خبرگزاری شبستان: چندی است که در خیابان و اماکن عمومی شاهد استعمال سیگار در خانمهای جوان هستیم که این کار بدون هیچ ابایی در ملأ عام انجام می شود. برای بررسی این معضل اجتماعی و دلایل رواج آن در جامعه با «مجید ابهری» به گفتوگو پرداختیم.
ضعف تربیت خانوادگی عامل رواج سیگار در بین بانوان
مشاور کمیسیون اجتماعی مجلس، افزایش سیگار کشیدن در بانوان را نشانه ضعف تربیت خانوادگی دانست و گفت: با توجه به گسترش و افزایش استعمال سیگار و قلیان در بین بانوان متأسفانه رشد این پدیده در بین دختران جوان به مراتب بیشتر از قبل شده است.
قلیان 50 برابر سیگار زیان آورتر است
ابهری معتقد است: 6 تا 10 درصد دختران دانشجو سیگاری هستند و در مجامع عمومی میتوان دختران جوانی را ملاحظه کرد که در کنار اعضای خانواده به کشیدن قلیان مشغول هستند. با توجه به اینکه زبان قلیان پنجاه برابر بیشتر از سیگار است اما جوانان غافل از این موضوع به انجام این کار مبادرت می ورزند.
زیان 2برابری سیگار برای بانوان
وی با بیان این مطلب که استعمال سیگار برای بانوان 2 برابر آقایان آثار مخرب دارد، اظهار کرد: زردی رنگ چهره، از بین رفتن دندانها، چروک پوست، یائسگی زودرس، اختلالات هورمونی و جنسی از آثار استعمال دخانیات در زنان است.
سیگار بکشی امروزی هستی!
ابهری معتقد است: می توان در بررسیهای رفتاری در مورد علت و افزایش این پدیده زشت اجتماعی، فرهنگی و بهداشتی اینگونه استنباط کرد که بسیاری از بانوان برای اینکه خود را امروزی و اجتماعی نشان دهند اقدام به مصرف دخانیات میکنند و عده ای دیگر برای اینکه خود را بزرگتر از سنشان جلوه دهند، دست به این حرکت زشت میزنند.
به نظر این آسیب شناس اجتماعی گروه سوم فقط بر اساس تقلید به دنبال این حرکت ناشایست میروند.
همه چیز به خانواده برمی گردد
ابهری افزود: به هر حال خانواده و دوستان اصلیترین الگوی رفتاری هستند. متأسفانه اخیرا استعمال سیگار توسط بانوان در معابر عمومی و هنگام رانندگی به شکل چشمگیری افزایش یافته و اطلاعرسانی، آگاهسازی و دخالت خانواده و نهادهای فرهنگی به ویژه صدا و سیما و رسانهها در پیشگیری و کاهش این عادت ناپسند میتواند مؤثر واقع شود.
به گفته وی، نهادهای فرهنگی و اجتماعی با ایفای نقش اساسی در بیان ناهنجاریهای اجتماعی ایفا می کنند. حضور اینگونه بانوان در جامعه به ویژه در خیابانها و مراکز عمومی عامل مهمی در رواج این عادت ناپسند در جامعه است و مقابله با آن در اصل مقابله با یک ناهنجاری رفتاری به شمار می رود.
پایان پیام/
نظر شما