به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از علی آباد کتول، دکتر حسین کنعانی مقدم، مسئول طرح و بودجه کمیسیون اقتصاد کلان مجمع تشخیص مصلحت نظام، امروز (22 مرداد) در اولین کارگاه علمی، آموزشی مدیران دستگاه های اجرایی استان گلستان در علی آباد کتول اظهار داشت: اقتصاد مقاومتی به تعبیر مقام معظم رهبری، تحقق اقتصاد متکی به دانش و فناوری، عدالت بنیان، درونزا، برونگرا، فرصت ساز، پویا و پیشرو، برآمده از فرهنگ انقلابی و اسلامی و الهام بخشی نظام اقتصادی اسلام به جهان است.
وی افزود: در بکارگیری ساختار و مولفه های اقتصاد مقاومتی، فرصت مناسبی برای نقش آفرینی مردم و همه فعالان اقتصادی در این جهاد مقدس فراهم می شود.
کنعانی مقدم، در تشریح مولفه های کلیدی اقتصاد مقاومتی، گفت: اقتصاد مردمی یکی از مولفه های اقتصاد مقاومتی است که گذر از اقتصاد پول مبنا و حرکت به سمت اقتصاد تولید مبنا با حضور و نقش فعال اقشار مردم در تولید ثروت، گسترش کسب و کارهای کوچک و متوسط و تقویت کارآفرینی را در پی دارد.
وی خاطر نشان کرد: دانش بنیان بودن مولفه دیگر اقتصاد مقاومتی است که تجاری سازی یافته های علمی و کسب ثروت از دانش و اتکای اقتصاد به علم و فناوری را با خود به همراه دارد.
کنعانی مقدم، اقتصاد با کاهش وابستگی به نفت را از دیگر ساختارها و مولفه های اقتصاد مقاومتی عنوان کرد و گفت: کاهش اتکای بودجه و درآمدهای دولت به منابع نفت و گاز و جایگزینی با درآمدهای پایدار مالیاتی، صادرات غیرنفتی، صادرات دانش فنی، مالکیت های فکری و خدمات، ره آورد اقتصاد مقاومتی خواهد بود.
وی با اشاره به رقابت پذیری، شفافیت و سالم سازی فضای اقتصادی، اقتصادی با دیپلماسی فعال را از شاخصه های اقتصاد با ثبات عنوان کرد و گفت: ثبات، شفافیت و انسجام سیاست ها، قوانین و مقررات اقتصادى، تقویت رقابت پذیری اقتصاد ملی و کنترل عوامل اصلی ثبات اقتصادی در داخل کشور مواردی است که در قالب رقابت پذیری با اقتصاد مقاومتی مورد نظر است.
کنعانی مقدم همچنین در تشریح اقتصاد با فضای شفاف و سالم، گفت: شفافیت گردش اطلاعات مالی و اقتصادی، حذف رانت ها، انحصارات و ویژه خواری ها بویژه در اطلاعات عمومی و اقتصادی مواردی است که در تحقق اقتصاد مقاومتی به آن خواهیم رسید.
وی توسعه تعاملات دوجانبه، ارتباطات منطقهاى و جهانی و حضور فعال و موثر در مجامع جهانى و بهره گیری حداکثری از فرصت ها و ظرفیت های منطقه را نتیجه اقتصادی با دیپلماسی فعال ارزیابی کرد.
مسئول طرح و بودجه کمیسیون اقتصاد کلان مجمع تشخیص مصلحت نظام، در تشریح اقتصاددرون زا گفت: بهرهبرداری حداکثری و با بهره وری بالا از ظرفیتها و مزیتهای درونی اقتصاد ایران، از مولفه های اقتصاد مقاومتی است.
وی یادآور شد: بر این اساس عوامل اصلی ثبات و رشد اقتصادی یا منشأ داخلی داشته و یا در داخل کنترل می شوند و اتخاذ راهبرد جایگزینی واردات در کالاهای مصرفی اساسی و استراتژیک مردم نیز مد نظر خواهد بود.
کنعانی مقدم همچنین با اشاره به اقتصاد برون گرا، یادآور شد: بهره گیری حداکثری از فرصت های اقتصادی منطقه ای و جهانی و تنوع بخشی و توسعه صادرات در بخش های مزیت دار ره آورد اقتصاد برون گرا است که در مولفه های اقتصاد مقاومتی محقق می شود.
وی همچنین با تاکید بر اقتصادی عدالت بنیان، گفت: تامین اجتماعی در کشور و حمایت همه جانبه و کارآمد از کم درآمدها و ارتقای عدالت اجتماعی با اتخاذ سیاست های فقر زدایی، برابرسازی فرصت های اقتصادی و آموزشی برای عموم مردم، توزیع عادلانه مواهب نفتی در جامعه، بهبود توزیع درآمدی، سازماندهی و بازمهندسی همگی از رهاورد های تحقق اقتصاد مقاومتی در کشور است.
پایان پیام/
نظر شما