به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از ساری، محمد فوقی، مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی و هنری مساجد مازندران امروز (21مرداد) در جلسه آموزشی مدیران کانون های فرهنگی و هنری جدیدالتاسیس و نشست توجیهی برنامه های ابلاغی 93 شهرستان آمل که برگزار شد، با بیان اینکه بدفهمیدن دین بزرگترین آفت اسلام است، اظهار داشت: امروز گروه داعش که در انجام عبادت افراطی هستند به کمک دست پلید استکبار در عراق و سوریه جهت ضربه زدن به اسلام جنایت می کنند.
وی با اشاره به اینکه اسرائیل در حمله به غزه تخریب مساجد به عنوان پایگاه های بیداری اسلامی را در دستور کار خود قرار داده، خاطرنشان شد: رهبر معظم انقلاب در حرم مطهر امام رضا(علیه السلام) فرمودند که دشمن ایمان مردم را مورد هدف قرار داده است از اینرو برنامه های مساجد باید موجب افزایش عبودیت مردم شود.
فوقی با اشاره به اینکه اعتبارات فرهنگی در مجلس تصویب می شوند، گفت: فعالان کانون های فرهنگی و هنری زمینه ارتباط نمایندگان مجلس شهرستان ها را با فعالیت های کانون فرهنگی و هنری فراهم کنند.
وی با بیان اینکه برای انجام فعالیت های مساجد باید اطلاع دقیق از جمعیت منطقه، سن و جنس مردم داشته باشیم، گفت: تنوع و جذابیت در برنامه های اوقات فراغت و نیازسنجی از نوجوانان و جوانان موجب خروجی مناسب فعالیت های کانون های فرهنگی و هنری می شود.
فوقی، خواستار تشکیل کانون مصلی در شهرستان آمل شد و تصریح کرد: جمع آوری شبهات دینی و تحویل به امام جمعه و بیان پاسخ شبهات در خطبه های نماز جمعه و هماهنگی با تعدادی از کانون فرهنگی و هنری مساجد هر هفته جهت حضور منسجم در نماز جمعه از مهمترین فعالیت های کانون فرهنگی و هنری مصلی در هر شهرستان است.
وی با اشاره به فعالیت103 کانون فرهنگی و هنری در553 مسجد آمل، خاطرنشان شد: با توجه به برنامه پنجم توسعه می طلبد تعداد کانون ها در مساجد شهری و روستایی این شهرستان افزایش یابد.
فوقی با اشاره به اینکه 33 کانون شهری و 70 کانون روستایی در این شهرستان فعالیت می کنند، افزود: بیش از 400مسجد آمل از نعمت کانون فرهنگی و هنری برخوردار نیستند که می طلبد ریاست ارشاد اسلامی آمل برای تشکیل کانون مساجد در بیش از 50 درصد مساجد آمل همت کند.
وی با اشاره به فعالیت 26 کتابخانه عمومی، 5 کتابخانه باز، 34 کانون تخصصی، 2خانه نور، اجرای 84 طرح تلاوت نور در کانون های فرهنگی و هنری این شهرستان، گفت: به جهت اهمیت فعالیت های فرهنگی و دینی در دانشگاه ها، با پیگیری های رئیس فرهنگ و ارشاد اسلامی آمل در یکی از دانشگاه های این شهرستان کانون دانشگاه تشکیل شود.
فوقی، همچنین به اهمیت بهره گیری از فضای مجازی توسط فعالان مسجدی اشاره کرد و گفت: جهت راه اندازی مراکز فرهنگی دیجیتال در این شهرستان تاکنون کانون فرهنگی و هنری سجادیه مسجد امام سجاد(علیه السلام) درخواست خود را به دبیرخانه کانون های مساجد مازندران تحویل داده و تلاش صورت گیرد.
وی، کل اعتبارات کانون فرهنگی و هنری مساجد کشور در سال 93 را 500 میلیارد ریال اعلام کرد و گفت: امسال توانستیم تفاهم نامه بیش از 10 میلیارد ریالی را برای کانون های مساجد استان مازندران امضا کنیم.
فوقی با اشاره به جمعیت 370 هزار و 774 نفری شهرستان آمل، گفت: از این تعداد226هزار و 976 نفر در شهرها و 143هزار و 798نفر در روستاها متمرکز هستند.
وی با بیان اینکه تمرکز جمعیت در شهر آمل بیشتر از روستاها است، گفت: باید تلاش شود تعداد کانون های مساجد بیشتری در مساجد شهری تشکیل شود.
فوقی خاطرنشان شد: اولویت اصلی دبیرخانه کانون های فرهنگی و هنری مساجد مازندران برتشکیل کانون های مساجد در مناطق محروم و روستاها است تا نوجوانان و جوانان آن مناطق از کلاس ها و برنامه های کانون فرهنگی و هنری و کتابخانه مساجد بهره مند شوند.
محمد محمدی، رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی آمل نیز در این جلسه با اشاره به ویژگی های شهرستان آمل به جهت اولین خاستگاه حکومت علویان و همچنین حماسه آفرینی شهروندان آملی در سال60، گفت: این شهرستان 103کانون فرهنگی و هنری فعال دارد.
وی با بیان اینکه آمل شهر هزار سنگر به عنوان پایتخت فرهنگی استان مازندران محسوب می شود، از مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی و هنری مساجد استان خواستار نگاه ویژه ای در تخصیص اعتبارات فرهنگی به کانون های این شهرستان شد.
پایان پیام/
نظر شما