موزه جلال الدین در گرمه افتتاح می شود

مدیرکل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری خراسان شمالی، از افتتاح موزه جلال الدین به مناسبت هفته موزه و میراث فرهنگی در شهرستان گرمه خبر داد.

علی کاظمی، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان شمالی با اعلام برنامه های هفته موزه و میراث فرهنگی در این استان، به خبرنگار شبستان گفت: موزه جلال الدین همزمان با هفته موزه و میراث فرهنگی در شهرستان گرمه افتتاح می شود.

 

وی افزود: با پایان یافتن عملیات مرمت بنای موزه قلعه جلال الدین در ( 31 اردیبهشت) سال جاری به مناسبت هفته بزرگداشت میراث فرهنگی با حضور مسئولان کشوری و استانی افتتاح خواهد شد.

کاظمی در رابطه با مرمت این اثر، گفت: برای مرمت و احیای این اثر طی دو سال اخیر مبلغ 2 میلیارد و 500 میلیون ریال اعتبار در بخش های مطالعه، مرمت، تجهیز و نورپردازی هزینه شده است.

 

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان شمالی توضیح داد: این موزه به دلیل محتوای متفاوت با سایر موزه ها یکی از جذاب ترین و زیباترین موزه ها در کشور است که بازدید کنندگان علاوه بر تجربه حضور در یک قلعه نظامی دفاعی با موقعیت و ویژگی خاص آن، امکان آشنایی با فرهنگ، هنر و سنت های روایی و پرده خوانی برایشان فراهم خواهد شد.

 

وی خبر داد: بازدید کنندگان در این موزه برای اولین بار هنر پرده خوانی و نقالی را به صورت دیجیتال تجربه خواهند کرد.

 

کاظمی، موضوع در نظر گرفته شده به منظور محتوای موزه در این اثر تاریخی را شامل معرفی شخصیت جلال الدین های مطرح در طول تاریخ و معرفی و زنده نگهداشتن هنرهای های سنتی و مردمی نقالی و پرده خوانی عنوان کرد و ادامه داد: آشنایی نسل جوان با فرهنگ و لغت های روایی حماسی و مذهبی این مرز و بوم از دیگر موارد مدنظر در این موزه است که این امر با تکنیک های مختلف از جمله تابلوهای اطلاع رسانی، نمایش تصاویری از صحنه های رزم و حماسه و پخش دیجیتالی اصوات نقالی در فضاهای داخلی امکانپذیر شده است.

کاظمی، اجرای موسیقی سنتی در محوطه، نمایش تصاویری از صحنه های رزم و حماسه و پخش دیجیتالی اصوات نقالی در فضاهای داخلی را از موارد قابل ارائه در روز افتتاح عنوان کرد.

 

وی بنای قلعه جلال الدین را یکی از مهم ترین و شاخص ترین قلعه های دفاعی-نظامی در استان نام برد که تاریخ ساخت آن به قرون 6 الی 7 هجری می رسد.

 

کاظمی گفت: مصالح بکار رفته در این بنا سنگ، ساروج و ملات و گچ بوده که به دلیل قرارگیری آن بر روی تپه ای طبیعی و مرتفع به محیط و دشت اطراف مشرف است و فرم کلی این قلعه از یک پلان 6 ضلعی تبعیت می کند و در هر ضلع قلعه برج مدوری وجود دارد که ارتفاع آن در برخی نقاط به 15 متر می رسد.

 

 وی در ادامه نواختن زنگ موزه در مدارس، برگزاری کارگاه آموشی مرمت کاغذ و تجلیل از فعالان در بخش موزه ها را از برنامه های هفته میراث اعلام کرد.


علی کاظمی، انتقال دائمی فرش های موزه ای به مجموعه فرهنگی تاریخی مفخم، افتتاح نمایشگاه آثار هنری دکتر شادلو و بازدید از کارگاه مرمتی حسینیه جاجرمی را از مهم ترین برنامه های این هفته نام برد.

 

وی یادآورشد: توصیف خاطره بازدید از یک اثر تاریخی و انتخاب خاطره برتر در سطح مدارس استان و اهدای جایزه، بازدید آموزشی کودکان پیش دبستانی در موزه باستان شناسی، افتتاح نمایشگاه مشترک با بنیاد شهید نیز از برنامه های این هفته است.

 

گفتنی است، 28 اردیبهشت روز جهانی موزه و میراث فرهنگی است.

 

پایان پیام/

کد خبر 39348

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha