حفظ میراث فرهنگی از سوی مردم و مسئولان ضروری است

رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آبیک، حفظ میراث فرهنگی را از سوی مردم و مسئولان ضروری دانست.

عباس میرزایی، رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آبیک، میراث فرهنگی را میراثی معنوی و طبیعی دانست و به خبرنگار شبستان گفت: میراث فرهنگی به تمامی آثار منقول، غیرمنقول، آثار تاریخی دوره های مختلف و گونه های مختلف گیاهی و جانوری اطلاق می شود.


وی میراث فرهنگی را متعلق به تمام آحاد جامعه عنوان کرد و افزود: با توجه به وجود میراث فرهنگی در مناطق روستایی شهرستان آبیک، روستاییان باید خود را در انجمن دوستداران میراث فرهنگی قرار دهند و در کشف حفاری های غیرمجاز ما را یاری رسانند.


میرزایی از شناسایی 100 تپه در شهرستان آبیک خبر داد و بیان داشت: کار ثبت بیش از 50 تپه انجام شده است که امیدواریم با تایید نهایی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان قزوین، کلنگ گمانه زنی تپه روستای قشلاق مربوط به هزاره ششم پیش از میلاد به زمین زده شود.

 

رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آبیک ادامه داد: با تحقق این امر، طرح مسافرت های یک روزه باستانی شامل تپه های قشلاق، تپه یعقوب آباد، امامزاده احمد و محمود قشلاق و آرامگاه مصدق در روستای احمد آباد شهرستان نظرآباد اجرایی می شود.

 

وی اختصاص زمین مناسب برای احداث موزه خاص شهرستان آبیک را از سوی شهرداری ضروری دانست و خاطرنشان کرد: تحقق این امر، همت و آینده نگری مسئولان شهرستان را می طلبد چراکه در ایجاد اشتغالزایی و ایجاد منبع درآمدی، آثار خوبی برای شهرستان به همراه دارد.

 

میرزایی از مکان نامناسب و استیجاری بودن اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آبیک اظهار تاسف کرد و گفت: امیدواریم با توجه به رویکرد فرهنگی دولت در دور سوم سفرها، استقبال خوب جوانان از این اداره، آماده بودن بسترهای لازم برای ایجاد اشتغال خانگی، مسئولان شهرستان و استان در استقرار این اداره در مکانی مناسب و فضاهای بزرگتر گام های موثری بردارند و در کمیته برنامه ریزی بودجه خوبی اختصاص دهند.

 

رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آبیک، مقبره رئیس المجاهدین را از شاخص ترین بناهای ثبتی شهرستان به غیر از امامزاده ها عنوان کرد و بیان داشت: شناسایی اولیه، عیوب داخل بنا و موارد مستندنگاری این بنا انجام شده و برای کار مرمتی و جان بخشی منتظر موافقت استانی هستیم.


وی از برگزاری همایش "آبیک، شهری از حجر تا قجر" در مجتمع فرهنگی و هنری باران خبر داد و افزود: در این همایش علاوه بر ارائه دو گزارش از روند باستان شناسی شهرستان، بانک سفال نیز به نمایش عموم گذاشته می شود که رونمایی از آن به صورت یک تابلو است.

 

میرزایی از اجرای موسیقی مقامی (محلی) زرگر در کاخ گلستان تهران خبر داد و تصریح کرد: با اجرای این موسیقی، ثبت کشوری آن در شهرکرد در خرداد ماه سال جاری انجام می شود.

 

رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آبیک یادآور شد: کار مشخصات ماهواره ای، حریم و محدوده و برداشت های سطحی روی 12 تپه به اتمام رسیده و در سه مقطع زمانی پیش از تاریخ، تاریخی و اسلامی مورد ارزیابی قرار گرفته اند که در بانک سفال موجود است.

 

میرزایی عنوان داشت: باتوجه به پتانسیل های مطلوب در شهرستان آبیک، امیدواریم مسئولان با اختصاص بودجه های مناسب در راستای پیشبرد اهداف اداره و شناساندن شهرستان به مردم کشور گام های خوبی بردارند.

 

پایان پیام/

کد خبر 39358

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha