به گزارش خبرگزری شبستان از اهواز و به نقل از روابط عمومی اداره کل تبلیغات اسلامی خوزستان، دکتر محمدرضا سنگری، پژوهشگر عاشورایی و عضو کمیته پژوهش اجلاسیه پیر غلامان حسینی، در سومین جلسه کمیته علمی پژوهشی اجلاسیه پیر غلامان حسینی(ع)، با اشاره به پخش سراسری و بین المللی این اجلاس گفت: این اجلاس برای خوزستان دارای اهمیت بسیار زیاد و ویژه ای بوده که می توان از آن برای نمایش توانمندی ها و ظرفیت های علمی و جغرافیای این استان بهره گرفت.
وی تصریح کرد: آغاز محرم امسال با افتتاح این اجلاسیه کلید می خورد و خوزستان با توجه به جایگاه تاریخی خود در برگزاری مراسم سوگواری، می تواند سهم بسیاری در فراهم آوردن مصالح و موارد این اجلاسیه داشته باشد.
وی سه ضلع مثلث فرهنگ عاشورایی در خوزستان را دعبل خزاعی، شیخ شوشتری و صادق آهنگران معرفی کرد و افزود: دعبل خزاعی تنها مداح عصر اهلبیت(ع)، شیخ شوشتری بزرگ ترین مجتهد حوزه عاشورا و همچنین صادق آهنگران مرثیه سرای معاصر از فرزندان خوزستان هستند.
مؤلف و پژوهشگر عاشورایی، با اشاره به هشت سال جنگ تحمیلی و مقاومت مردم خوزستان عنوان کرد: پایداری مردم این استان و اعتقاد راسخ آنها به مذهب تشییع نشان می دهد که دفاع مقدس و فرهنگ عاشورا در این استان همواره به یکدیگر گره خورده است.
استاد دانشگاه تهران، در ادامه خاطر نشان کرد: با استفاده از این ظرفیت و همچنین نزدیکی جغرافیایی به کربلا می توان حیثیت عاشورایی خوزستان را به کشور و جهان معرفی و در مقابل از ظرفیت مداحان و شرکت کنندگان برای خوزستان نیز استفاده کرد.
وی با بیان اینکه توجه به محتوا و انتخاب شخصیت های فرهنگی در این اجلاس مسئولیت بسیار مهمی است که باید هم اکنون به فکر آن باشیم، گفت: با توجه به اینکه مسأله دفاع مقدس و فرهنگ عاشورایی در خوزستان به هم گره خورده و می توان با استفاده از ظرفیت بسیج و سپاه این واقعه را شعار شاخص خوزستان در اجلاسیه قرار داد.
پایان پیام/
نظر شما