به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، فهیمه فرهمندپورشب گذشته (22 مرداد) در نشست خبری که در سالن جلسات استانداری استان قزوین برگزار شد، بیان کرد: ارتباط بین زنان و مردان باید برنامه ریزی شود و این برنامه ریزی می تواند در موقعیت های مختلف به گونه های متعدد انجام گیرد.
وی ادامه داد: بحث عفاف و حجاب بسیار مهم و اساسی است و در جامعه ما به علت وجود شرایط خاص اجتماعی از حساسیت ویژه ای برخوردار است.
مشاور وزیر کشور در امور زنان و خانواده عنوان کرد: متأسفانه بحث عفاف و حجاب در جامعه بیشتر زنانه و به صورت یک بحث فرهنگی مطرح می شود، در حالی که نیازمند برنامه بلند مدت و همه جانبه است و برای همه آحاد جامعه باید پی ریزی شود ولی تدوین این برنامه بلند مدت به این معنا عنوان می شود که بحث را باید رها کرد، چون زمان زیادی می برد، در حالی که اگر از بعد انقلاب برنامه های بلند مدت را شروع کرده بودیم امروز به بخشی از برنامه رسید بودیم، اما همیشه یا شروع نکردیم یا به بهانه بلند مدت بودن برنامه فقط روی برنامه های کوتاه مدت تمرکز کردیم.
وی اضافه کرد: متأسفانه موضوع عفاف و حجاب بیشتر زنانه دیده شده و اگر موضوع حجاب مردان نیز گاهی مطرح می شود در عمل اینگونه نبوده است به طوری که ما حتی برای حیای مردان، مدیریت نگاه و اخلاق، ارتباط با جنس مخالف و مدیریت پوشش شان هیچ برنامه ریزی تدوین نکرده ایم.
فرهمندپور افزود: ازآ سیب های دیگری که در بحث عفاف و حجاب مطرح است رفتار ناهماهنگ و عدم برنامه ریزی منطقی است؛ مهمترین و آخرین آسیبی که در این زمینه مطرح است مطالبه خانواده ها از دولت در بحث عفاف و حجاب است به طوری که این موضوع مخالف جریان واقع گرایی جامعه است زیرا این جامعه و دولت است که باید رشد فرهنگ عفاف و حجاب را از خانواده ها مطالبه کنند و خانواده ها در این زمینه بسیار کوتاهی می کنند.
وی تأکید کرد: البته دولت نیز در این زمینه مسئولیت دارد ولی جایگزین و به معنای بی مسئولیتی خانوادها نیست و شرایطی که امروزه در جامعه شاهد آن هستیم حاصل کم کاری همه این امور است.
مشاور وزیر کشور در امور زنان و خانواده با اشاره به سیاست افزایش جمعیت تصریح کرد: سیاست های جمعیتی در بحث افزایش موالید و درخواست از زنان و اینکه این امر را یکی از وظایف خودشان بدانند می تواند بر روند افزایش جمعیت تأثیر بگذارد، اما نیاز به حمایت های دولت از زنان شاغل دارد تا در بازه زمانی مرخصی شغلی شان با تهدیدهای شغلی روبرو نشود و ثبت شغلی داشته باشند.
وی توضیح داد: اگر با مدیریت و برنامه ریزی به سمتی برویم که زنان ما بعد از ازدواج و فرزندآوری به سوی فعالیت های اجتماعی و تثبیت آن روی بیاورند، بسیاری از مشکلات در این زمینه حل خواهد شد و مخاطراتی که در این زمینه زنان را تهدید می کند به نحو چشم گیری کاهش می یابد.
فرهمندپور اعلام کرد: ورود دختران دانشجو به شهرهای بزرگ کشور به معرفی فرهنگ های مختلف در جامعه منجر می شود و باعث ایجاد نوعی فاصله فرهنگی بین دختران و و خواستگاه های فرهنگی می شود؛ البته باید یادآور شد که این گونه مسائل پیامدهای غیر قابل کنترلی نیست و نمی شود جامعه را در یک قرنطینه قرار داد و برای علاج این مشکل باید به فکر واکسینه کردن و اصلاح جامعه بود.
وی خاطر نشان کرد: امروزه با ورود وسایل ارتباط جمعی نظیر رسانه های جمعی و تلویزیون حتی در روستاها و مناطق دور دست کشور تبادل فرهنگ ها صورت گرفته و رو به افزایش است و ما باید با افزایش سطح تربیت و اعتماد به نفس مردم و افزایش عمق تربیت سنتی جوانان به آنها برای دستیابی به سبک زندگی اسلامی کمک کنیم.
مشاور وزیر کشور در امور زنان و خانواده دگفت: گاهی ما قرنطینه و محدودیت بی مورد را به اسم امنیت اخلاقی و یا آزادی انتخاب و یا هر شرایط مسموم را به اسم آزادی وارد جامعه می کنیم و این اشتباه و بی مورد است و ما نباید اجازه بدهیم مسمومیت های برنامه ریزی شده وارد جامعه شود و تهاجم های سازمان یافته علیه جامعه اتفاق بیفتد بلکه ما معتقدیم فرزندان در فضای سالم و همراه با برخی مخاطرات طبیعی نسبی سبک زندگی خود را انتخاب کنند.
وی اضافه کرد: ورود ماهواره ها و شبکه های مبتذل و مخرب باعث قبح زدایی از رفتارهای غیراخلاقی و اختلاط دختر و پسر و حتی در میان افراد متأهل جامعه می شود و همچنین باعث شیوع سبک زندگی متفاوت با شاخص های فرهنگ ایرانی اسلامی ما است تا جایی که اگر در گذشته مشکلات اقتصادی عامل اصلی رغبت کم جوانان به مسئله ازدواج و تشکیل خانواده بود، در حال حاضر مسائل فرهنگی و عدم اعتماد و هنجارهای متعارض با فرهنگ دینی ما علت کاهش رغبت جوانان به امر ازدواج شده است.
فرهمندپور عنوان کرد: سبک زندگی اسلامی یعنی انتخاب ارادی و آگاهانه فرد از مجموعه ی گزینه های پیش رو در حوزه های مختلف که به زندگی انسان مربوط می شود و سبک زندگی و گزینش های ما از گزینه های پیش رو باید بر مبنای ملاک های دینی اسلامی باشد.
وی با اشاره به حمایت دولت از تولید پوشش اسلامی اظهار کرد: با توجه به اعلام وزیر کشور دولت در بحث انتخاب پوشش اسلامی و زمینه های تولید و عرضه آن از کسانی که به تولید پوشاک اسلامی و قابل قبول با معیارهای دینی می پردازند حمایت می کند.
مشاور وزیر کشور در امور زنان و خانواده ادامه داد: در زمینه شناسایی و کسب اطلاعات زنان بد سرپرست و بی سرپرست دچار مشکل هستیم ولی می کوشیم بانک اطلاعاتی جامع در این زمینه ایجاد کنیم که لازمه انجام آن مشارکت همه دستگاه ها و نهادها است.
وی یادآور شد: در این زمینه دولت برای اصلاح برنامه خانوارها، امنیت زنان، روابط اجتماعی آنها وحقوق کودک در دادگستری در حال تنظیم برنامه مربوطه است.
پایان پیام/
نظر شما