به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی معاونت علمی، محمدرضا میرانصاری، عضو پیشین هیئت علمی دانشگاه شاهد تهران و مدیرعامل شرکت مشاوره مهندسی "آبتین برکه"، لازمه رسیدن به خصوصی سازی تجاری را مهیا کردن شرایط برای روی کار آمدن افراد زبده در زمینه علمی بیان و اظهار کرد: اگر بتوانیم برای افراد زبده شرایط را مهیا کنیم، قادر خواهند بود تا شرایطی ایجاد کنند که باعث افزایش تولید علم و تقویت کمک های اقتصادی شوند.
به عقیده وی باید از طریق ایجاد ارتباط با سرمایه گذاران، یافته های علمی کاربردی شوند.
میرانصاری عنوان کرد: کشور ما به راحتی قادر به تولید علم هست، نکته مهم، کاربردی کردن علم است. باید محصولات تولیدی در سطح وسیع قابل استفاده باشند.
وی گفت: خصوصی سازی علمی در تمامی جوامع دنیا معمول است و همین مسئله باعث رشد و پیشرفت آنها می شود.
میرانصاری تصریح کرد: افراد سرمایه دار بسیاری در جامعه ما هستند که قدرت حمایت از محصولات علمی را دارند، دولت باید با این افراد هماهنگی لازم را صورت دهد تا از افراد متخصص حمایت های لازم صورت گیرد.
عضو پیشین هیئت علمی دانشگاه شاهد تهران، یکی از انواع حمایت از تولید علم را مدرسه سازی عنوان کرد و گفت: مدرسه سازی توسط خیرین هم یکی از شاخه های خصوصی سازی علم است. باید تلاش کرد تا این افراد در سطوح وسیع و گسترده تر علمی فعالیت کنند.
وی پیشنهاد داد: دولت می تواند نقش هماهنگ کننده داشته باشد و محققان را با شرکت های خصوصی ارتباط دهند. اگر نهادهای دولتی محققان را شناسایی کرده و به شرکت های خصوصی معرفی کنند، شرکت های خصوصی با اطمینان خاطر بیشتری از سرمایه گذاری بر روی نوآوری ها استقبال خواهند کرد.
میرانصاری یکی از راهکارهای موفقیت در خصوصی سازی علمی را اعتباربخشی به شرکت های خصوصی علمی بیان کرد و گفت: باید بررسی کرد تا در هر زمینه ای نیاز به فعالیت چند شرکت خصوصی و با چه تخصص های علمی داریم تا به همان میزان شرکت ها را پرورش دهیم و حمایت کنیم.
وی با اعتقاد بر این که نباید تنها تلاش کرد شرکت های خصوصی را افزایش داد و یا برعکس تنها حمایت دولت را مهم دانست، مثال زد: در دوره ای محققان برای جلوگیری از کاهش جمعیت آهوها، حضور ببرها را در طبیعت کم کردند. همین مسئله باعث رشد جمعیت آهوها شد و دیگر غذای لازم برای خوردن نداشتند. پس ما نباید روند طبیعی را با تشنج مواجه کنیم.
میرانصاری بر تقویت سیستم تشویق و تنبیهی برای شرکت های خصوصی علمی تاکید کرد و گفت: باید بر نوع فعالیت شرکت های خصوصی علمی نظارت داشت تا در نوآوری های خود به آیتم های اقتصادی توجه کنند.
وی بیان کرد: بهتر است طوری برنامه ریزی کنیم تا حمایت از محققان و نوآوران و شرکت های خصوصی علمی بیشتر بر اساس شایسته سالاری انجام شود.
پایان پیام/
نظر شما