به گزارش خبرنگار شبستان، مرتضی کاظمی در این جلسه که با حضور مدیران کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان ها برگزار می شد، گفت: هدف ما این است که نگاه منابع مالی را از درون به بیرون منتقل کنیم و می دانیم کار دشواری است، اما به شخصه به این روند امید دارم چون شرایط کنونی مملکت این نوید را می دهد.
وی با اشاره به ماده 104 برنامه چهارم توسعه، بیان کرد: این ماده مربوط به اقتصاد فرهنگ و هنر بوده، اما این برنامه سرنوشت دیگری داشت. اما یکی از 9 محوری که آقای وزیر برای رای اعتماد به مجلس شورای اسلامی ارائه داد، رونق اقتصاد هنر بود و در این مدت حمایت وی باعث این رونق شده است.
مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با طرح سوال آیا می شود نگاه اقتصادی به هنر داشت، توضیح داد: زمانی که سایر کشورها فرهنگ و هنر را مخصوص اشراف میدانستند، هنرمندان ما همیشه از منظر اقتصادی به هنر نگاه می کردند. در آن زمان در خانه فقیرترین مردم هم آثار هنرهای دستی دیده می شد، اما اکنون در دوره معاصر، هنر از خانه ما حذف شده است.
وی به غفلت از ظرفیت اقتصادی فرهنگ و هنر اشاره کرد و گفت: شغل های فرهنگی هنری ارزان است، اما باید بدانید هر شغل هنری در ایران با مبلغ زیر 30 میلیون تومان ایجاد می شود که از نظر ارزش افزوده با اثر یک هنرمند نقاش قابل رقابت نیست.
کاظمی با اشاره به معیشت اهالی هنر، بیان کرد: هنرمندان، ثروتمندان بزرگی هستند که اگر بستر فراهم شود می توانند از کار خود به راحتی امرار معاش کنند و ثروتمند شوند.
وی با تاکید بر اینکه اقتصاد فرهنگ و هنر هنوز در اقتصاد ملی ما جایی ندارد، خاطرنشان کرد: علت این امر آن است که ما این موضوع را هنوز به مردم نشناساندیم که هنر چه جایگاه اقتصادی دارد و ما در این راستا سعی می کنیم سهم فرهنگ و هنر را احصا کنیم.
معاون امور هنری دولت هفتم و هشتم افزود: صنعت سه قطب دارد: کشاورزی، صنعت و خدمات؛ که فرهنگ و هنر در حوزه خدمات شکل می گیرد به این معنی که اصلاً به حساب نمی آید.
وی با تاکید بر اینکه باید از مسیر رونق دادن به فرهنگ و هنر، صنایع فرهنگی مان را تقویت کنیم، خطاب به مدیران ارشاد استان ها گفت: این مورد شامل همه استان ها می شود، یعنی هر شهرستانی می تواند صاحب صنعت ویژه شهر خود شود که الان به شکل تخصصی به آن نگاه نمی شود.
کاظمی در ادامه سخنانش رویکرد سازمان برنامه و بودجه را به فرهنگ و هنر، غیراقتصادی خواند و اظهار کرد: این رویکرد در نظام برنامه ریزی کشور به عرصه فرهنگ و هنر وجود دارد و فکر می کنند هزینه هایی که برای این حوزه صرف می شود، سوخت می شود که این دیدگاه باید اصلاح شود. هیچ ارتباطی بین بخش فرهنگ و هنر و بخش های اقتصادی وجود ندارد و این در حالی است که شما در استان های خود باید این موضوع را تعریف کنید.
وی با اشاره به اینکه بازار سرمایه در بخش فرهنگ و هنر ضعیف است، گفت: بودجه را نمی توان به عنوان سرمایه تعریف کرد، بودجه باید برای زیرساخت ها باشد و در این زمینه باید مشارکت بخش خصوصی را جلب کنیم.
مشاور وزیر ارشاد در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به تهدیدهای حاکم بر مواضع اقتصادی فرهنگ و هنر، توضیح داد: اولین تهدید برای ما، بازار کشورهای حاشیه خلیج فارس مثل دبی و قطر است که به شدت در حال کار در زمینه فرهنگ و هنر هستند و اگر دیر بجنبیم، این بازار از دست مان خارج می شود. تهدید دوم، بازار قاچاق است که در آن حقوق پدیدآورندگان رعایت نمی شود.
وی گفت: در مطالعاتی که داشتیم، 5 سیاست کلان بازار سرمایه در فرهنگ و هنر را تدوین کردیم که از جمله آنها ارتقای نظام کسب و کار، تقویت زیرساخت های قانونی و حقوقی، توسعه صنایع فرهنگی و تقویت همکاری های بین بخشی را در نظر گرفتیم تا عملیاتی شوند.
مرتضی کاظمی در پایان به تفاهم نامه هایی که توسط وزارت نفت (با تاکید بر مناطق جنوب و غرب کشور) و وزارت صنایع در خصوص تقویت اقتصاد فرهنگ و هنر اشاره کرد.
پایان پیام/
نظر شما