به گزارش خبرگزاری شبستان از سمنان، آیت الله سیدمحمد شاهچراغی در نشستی با مدیرکل و مسوولان منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان با اعلام این مطلب گفت: برخورد با از بین برندگان منابع طبیعی فقط کار نیروی انتظامی و قاضی نیست که بیایند و دایم پرونده درست کنند، بلکه مردم خودشان جلوی تخریب را بگیرند.
وی با بیان اینکه تخریب منابع طبیعی از نظر دین اسلام حرام است، افزود: منابع طبیعی حقالناس است و مظلمه دارد؛ یعنی باید به اندازه صدمه وارده به منابع طبیعی، تخریبکننده جریمه شود و صدقه بدهد.
آیت الله شاهچراغی تاکید کرد: مردم را باید با درختکاری آشنا کرد تا حفظ منابع طبیعی به فرهنگ تبدیل شود.
وی مهمترین راه مقابله با خشکسالی را صرفه جوئی و مدیریت مصرف دانست و گفت: روستاییان و مردم از منابع طبیعی این استان رضایت دارند.
وی با اشاره به آثار خشکسالی در استان سمنان گفت: خشکسالی موجب کاهش 50 درصدی تولید علوفه در مراتع این استان شده است.
وی با تاکید بر لزوم اجرای طرحهای لازم مقابله با خشکسالی خواستار همکاری و کمک همه مسوولان و مردم برای عبور از خشکسالی شد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان نیز ورود زودهنگام دام به مراتع ییلاقی را از دیگر آثار خشکسالی دانست و گفت: این امر موجب بروز خسارت به این مراتع شده است.
سید حسن میرعماد تشدید آتش سوزی در مراتع و مناطق جنگلی را از دیگر آثار خشکسالی برشمرد و اظهار داشت: با اتخاذ تدابیر لازم از جمله واگذاری مدیریت عرصه ها، استفاده از دهیاریها و تامین و اعطای تجهیزات اطفای حریق به دهیاریها و تشکل های مردمی وقوع آتش سوزی در مراتع و مناطق جنگلی را در این استان به شدت کاهش داده است.
میرعماد با بیان اینکه سال گذشته 45 مورد آتش سوزی در این استان رخ داده است گفت: با اتخاذ این تدابیر امسال بین چهار تا پنج مورد حریق در این استان رخ داده است.
پایان پیام/
نظر شما