نواده حسنی (ع) مانع تفاسیر به رای احادیث شد

خبرگزاری شبستان: مدیر گروه قرآن و حدیث دانشگاه قم با اشاره به تلاش حضرت عبدالعظیم حسنی (ع) در تربیت علمی مردم گفت: ایشان با راه اندازی مکتب حدیثی ری کوشید از تفاسیر به رای و غیرصحیح جلوگیری کند.

حجت الاسلام والمسلمین سیدرضا مودب، مدیر گروه قرآن و حدیث دانشگاه قم در گفتگو با خبرنگار اندیشه خبرگزاری شبستان گفت: 15 شوال سالروز در گذشت مرحوم حضرت عبدالعظیم حسنی (ع) است که ایشان از نوادگان امام حسن مجتبی (ع) بوده و در واقع با امام موسی کاظم، امام رضا و امام محمد تقی و علی النقی علیهم السلام همعصر بوده و زمان حیات شان را درک کرده اند و از هر یک از این امامان روایاتی را نقل کرده اند.


وی در ادامه اظهار کرد: از نظر شخصیت های حدیثی، حضرت عبدالعظیم (ع) از راویان حدیث ائمه (ع) و از محدثان بزرگ شیعی هستند که چهره ای محبوب و مورد وثوق نزد ائمه (ع) داشته اند، شخصیتی که به مباحث و معارف دینی، فقه و تفسیر آگاهی داشته شاهد آن ستایش هایی است که ائمه (ع) راجع به ایشان داشته اند.


حجت الاسلام مودب عنوان کرد: از امام هادی(ع) نقل شده که گاهی اشخاصی برای سوالات خود نزد ایشان می رفته اند که حضرت آنها را خدمت حضرت عبدالعظیم (ع) می فرستاده اند، علمای شیعه نیز در مدح ایشان در آثار خود گزارش هایی دارند که نشان می دهد ایشان زاهد، فقیه و پاک نیت بوده اند.


مدیر گروه قرآن و حدیث دانشگاه قم افزود: این شخصیت گرانقدر در مدینه و بغداد حضور داشته و در نهایت در زمان خلفای عباسی به ری هجرت کرده اند که ری پایگاه شیعیان بوده است و ایشان مدتی در آنجا مخفی بوده اند و کم کم دانش و علم ایشان مورد استفاده قرار گرفته است.


وی تاکید کرد: حضرت عبدالعظیم حسنی (ع) خود یک مکتب حدیثی را در ری پایه گذاری کرد و توانست با گردآوری برخی شاگردان و راویانی که از ری می آمدند مکتب حدیثی را در قرن دوم و عملا در قرن سوم پایه گذاری کند.

 

این استاد حوزه بیان کرد: طبیعتا این عالم بزرگوار توانست در ری به شکل صحیح حدیث و تفسیر را تبیین کند و با کمک روایات و تفاسیر به حل مشکلات مذهبی مردم پاسخگویی به مسائل شیعی مردم بپردازد که امروزه وقتی ما به کتاب های رجالی مانند کتاب مرحوم نجاشی و شیخ طوسی، مجلسی و علامه حلی و محدثان دوره بعدی مراجعه می کنیم، می بینیم ایشان را مورد تکریم و تجلیل قرار داده اند.
 

حجت الاسلام مودب یادآور شد: حضرت عبدالعظیم (ع) با تاسیس مکتب حدیثی ری تلاش کرد روایات را به شکل صحیح نقل کند و از بیان تفاسیر غیرمرتبط و تفاسیر به رای جلوگیری کند و آنچه را که با اطمینان از ائمه (ع) دریافته بود را برای مردم نقل می کرد.

پایان پیام/

 

کد خبر 392798

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha