به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان، ازدواج سفید، ازدواجی که پسران و دختران بدون اینکه به طور رسمی و شرعی ازدواج کنند زیر یک سقف با یکدیگر زندگی می کنند، ازدواج هایی که هیچ اسمی به نام همسر در شناسنامه ها درج نمی شود و دختران و پسران یا مردان و زنان تصمیم می گیرند که در یک خانه همانند یک زن و شوهر به زندگی خود ادامه دهند بدون اینکه تعهدی به یکدیگر داشته باشند، تغییر سبک زندگی را یکی از دلایل ازدواج های سفید می توان دانست البته باید گفت در کشور این دسته از ازدواج ها خیلی فراگیر نیست اما زنگ هشدار باید به صدا درآید.
ناگفته نماند خیلی از دختران و پسران با وجود اینکه ظرف های زندگی هایشان رنگی از فرهنگ بیگانگان را در خود گرفته است اما تمایل دارند سنت حسنه حضرت محمد (ص) را با عقد شرعی و گرفتن مراسم با حضور خانواده ها و با انتخاب آنان انجام دهند اما نمی توان ازدواج سفید را هم در جامعه انکار کرد.
دختران و پسران یا مردان و زنانی که در زندگی مشترک قبلی خود شکست خورده اند یا همسر خود را از دست داده اند اغلب تن به ازدواج هایی که سفید لقب گرفته است، می دهند و این دسته از زندگی های مشترک که در هیچ محضرخانه ای ثبت نشده است با توجه به فرهنگ اسلامی و ایرانی جامعه مورد پذیرش قرار نمی گیرد.
در این رابطه، مجید ابهری، بنیانگذار علوم رفتاری و آسیب شناس در گفتگو با خبرنگار شبستان می گوید: 30 درصد از این زندگی ها منجر به ازدواج می شوند.
وی افزود: زندگی به صورت ازدواج سفید سه شکل دارد، دختر و پسر هیچ تعهد مالی به یکدیگر ندارند، فقط در یک خانه زندگی می کنند، در شکل دوم تمام مسایل زندگی بر عهده پسر است و در نوع سوم تمام مخارج زندگی توسط زن داده می شود، اصولا آن دسته از زنانی هستند که در سنین خیلی بالاتر از پسران جوان هستند بنابراین زیر یک سقف زندگی می کنند و مخارج آنان را می دهند.
ابهری تاکید کرد: با توجه به فرهنگ ایرانی و اسلامی این دسته از ازدواج ها قابل قبول برای دختران و پسران نیست چرا که اگر دختر و یا پسری متوجه شود همسر آینده اش با مرد یا زنی به طور غیررسمی زندگی مشترک داشته اند، قبول نخواهند کرد.
وی تصریح کرد: ازدواج های سفید از لحاظ عاطفی می تواند ضربه های سنگینی را به کسانی که تن به اینگونه از ازدواج ها می دهند، زند.
پایان پیام/
نظر شما