تهیه وتنظیم سند جامع گردشگری گلستان/ اختصاص وام به هنرمندان صنایع دستی

خبرگزاری شبستان: مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گلستان گفت: با توجه به اینکه حوزه گردشگری یکی از ابعاد و زمینه های مهم اقتصادی و فرهنگی کشور است، نسبت به تهیه و تنظیم سند جامع گردشگری استان اقدام شد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از گرگان و به نقل از روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گلستان، قربان عباسی، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گلستان با اشاره به نامگذاری سال به نام اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی و برشمردن دو دغدغه فرهنگ و اقتصاد از سوی رهبر معظم انقلاب به عنوان عرصه تقابل دشمن با نظام اسلامی، افزود: با توجه به اینکه حوزه گردشگری یکی از ابعاد و زمینه های مهم اقتصادی و فرهنگی کشور را مدیریت می کند، با بهره گیری از اسناد بالادستی کشور و استان به توسعه و شتاب بخشی فعالیت های مرتبط با گردشگری اقدام شده است.


وی خاطر نشان کرد: برای ترسیم نقشه و مسیر حرکت به سمت آن هدف، سند جامع گردشگری تهیه و مطرح شده، که در این سند به موضوعاتی چون تنوع بخشی به اقتصاد گردشگری، افزایش درآمد حاصل از فعالیت های گردشگری، کاهش آسیب پذیری در مقابل شوک های بیرونی (اقتصاد مقاومتی) و افزایش خوداتکایی، پویایی و نهادینه سازی فرایندهای توسعه فرایندهای توسعه پرداخته می شود.


عباسی اذعان داشت: استان گلستان با دارا بودن قدمت تاریخی، ظرفیت های خدادادی طبیعی وآثار با ارزش فرهنگی- تاریخی و مذهبی و اقلیم متنوع به عنوان گنجینه اکوتوریسم ایران قطب گردشگری بوده و با استفاده از عناصر مهم جذب گردشگر و تقویت صنعت به سمت اقتصاد مقاومتی گردشگری و تنوع بخشیدن به فعالیت ها می توان به مشکلات اقتصادی و فرهنگی آن فائق آمد.


وی افزود: در تهیه این سند به هدف گذاری و استخراج استراتژی ها و تدوین برنامه های راهبردی پرداخته شده و از اسناد و برنامه هایی چون سند چشم انداز، برنامه هایی سالانه – قانون اساسی- احکام حکومتی رهبری، سیاست های کلی نظام، مصوبات مجمع تشخیص مصلحت نظام ومجلس شورای اسلامی و شورای عالی انقلاب فرهنگی استفاده شده است.


مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گلستان تصریح کرد: در سند چشم انداز بیست ساله کشور به آمایش سرزمینی و حفظ هویت ایران اسلامی و حراست از میراث فرهنگی و بهره گیری از ظرفیت های گردشگری و صنایع دستی اشاره شده است.


وی ادامه داد: در برنامه چهارم به مواردی چون اختصاص اعتبار از حساب ذخیره ارزی به حوزه گردشگری، اصلاح اقتصادی حوزه گردشگری، تدوین شاخص ها و تنظیم استانداردهای فرهنگی و گردشگری و توزیع اعتبارات ملی و استانی، بسترسازی جهت ورود به بازارهای جهانی فرهنگی و هنری، حمایت از مالکین آثار تاریخی و فرهنگی، شناسایی حفظ و پژوهش و مرمت احیاء و معرفی میراث فرهنگی، اصلاح قوانین بانکی، صدور مجوز فعالیت های موزه های تخصصی، اعطای مجوز بهره برداری از فضاهای تاریخی و فرهنگی توجه شده است.


عباسی خاطر نشان کرد: در قانون برنامه پنجم مواردی چون ایجاد مراکز فرهنگی و گردشگری، شناسایی آثار تاریخی، تاسیس و حمایت مالی از صندوق توسعه گردشگری، حمایت از صنایع دستی روستایی و خدمات گردشگری و اعمال مدیریت یکپارچه در منابع زیست محیطی از جمله تالاب ها اشاره شده است.


وی اظهارداشت: درسیاست های کلی نظام هدف هایی چون بازاریابی، افزایش درآمد، ایجاد اشتغال، توسعه مبادلات، توسعه پایدار از ظرفیت های فرهنگی، ارتقاء هویت های فرهنگی، امنیت گردشگری ورفع موانع آماری و جلوگیری از تخریب و تعرض به بناهای تاریخی و بافت های مطرح و در پی آن درسند آمایش سرزمینی فراهم کردن زیرساخت ها و ساماندهی مراکز گردشگری و گسترش بنگاه های کوچک اقتصادی و زودبازده و تجهیز منابع مالی در بخش گردشگری مطرح شده است.
 

عباسی یادآورشد: براساس این اهداف برنامه های راهبردی توسعه منابع گردشگری، توسعه بازاریابی، توسعه محصول و خدمات گردشگری، توسعه نواحی گردشگری، توسعه تسهیلات و خدمات و مدیریت وسرمایه گذاری تدوین شد.
 

وی اذعان داشت: در این سند با شناسایی نقاط قوت، ضعف، فرصت و تهدید در بخش های میراث فرهنگی، سرمایه گذاری و گردشگری و صنایع دستی وهنرهای سنتی عوامل تاثیر گذارشناسایی و ارائه و در پایان جهت گیری کلی و تخصصی هر بخش پیش بینی شد.


ارائه تسهیلات مشاغل خانگی به هنرمندان صنایع دستی گلستان
معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی استان گلستان گفت: محمد کیخا، معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی استان گلستان گفت: 700میلیون تومان بابت مشاغل خانگی به هنرمندان صنایع دستی استان ارائه خواهد شد.
 

وی افزود: این مبلغ از کل مبلغ تسهیلات مشاغل خانگی استان است که در برنامه آینده مبلغ 700 میلیون تومان دیگرهم به این مبلغ افزوده خواهد شد.
 

کیخا خاطر نشان کرد: این تسهیلات به هنرمندانی تعلق خواهد گرفت که کارت فعالیت خود را تمدید کرده و افرادی که در نمایشگاه های استانی و کشوری شرکت فعال داشته اند و همچنین هنرمندانی که کارگاه های فعال صنایع دستی دارند، در اولویت این تسهیلات قرار می گیرند.
 

وی اذعان داشت: هنرمندان صنایع دستی که تحت پوشش کمیته امداد هستند، برای دریافت تسهیلات مشاغل خانگی از طریق کمیته امداد نیز می توانند اقدام کنند.
 

کیخا اظهار امیدواری کرد: با ارائه تسهیلات مناسب به هنرمندان وصنعتگران استان، حمایت های لازم از این قشر زحمتکش صورت گرفته و شاهد رونق هنر-صنعت اصیل این مرز و بوم باشیم.
 

پایان پیام/

کد خبر 393634

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha