امین رضا طباطبایی معاون آموزش و پژوهش مرکز پزشکی حج و زیارت در گفت و گو با خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان؛ گفت: معاونت آموزش و پژوهش مرکز پزشکی حج و زیارت اولویت های پژوهشی خود را براساس بیماری های شایع حج و عمره تنظیم کرده و یکی از مهمترین مسائل مرتبط با خود را ارتقاء فرآیندهای آموزشی حجاج در حوزه بهداشت و درمان می داند.
وی در توضیح این مطلب بیان کرد: در موسم حج با دو گروه بیماری مواجه هستیم که اولین آنها بیماری هایی هستند که شیوع بیشتری دارند و برای زائرین گرفتاری ایجاد می کنند و در رأس آنها بیماری های تنفسی مانند سرماخوردگی ساده و یا حتی عفونت های ریوی حاد می باشد. گروه دوم بیماری ها نیز، آن دسته از امراضی هستند که شیوع کمتری دارند ولی تهدید کننده زندگی زائرین می باشند و بیماری های قلبی و عروقی از این دسته اند.
وی با اشاره به کاهش شیوع بیماری ها در ایام حج افزود: روش های تشخیص بیماری و روش های مدیریت و یافتن راه درمان بیماری ها در دو گروه مذکور اولویت های پژوهشی ما می باشند و براساس پژوهش هایی که در این دو حوزه انجام می پذیرد، پروتکل ها و دستورالعمل های درمانی تنظیم می گردد و به صورت مرحله مرحله به پزشکان ارائه می شود.
طباطبایی با بیان اینکه پزشکان در کشور سلایق درمانی خاص خود را دارند گفت: معالجه بیماران در ایام حج براساس شرایط خاص منطقه ای و آب و هوایی، دستورالعمل های خاص خود را دارند و پزشکان در طول سفر برای درمان بیماران ملزم به اجرای این دستور العمل ها می باشند و از سلایق درمانی خود منع می شوند.
وی در خصوص بیماری کرونا بیان کرد: ویروس کرونا از سال گذشته گریبانگیر زائران سفر حج شده است که دستورالعمل های پیشگیری از گسترش و آلوده شدن به بیماری و کشف زودرس انتقال انسان به انسان و کشف علائم مشکوک به بیماری در افراد، تنظیم گشت و به پزشکان ارائه شد که خوشبختانه در عمره امسال مورد ابتلا زائران ایرانی به ویروس کرونا نداشتیم و به طور مجموع در عرستان 800 نفر مبتلا شدند که 350 مورد منجر به فوت گشت.
وی در خصوص ویروس جدید "ابولا" اظهار داشت: تاکنون هیچ موردی در مورد ابتلا به این ویروس در عربستان گزارش نشده است و با اطلاعیه عربستان، محدودیت های بسیاری در ورود زائرین کشورهای آفریقایی آلوده به این ویروس لحاظ گشته است.
طباطبایی اعلام کرد: در طی سال های اخیر با ارائه آموزشهای لازم به پزشکان و زائران بر اساس نتایج طرحهای پژوهشی بهداشتی، شاهد کاهش آمار مرگ و میر و مراجعات زائران به مراکز درمانی هلال احمر در طول ایام برگزاری حج بوده ایم.
پایان پیام/
نظر شما