اقتصاد مقاومتی می تواند تحریم ها و امنیت جهانی را به مخاطره بیندازد

خبرگزاری شبستان: عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: اقتصاد مقاومتی نقش تأثیرگذار در اقتصاد جهانی دارد بطوری که می تواند اعمال هرگونه تحریم و امنیت اقتصاد جهانی را به مخاطره بیندازد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از علی آبادکتول، دکتر حسین مظفر، عضو کمیته مجمع تشخیص مصلحت نظام، امروز (22 مرداد) در نخستین کارگاه علمی-آموزشی اقتصاد مقاومتی استان گلستان در علی آبادکتول اظهار داشت: بروز انقلاب اسلامی در اوج حاکمیت دو تفکر منحط لیبرالیسم و کمونیسم و در سلطه دو تفکر دین گریز و دین ستیز که بر بخشی از دنیای شرق و غرب عالم سایه افکنده بود صورت گرفت و تمدن نوینی را فرا روی انسان های حق گرای عالم قرار داد.


وی افزود: ظهور و بروز انقلابی به نام خدا و معنویت توسط مردمی با دستان خالی و در بستر ایران استعمار زده آن روز و در مقابله با رژیم تا دندان مسلح مورد حمایت آمریکا موجب شگفتی دوستان و یاران انقلاب و باعث خشم و غضب و کینه بدخواهان و دشمنان شد.


مظفر خاطرنشان کرد: انقلاب اسلامی و به تبع آن تاثیر نظام بدیع و نوینی به نام جمهوری اسلامی با دو رکن اسلامیت و جمهوریت و با تلفیقی از تئوکراسی و دموکراسی ضمن اسقاط نظام پادشاهی وابسته به استعمار و حذف این نظام سلطنتی و پادشاهی از عرصه نظام سیاسی ایران با شعار کلیدی استقلال و آزادی با اتکال به خداوند بزرگ و آموزه های و حیانی و پیروی از رهبری پیامبرانه حضرت امام و با پشتیبانی این ملت قهرمان؛ زنجیره های اسارت و وابستگی به شرق و غرب را از دست و پای ایران اسلامی گسست و به عنوان هماوردی قدرتمند در عرصه حیات سیاسی اجتماعی تجلی یافت.


وی با بیان اینکه دستاوردهای بزرگ ملت ایران در کسب استقلال، آزادی و نظام جمهوری اسلامی، قطع منافع آمریکایی ها از ذخایر و منابع ملی کشور ما بود، تصریح کرد: کوتاه کردن دست اجانب موجب فرو ریختن ابهت پوشالی نظام سلطه و تبدیل ایران از ژاندارمری آمریکا در منطقه به بزرگترین قدرت منطقه ای تاثیرگذار شد.


عضو کمیته مجمع تشخیص مصلحت نظام با تاکید براینکه، این امر موجبات خشم و غضب و کینه توزی نظام سلطه و غرب بویژه آمریکایی ها را بوجود آورده است، یادآور شد: غربی ها با تمام قوا وارد عرصه مبارزه برای شکست نظام نوپای اسلامی ما شدند و توطئه های خود را برای براندازی آغاز کردند.


مظفر گفت: تبدیل سفارتخانه ها به لانه جاسوسی، تحریک اقوام و قومیت ها در مناطق مرزی و ایجاد شورش های داخلی در آن مناطق، راه اندازی کودتاه های مختلف و حمایت از کودتاگران، تشویق و حمایت از منافقان و بریدگان از ملت و قتل عام ملت مظلوم ما در کوچه و خیابان ها توسط جریان نفاق و نهایتا تحمیل جنگ 8 ساله بر این ملت و کشور که با مشارکت بیش از 50 کشور صورت گرفت، وارد کردن خسارات مالی و انسانی خانمان سوز، گوشه ای از جنایاتی که با راهبری و حمایت های مستقیم آمریکا و پشتیبانی دیگران سران غربی علیه ملت ایران انجام گرفت.


وی، با اشاره به اینکه مفهوم جنگ و سلطه و قدرت در دنیای مدرن امروز تغییر شکل یافته است، خاطرنشان کرد: امروزه ایران اسلامی با واژه جنگ به مفهوم گسترده تری از گذشته مواجه است، اما از آنجایی که خداوند اراده کرده تا این انقلاب الهی پایدار بماند از آن حراست می کند.


عضو کمیته مجمع تشخیص مصلحت نظام همچنین با تاکید بر اینکه امروزه جنگ نظامی در قالب های دیگری چون تهاجم فرهنگی، سیاسی و اقتصادی رخ کرده است، گفت: در گذشته واژه جنگ فقط به مفهوم نظامی و تهاجم به مرزهای جغرافیایی و با سلاح های زرهی و نظامی کاربرد داشت، واژه سلطه نیز از حالت اشغال نظامی توسط نیروهای مهاجم تغییر شکل یافته است و همچنین واژه قدرت نیز مفهوم وسیع تر و حتی اثر گذارتری و با ابعاد مختلفی پیدا کرده است.
 

