به گزارش خبرگزاری شبستان از اردبیل و به نقل از روابط عمومی استانداری اردبیل، شفیع شفیعی، مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری اردبیل، اظهار کرد: بخش مهمی از این کاهش جمعیت ناشی از رشد منفی جمعیت روستایی استان است که برابر با 58/2- می باشد و مهم ترین علت آن می تواند مهاجرت روستاییان باشد.
وی، تصریح کرد: استان اردبیل از لحاظ رشد منفی جمعیت روستایی بعد از استان های کردستان، کرمان و قم در رتبه چهارم قرار دارد.
شفیعی، با اشاره به اینکه نرخ جوانی جمعیت استان (جمعیت زیر 15 سال) هم در طی 25 سال از 14/49 درصد به 2/23 درصد کاهش یافته، خاطر نشان کرد: این نشانگر سالمند شدن جمعیت استان بوده و با توجه به میزان 5/8درصد جمعیت سالمند، استان اردبیل در مرحله سالمند شدن قرار دارد.
این مقام مسئول، با بیان این مطلب که به دنبال ابلاغ سیاست های کلی جمعیت از جانب رهبر معظم انقلاب در 14محور هستیم، یادآور شد: معاونت ریاست جمهوری این سیاست ها را به تفکیک به وزارت خانه های کشور، آموزش و پرورش، بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و فرهنگ و ارشاد اسلامی ابلاغ و 2 ماه مهلت داده است که نسبت به تدوین دستورالعمل اجرایی با شاخص های قابل ارزیابی اقدام کنند.
مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری، با اعلام اینکه سیاست های کلی جمعیت مبتنی بر ارتقاء جوانی جمعیت است، افزود: افزایش نرخ بارداری، تسهیل ازدواج، تحکیم بنیاد خانواده، ترویج سبک زندگی زناشویی اسلامی-ایرانی، ارتقاء سلامت و امید به زندگی، توانمندسازی جمعیت فعال و... از دیگر موارد سیاست های کلی جمعیت است.
شفیعی، در پایان سخنان خود، در این ارتباط استانداری اردبیل با هدف فرهنگ سازی و ایجاد زمینه های اجتماعی لازم برای ارتقاء سرمایه های اجتماعی، گفت: از جمله اعتماد اجتماعی، مسوولیت پذیری،امنیت اجتماعی و امید به آینده ، ضمن ابلاغ سیاست های یاد شده به سازمان های ذی ربط، تشکیل گروه کارشناسی ویژه، تشکیل پایگاه پایش جمعیت، تشکیل کمیته کارشناسی کارگروه اجتماعی، پایگاه آسیب های اجتماعی، سازماندهی نظام جامع نظارت بر خدمات بهداشتی و درمانی، مشارکت سازمان های مردم نهاد(NGO)ها و نهادهای مختلف فرهنگی از جمله امامان محترم جمعه و جماعات، اساتید دانشگاه ها و... را در قالب برنامه جامع توسعه اجتماعی استان به عنوان برنامه های ساختاری و بلندمدت تسهیل فرآیند تحقق سیاست های جمعیتی کشور در نظر گرفته است.
پایان پیام/
نظر شما