به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از مشهد، آیت الله سید احمد خاتمی، عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری و امام جمعه موقت تهران، شب گذشته (21 مرداد) در دومین دوره آموزشی" خط امام" در جمع مسئولان بسیج دانشجویی دانشکده ها و دانشگاه های سراسر کشور با اشاره به اینکه در بحث تمدن سازی دو دیدگاه سکولار و دیدگاه برگرفته از متن قرآن، عترت و دین وجود دارد، اظهار کرد: این دو دیدگاه تمدن ساز دارای وجوه اشتراک و افتراق است که باید آنها را شناخت.
وی با اشاره به این مطلب که دو دیدگاه تمدن ساز سکولار و الهی زندگی آبرومندانه را برای پیروان خود خواستار هستند، افزود: دین زندگی فقیرانه و اشرافی را برای پیروان خود نمی پسندد بلکه زندگی آبرومندانه و زندگی که در آن افراد دست نیاز به سوی دیگران دراز نکنند را می پسندد.
آیت الله خاتمی امنیت و اقتصاد آباد را وجوه مشترک دیدگاه تمدن ساز الهی و سکولار دانست و ابراز کرد: امنیت زیربنای توسعه همه جانبه جامعه است و در بستر امنیت و آرامش است که استعدادها در جوامع شکوفا می شود.
وی با اشاره به اینکه استقلال یکی از ویژگی های مهم تمدن اسلامی است، تصریح کرد: جامعه مستقل می تواند ادعای تمدن سازی داشته باشد اما جامعه برده اگر ادعای تمدن هم داشته باشد دروغ است چرا که دیگران به این جامعه خط می دهند.
امام جمعه موقت تهران آزاداندیشی را ویژگی دیگری در تمدن اسلامی دانست و ابراز داشت: جامعه اسلامی اسیر باند، حزب، گروه های نشاندار و ... نمی شود و دستور حزبی نمی شناسد و پای حق می ایستد.
وی خطاب به دانشجویان بسیجی حاضر گفت: بسیاری از جناح هایی که بعد از انقلاب در دانشگاه ها تشکیل شدند از دانشجویان به عنوان سکویی برای پرش خود استفاده کردند بنابراین مراقب باشید که جناح ها از شما استفاده ابزاری نکنند چرا که اسیر حزب و باند شدن در شأن آزادگی یک دانشجو نیست.
وی عنصر معنویت را مهمترین وجه افتراق بین دو دیدگاه مادی گرایانه و الهی عنوان و تصریح کرد: در تمدن مادی و بشری عنصری که هیچ جایگاهی ندارد عنصر معنویت است اما در مقابل این نظر، عنصر معنویت ستون فقرات تمدن اسلامی است.
عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری اشاره ای به دلایل توجه به عنصر معنویت در دیدگاه تمدن اسلامی داشت و ادامه داد: انبیاء بنیان گذاران تمدن اصیل بشری بودند و در واقع انبیاء برای آشتی مردم با خداوند مبعوث شده اند.
وی با اشاره به اینکه اوج تمدن بشری اصل ظهور است و این مسئله از دیگر عوامل توجه به معنویت در تمدن اسلامی است، افزود: در عصر ظهور مباحث علمی، فناوری و صنعت به اوج خود می رسد به گونه ای که در عصر ظهور هر 27 حرف علم آشکار می شود که در حال حاضرتنها دو حرف از حروف علم برای آدمیان آشکار شده است.
آیت الله خاتمی با بیان اینکه معنویت باعث می شود تا فردی که قدرت و مدیریت بخشی از جامعه را برعهده دارد آن قدرت و مدیریت را در خدمت دین قرار دهد، گفت: مدیریت کشور به دست دانشگاه هاست و بر این باوریم اگر دانشجویان بسیجی در عرصه مدیریت قرار گیرند تمدن برجسته اسلامی که مقام معظم رهبری به دنبال آن هستند، محقق خواهد شد.
وی براساس آیه ای از قرآن، معنویت را تکلیف مداری معنا و اذعان کرد: انس با خداوند، نماز، قرآن، دعا و زیارت جلوه هایی از معنویت هستند.
امام جمعه موقت تهران زیارت را عنصری مهم در معنویت دانست و تصریح کرد: زیارت باعث ایجاد ارتباط روحی با معصوم می شود چرا که زیارت مرده پرستی نیست بلکه عرض ادب به زنده هاست و این همان نکته ای است که وهابی ها ما را متهم به مرده پرستی می کنند در حالیکه در متن قرآن آمده است که اولیاء خدا و شهدا زنده اند و در نزد پروردگارشان روزی دارند.
آیت الله خاتمی با بیان اینکه زیارت بیعت با امامان است، تاکید کرد: زیارت کلاس همه جانبه تربیت اخلاقی و سیاسی است و اعلام موضع سیاسی ما را در برابر دشمنان نشان می دهد.
پایان پیام/
نظر شما