به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از گیلان، علیرضا جزینی، قائم مقام دبیر ستاد مبازه با مواد مخدر کشور صبح امروز(25 مرداد) در افتتاح نشست منطقهایی دبیران شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استانهای منطقه یک کشور در سالن اجتماعات معاونت بهداشتی گیلان گفت: این ستاد به ریاست رئیس جمهور متشکل از 17 وزارتخانه و سازمان و دارای سیاست کلی در 11 بند است که در سال 85 توسط مقام معظم رهبری ابلاغ شد و ایشان مقرر داشتند این نگرانی همچنان وجود دارد که روسای قوا و مسئولان مربوطه این بلای خانمانسوز را خوب برآورد نکنند.
وی با بیان اینکه با دستور وزیر کشور به عنوان دبیر ستاد، رویکرد اجتماعی مقابله با مواد مخدر مطرح شد، افزود: تمامی برنامههای این ستاد بر اساس رویکرد اجتماعی و مشارکت مردمی تدوین شده و حاکمیت و نظام اهمیت خاصی برای این موضوع قائل شده است.
جزینی با اشاره به اهداف تشکیل این نشست اذعان کرد: به دلیل اشتراک برخی موضوعات در استانهای همجوار و ایجاد تعامل بین دستگاههای عضو ستاد این نشست با حضور 9 استان به میزبانی گیلان دایر شده است.
به گفته وی، ارتقاء سطح کمی و کیفی مقابله با باندهای مواد مخدر، گسترش سطح تبادل اطلاعاتی، جمعآوری معتادان، مبارزه با شبکههای روانگردانها، توسعه مشارکتهای مردمی، راه اندازی کمیته زنان، بررسی فرایند مراقبت بعد از خروج و بررسی راهکارهای اشتغال زایی و حرفهآموزی تحت عنوان صیانت از اهداف و موارد مورد بررسی در این نشست است.
قائم مقام دبیر ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور تشکیل جلسات و تعامل بین دستگاههای عضو را یکی از نمادهای فعالیت ستاد در هر استان دانست و افزود: فرآیندی که در گیلان وجو دارد از نبودن دغدغه در این استان حکایت دارد چراکه در 11 ماه گذشته تنها 2 جلسه با حضور استاندار برگزار شده است.
افزایش 16 درصدی کشفیات مواد مخدر در گیلان
وی با بیان اینکه در سال 92، چهارهزار و 257 کیلو مواد مخدر با 33 درصد افزایش کشف شده است اذعان کرد: در سه ماهه نخست امسال 555 کیلو مواد مخدر کشف شده که نسبت به مدت مشابه 16 درصد افزایش کشفیات داشتیم.
جزینی تعداد معتادین استان را 51هزار نفر به طور قطع اعلام کرد و گفت: مصرف مواد در استان با توجه به این تعداد معتاد قطعی 40 تن است درحالی که درصد کشفیات نزدیک به چهارتن گزارش شده است و این جای تامل دارد.
وی از شناسایی 180 نقطه آلوده خیز در استان گیلان خبر داد و گفت: تنها 29 نقطه آلوده در شهرستان رشت قرار دارد.
جزینی با تاکید بر اینکه این نقاط به مانند بمب ساعتی بوده و باید زیر پوست شهر را ورق زده و با دقت بیشتر بنگریم تصریح کرد: 40 درصد جرایم استان توسط معتادین انجام شده و 12 هزار و 700 معتاد در سال گذشته و چهار هزار معتاد در چهار ماهه اخیر جمعآوری شدند.
وی با بیان اینکه ایستگاههای بازرسی میتواند در جهت برخورد و مقابله با این امر موثر باشد افزود: مقابله با مواد مخدر و جمعآوری معتادان در جهت ایجاد امنیت و آرامش محور اصلی نیروی انتظامی در سال جاری است.
مراکز اقامتی غیرمجاز معتادین در استان بررسی شود
قائم مقام دبیر ستاد مبازه با مواد مخدر کشور با اشاره به اهمیت مقوله پیشگیری در راستای مقابله با اعتیاد یادآور شد: 329 مرکز غیردولتی و هفت مرکز دولتی در استان در این خصوص فعال هستند که یک فرصت است اما عدم نظارت برآنها میتواند تهدید باشد چرا که ممکن است منجر به رفتارهای خشونت آمیز با معتادان در برخی مراکز شود.
وی با بیان اینکه در سال گذشته 55 هزار نفر برای درمان به این مراکز مراجعه کردند، افزود: در سه ماهه امسال 46 هزار نفر جهت درمان مراجعه کردند.
جزینی نشر متادون و وجود آن در عطاریها را از دیگر معضلات استان دانست و افزود: با توجه به اینکه گیلان استانی گردشگرپذیر است باید یک مرکز درمان ویژه مسافرین در استان راه اندازی شود تا مسافران تحت درمان بتوانند متادون مورد نظر را از این مرکز دریافت کنند.
وی خواستار ایجاد مراکزMMT در گیلان شد و گفت: تنها سه شهرستان در استان دارای این مراکز هستند که باید افزایش یابد و حق الزحمه پزشکان را ستاد پرداخت میکند.
جزینی با اشاره به افزایش شیشه در کشور اذعان کرد: باید با موادی چون سیگار و قلیان که دروازه ورود بهع اعتیاد هستند مقابله جدی شود.
وی با بیان اینکه چهاردهم درصد دانش آموزان مصرف کننده شیشه هستند، افزود: آمار مصرف شیشه در گیلان نگران کننده است
قائم مقام دبیر ستاد مبازه با مواد مخدر کشور خاطرنشان کرد: هروئین و شیشه نخستین مصرف مراجعه کنندگان به مراکز درمانی استان است و این مواد ازخطرات بالقوه است چراکه توهم زا بوده و منجر به ارتکاب جرایمی چون قتل،تجاور به عنف و ... میشود.
وی در پایان تاکید کرد: مسئولان استان باید گامهای مثبتی را در جهت برخورد با این امر به واسطه افزایش مصرف بردارند.
پایان پیام/
نظر شما