مظفر اذعان داشت: اگر در گذشته از طریق جنگ نظامی فقط خطوط مرزی و مرزهای جغرافیایی کشورها در معرض تهدید قرار می گرفت، امروزه به شیوه های مختلف به ویژه تسلط بر حوزه های دانش و فن آوری های پیشرفته به سادگی موجب حضور دشمنان سلطه گر در داخل مرزهای خانوادگی می شود.


وی همچنین تصریح کرد: امروزه تهاجم فرهنگی با بهره گیری از فناوری نوین و پیشرفته برای تغییر نگرش و الگوهای رفتاری ملت ایران با تمام قوا وارد عرصه کارزار شده است و اگر چه بعضا نیز موجب تاثیراتی شده است، ولی پایداری ملت بر ارزش های و آرمان ها و اعتقادات خود باعث شده است که توطئه های استعماری نتواند توفیقات چندانی را به دست آورد.


مظفر ادامه داد: بدین جهت دشمنان در ادامه دشمنی های خود تحریم های جدی و گسترده ای را برای تضعیف بنیان و توان اقتصادی کشور و کاهش توان بازسازی و نوسازی و برای گسترش فقر و بیکاری و گسترش نارضایتی بین مردم آغاز کرده و برای تاثیر گذاری بیشتر از ابزارهای بین المللی و قطعنامه نیز بهره برده است.
 

وی در مفهوم اقتصاد مقاومتی، گفت: اقتصاد مقاومتی؛ مبحثی در اقتصاد است که بر اساس آن می توان دید؛ چگونه اقتصاد قادر است در مقابل ضربه های مختلف مقاومت کند و در عین حال از این ضربه ها آسیب نبیند؛ طرح این مبحث به ویژه برای ارزیابی توان مقاومت اقتصادهای مختلف در برابر بحران کاربرد داشته است.


مظفر اظهارداشت: اقتصاد مقاومتی یک مکتب یا نگرش اقتصادی نیست ولی الگویی است که اقتصاد را در محور باورها و اعتقادات آن، مقاوم می کند.


عضو کمیته مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: اقتصاد مقاومتی معنایش این است که ما یک اقتصادی داشته باشیم که هم روند رو به رشد اقتصادی در کشور محفوظ بماند؛ هم آسیب‌‌پذیری‌اش کاهش پیدا کند.


وی اضافه کرد: در تئوری های تجارت و توسعه، اقتصاد مقاومتی همزمانی اتخاذ دو راهبرد جایگزینی واردات در کالاهای مصرفی اساسی مردم و تنوع بخشی توسعه صادرات در بخش های مزیت دار است (اقتصادی درونزا و برون گرا).


مظفر تصریح کرد: اقتصاد مقاومتی مجموعه‌ تدابیر مدیریتی- اقتصادی است که آسیب‌پذیری کشور را در مقابل ریسک‌های متعددی که اقتصاد را تهدید می‌کند، کاهش می‌دهد در واقع، اقتصاد مقاومتی کاهش آسیب پذیری و تهدیدات اعمال شده بر اقتصاد ملی است و در این اقتصاد برای مقابله با تهدیدات صورت گرفته باید به اقتصاد مردمی و توسعه اقتصاد دانش بنیان تکیه و از تمام ظرفیت های داخلی برای بسیج در برابر تهدیدات بیرونی بهره برد.


وی افزود: اقتصاد مقاومتی، گفتمان و الگویی اقتصادی- مدیریتی است که ضمن مقاوم سازی اقتصاد ملی در برابر تهدیدات و توان تحریم شکنی، با رویکرد عقب راندن نظام سلطه، پیش رو، فرصت ساز، مولد، درونزا و برون گرا است.


مظفر گفت: می توان اقتصاد مقاومتی را اقتصادی دانست که ضمن حفظ ویژگی های یک اقتصاد کارآمد، از استقلال خود پاسداری می کند و بهای آن را با رضایت و افتخار می پردازد.


وی ادامه داد: اقتصاد مقاومتی نقش تأثیرگذار در اقتصاد جهانی بطوری که اعمال هرگونه تحریم، امنیت اقتصاد جهانی را به مخاطره بیاندازد.

 

مظفر افزود: منظور از مقاومت اقتصادی، ایستادگی در برابر فشارها و تحریم ها است اما اقتصاد مقاومتی، علاوه بر مقاومت اقتصادی، استفاده از ظرفیت ها و استعدادها را در مدنظر قرار دارد.


وی با بیان اینکه ریاضت اقتصادی برنامه جبرانی جهت بازگشت به شرایط اولیه است، گفت: اما، اقتصاد مقاومتی هدفش تغییر همه جانبه شرایط است.


پایان پیام/

کد خبر 393162

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha