
 

قرآن کریم تنها کتابی است که دست‌ نخورده باقی مانده و به عنوان برنامه متقن برای دست‌یابی به زندگی سعادتمند در اختیار مسلمانان قرار دارد و خداوند نیز در آیات متعدد به امر پسندیده انفاق در راستای ترویج تعالیم الهی سفارش فرموده است.
 

وقف در میان تمام مسائل اقتصادی و دینی برجسته ترین نماد ماندگاری و به عنوان یک میراث ماندگار است و انتظار می رود مردم ایران به مقوله موقوفه قرآنی توجه کنند و آن سرمایه‌ای که می‌گذارند را با وقف کردن برای همیشه ماندگار کنند.
 

ایجاد موقوفه های قرآنی باعث برگزاری جلسات و مسابقات مفاهیم، حفظ، تفسیر و تجوید در استان همدان می شود که این استان با محدودیت و کمبود موقوفه قرآنی مواجه است.
 

ضرورت فرهنگ سازی در زمینه موقوفات قرآنی مورد توجه قرار گیرد
حجت الاسلام رضا زین العابدینی، مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان همدان به خبرنگار شبستان گفت: موقوفات قرآنی به عنوان یک راهکار اساسی و تأمین هزینه برنامه های قرآنی اعم از تفسیر، حفظ و روخوانی و تجوید به شمار می رود.
 

وی با بیان اینکه باید مهجوریت قرآن در جامعه اسلامی برطرف شود، افزود: همچنین از افرادی که دارای تمکن مالی هستند انتظار می رود تا بخشی از سرمایه خود را در زمینه موقوفه قرآنی اختصاص دهند.
 

وی تصریح کرد: استان همدان در بسیاری از زمینه‌ها موقوفه‌های مختلفی دارد اما درباره قرآن آموزی و فعالیت در مورد مهدویت هیچ وقفی در این شهر اتفاق نیافتاده است.
 

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان همدان با اشاره به اینکه روند موقوفات در کشور رو به رشد است، خاطرنشان کرد: بهترین نیت در اموال وقفی قرآن است زیرا هر جا که به قرآن تمسک جستیم موفقیت های فردی و اجتماعی در آن حاصل شده است.
 

وی بر لزوم شاکله خانواده قرآنی مطلوب با الهام‌گیری از آموزه‌های ناب قرآنی نیز اشاره کرد و گفت : بدون شک اگر خانواده تمامی موازین الهی را در زندگی فردی و اجتماعی خود پیاده کند مورد رضایت خداوند خواهد بود.
 

حجت الاسلام زین العابدینی افزود: دشمنان با استفاده از برنامه‌های بسیار جامع و تأثیرگذار سعی در تخریب اذهان خانواده اسلامی دارند؛ از این ‌رو انس با کلام الهی و ارتباط درست خانوادگی از بروز و ظهور آسیب در زندگی قطعاً جلوگیری خواهد کرد.
 

موقوفات قرآنی در سطح کشور تقویت شود
معصومه حسینی، یکی از حافظان کل قرآن کریم نیز به خبرنگار شبستان گفت: بنده 4 سال است که کل قرآن کریم را حفظ کردم و در سال 90 پس از طی گذاراندن دوره تربیت مربی در قم اقدام به تشکیل کلاس های قرآنی دادم.
 

وی با بیان اینکه هم اکنون 40 کلاس قرآنی با جذب بیش از 1800 مخاطب دارم، افزود: پس از آزمون از افراد گواهی نامه قرآنی به آنان اعطاء می شود.
 

وی تصریح کرد: همچنین در اسفندماه سال گذشته از 2 هزار و 200 نفر آزمون اخذ شده که 350 نفر آنان دارای امتیاز بالای 70 می باشند و به عنوان حافظان قرآنی شناخته شدند.
 

حسینی در خصوص موقوفه های قرانی نیز گفت: ما در استان همدان موقوفه قرآنی کم داریم و باید با تلاش واقفان خیراندیش چند موقوفه قرآنی ایجاد کنیم.
 

وی با بیان اینکه مساجد و امامزادگان بهترین مکان ها برای انجام فعالیت های قرآنی است، عنوان کرد: باید امامزادگان برای اجرای فعالیتهای قرآنی احیاء شوند و برنامه های به صورت جذاب و غیر کلیشه ای برگزار شود.
 

حافظ کل قرآن در ادامه گفت: نهاد وقف با برگزاری مسابقات قرآنی به تمامی مردم شناسانده می‌شود و تقویت موقوفات قرآنی در سطح کشور از رویکرد‌های برگزاری مسابقات قرآنی به شمار می‌رود.
 

وی با اشاره به اینکه خیّران و واقفان باید اموال خود را در عرصه قرآن و موضوعات قرآنی وقف کنند، اضافه کرد: اطلاع‌رسانی وقف در زمینه قرآن از نیاز‌های جامعه امروز محسوب می‌شود.
 

موقوفه قرآنی آثار و برکات معنوی در جامعه برجای می گذارد
لیدا سحاب چراغیان، یکی از حفاظ کل قرآن کریم نیز به خبرنگار شبستان گفت: وقف در هر زمینه ای که باشد دارای آثار و برکات دنیوی و اخروی زیادی برای واقف است.
 

وی افزود: اگر وقف در راه بهترین امور یعنی ترویج کلام الهی که سعادت دنیا و آخرت ما در گرو انس با آن است صورت گیرد قطعا این آثار و برکات بسیار بیشتر است و باقیات الصالحات برای واقف خواهد بود.
 

وی تصریح کرد: نیت‌های واقفان در استان همدان بسیار مختلف است و این در حالیست که موقوفه قرآنی در این استان محدود می باشد.
 

سحاب چراغیان با بیان اینکه اهمیت به موقوفات قرآنی و نقش آنها در گسترش فرهنگ دینی و قرآنی در سطح جامعه است ضروری می باشد، گفت: قرآن به عنوان مهمترین هدف از حفظ و قرائت قرآن است و حفظ باید همراه با ترجمه و مفاهیم باشد تا مقدمه عمل فراهم شود.
 

پایان پیام/
 

کد خبر 393923

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha