داعش، فرصت یا تهدیدی برای خاورمیانه؟

خبرگزاری شبستان :راهکار کوتاه مدت و بلند مدت برون رفت از بحران منطقه ای داعش که دین و مذهب و قومیت نمی شناسد چیست ؟

به گزارش خبرگزاری شبستان داعش گروهک تروریستی است که به گفته رسانه ها وسعتی معادل کشور بلژیک را اکنون تحت کنترل خود دارد ، البته برخی از منابع می گویند محدود خلافت ابوبکر بغدادی که این روزها از ترسش به خاک سوریه فرار کرده است به اندازه کشور اردن است. داعش از نفت و فروش آن تغذیه می کنند البته بعضی از کشورهای منطقه خاورمیانه که به دنبال احیا خلافت دوران عثمانی یا همان نئو عثمانی هستند از این گروهک حمایت می کنند. رسانه های غربی مخصوصا آنهای که برای خاورمیانه برنامه تولید می کنند بر طبل دولت بودن این گروهک می کوبند و رسانه های غربی برای مخاطبان اروپای در جهت خدشه دار کردن مفهوم جهاد آنها را جهادی می نامند.

به نظر نمی رسد غرب از یک راهبرد و پیکربندی منسجم و واحد در خصوص نحوه مواجهه با گروهک های تکفیری که با تبلیغات خود را در رسانه ها مطرح می کنند برخوردار باشد اما آنچه این روزها در مناورهای تبلیغاتی رئیس جمهور آمریکا مشاهده می شود حاوی پیام های به جریان های حامی داعش چه در خاورمیانه و بیرون آن است.

در همین حال به نظر نمی رسد این گروهک بتواند آنچه روزگاری به طرح خاورمیانه بزرگ شهرت داشت را چند پله به پیش ببرد و دولت های ملی با ساز و کارهای دولت ملت ساز خود اکنون خواستار حفظ آنچه سایز و پیکو پس از جنگ اول جهانی در حدود 100 سال پیش بنا کردند باشند. در همین راستا داعش و گروهک های که پس از آشوب سوریه سر از میان آتش جنگ افروزی های سرویس های امنیتی سعودی و ترک برآمدند گریبان منطقه را گرفته و کنترل آنها دشوار به نظر می رسد . آنها بر طبل پان عربیسم می کوبند در حالی که در تبلیغاتشان جهان وطنی بودن را به نمایش می گذارند.

گروه های مختلف اهل سنت را زیر تیغه شمشیر رد می کنند در حالی که جریان های صهیونیستی که خون مسلمانان در غزه را می ریزند از شر آنها در امان هستند. کرد، ترکمن، عرب های سنی غیر وهابی ، شیعیان ، ایزدی ها و مسیحیان همگی دشمنان این گروهک افراطی هستند و آنها کمر همت برای قطل عام و پاکسازی نژادی و مذهبی آغاز کردند خطری که پیش از علمای دینی و استادان فنون راهبردی در خصوص آن هشدار داده بودند.

کد خبر 393910

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha