فضا باید به سمتی برود که هنرمند بداند اثرش ارزش مادی پیدا می‌کند

خبرگزاری شبستان: وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: باید فضا را به سمتی ببریم تا هنرمند بداند کارش یا اثرش ارزش مادی خود را پیدا می کند و امیدوارم در یک پروسه چند ساله این هدف ما تحقق یابد.

به گزارش خبرنگار شبستان، «علی جنتی» وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در مراسم دهمین سالگرد تاسیس صندوق اعتبار هنرمندان، نویسندگان و روزنامه نگاران که شامگاه شنبه 25 مردادماه در تالار وحدت برگزار شد، طی سخنانی به منزلت هنرمندان اشاره کرد و گفت: همه قبول داریم هنرمندان و شخصیت های فرهنگی ما، سرمایه های اجتماعی کشورند، اگر سرمایه های اجتماعی را نتوانیم به سرمایه های اقتصادی تبدیل کنیم، از راه خود بازمانده ایم. اگر سرمایه های اجتماعی به سرمایه اقتصادی تبدیل نشود، نقیصه ای بزرگ در وضعیت کشور به وجود می آید.
 

وی با انتقاد از اینکه اصحاب فرهنگ و هنر گاهی از منزلت اجتماعی که در شان آنها است برخوردار نیستند، توضیح داد: کشوری می تواند موفق باشد که میان سرمایه های اقتصادی و اجتماعی تبادل کند به نحوی که بتواند از هر دوی این سرمایه ها به نحو احسن استفاده کند. اگر نتوانستیم سرمایه اجتماعی را تقویت کنیم هیچ گاه به توسعه دست پیدا نمی کنیم و عکس آن هم همین است اگر سرمایه اجتماعی داشته باشیم و نتوانیم در جهت رشد و شکوفایی اقتصاد از آن بهره ببریم به بیراهه رفته‌ایم. در این مراسم عنوان شد که نباید آثار ایرانی را به خارج از کشور ببریم و عرضه کنیم اما من بحثم این است که باید این اتفاق بیافتد. چرا نباید کنسرت های مان در بهترین سالن های اروپا اجرا شود و یا از سوی دیگر چرا فیلم های سینمای ایران نباید اکران جهانی داشته باشند. ما در این عرصه دو هدف را دنبال می کنیم؛ هنر خودمان را عرضه می کنیم و توانایی هایی خود را به دنیا ثابت می کنیم.
 

جنتی با بیان اینکه اگر هنرمند اثر فاخری تولید کند می تواند امیدوار باشد که هزینه های مالی آن اثر هنری تامین خواهد شد، اظهار کرد: هنرمندان ما در حوزه هنرهای تجسمی ارزش واقعی خودشان را پیدا کرده اند و این خود یک امتیاز محسوب می شود. چند وقت پیش در حراجی که در هتل آزادی انجام شد در یک شب 90 تابلو به فروش رفت و 13 میلیارد تومان عواید فروش این آثار بود. در حوزه هنرهای نمایشی با محدودیت هایی مواجه بودیم و بخش دولتی قیمت بلیت ها را مشخص می کرد که من گفتم این قانون را بردارید که خود هنرمندان قیمت آثار هنری شان را تعیین کنند. باید فضا را به سمتی ببریم تا هنرمند بداند که کارش یا اثرش ارزش مادی خود را پیدا می کند و امیدوارم در یک پروسه چند ساله این هدف ما تحقق یابد.


 وی به راه اندازی صندوق اعتباری هنر اشاره کرد و درباره آن گفت: امسال دهمین سال تاسیس این صندوق است و در طول سال های گذشته خدمات خوبی ارائه شده اما این صندوق نتوانسته خودگردان شود. ما با بدهی میلیاردی این صندوق را تحویل گرفتیم که طی یکسال اخیر این رقم بیشتر هم شده است. تلاش مان بر این بوده است تا بتوانیم حامی هنرمندان باشیم و در این مسیر قدم های موثری برداشته ایم. در هیات امنای این صندوق از شخصیت های بانکی و اقتصادی دعوت شد تا ما را در جهت دستیابی به هدف هایمان یاری کنند. در هیات مدیره صندوق اعتباری نیز هنرمندان از افراد کار بلد دعوت کردیم تا ما را یاری کنند.


 وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با تاکید بر اینکه حمایت های توسعه ای و مشارکت در تولید آثار هنری در دستور کار این صندوق قرار دارد، بیان کرد: اعطای وام به هنرمندان برای تولید اثر هنری از دیگر هدف های این صندوق است. حمایت های بیمه ای اعم از تامین اجتماعی، بیمه تکمیلی و درمان، حوادث و حمایت های ویژه در خصوص وضعیت معیشت هنرمندان در دستور کار قرار گرفته است و امیدواریم که بتوانیم در این مسیر اقداماتی را انجام دهیم.


 وی با اشاره به اینکه این صندوق تا پایان تیرماه 93، مجموعاً 36 هزار نفر عضو دارد که از بین آنها 30 هزار نفر تحت پوشش بیمه قرار گرفتند، خاطرنشان کرد: از همین جا این وعده را به شما بدهم که صندوق اعتباری هنر آماده همکاری با نهادهای مختلف است و در این مسیر تفاهم نامه های مختلفی با نهادها و ارگان ها امضا کرده است. کارت اعتباری هنر یکی دیگر از مزایای این صندوق است که این کارت می تواند دربرگیرنده 13 تا 14 نوع خدمات باشد و اطلاعات زیادی می تواند در این نوع کارت ثبت شود.


 وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پایان گفت: در طول این مدت آقای ارجمندی تلاش کرده هدف اصلی صندوق اعتباری هنر تحقق یابد و بتواند به عنوان شرکت مادر، شرکت های اقماری داشته باشد که به درآمدزا بودن صندوق کمک کند.


 به گزارش شبستان، دراین مراسم علاوه بر علی جنتی، جمشید مشایخی، داریوش اسدزاده، محمدرضا شجریان، داوود گنجه ای، هوشنگ ظریف، غلامحسین امیرخانی، ایرج راد، فرید قاسمی، پرویز کلانتری، صادق کرمیار، علی معلم دامغانی، عبدالحسین مختاباد، مصطفی کمالپورتراب، محمود عزیزی، رضا رویگری، لیلی گلستان، بهرام کلهرنیا، مهتاب کرامتی، فرهاد توحیدی، ناصر تقوایی، حبیب رضایی، مدیران عامل بانک های آینده و پاسارگاد و جمعی کثیری از هنرمندان و نویسندگانو روزنامه نگاران حضور داشتند.


 

پایان پیام/

 

کد خبر 393920

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha