راه اندازی بزرگترین سامانه علمی فن آوری اطلاعات حوزه علوم اسلامی درقم

خبرگزاری شبستان: رئیس مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی (نور)گفت: بزرگترین سامانه علمی فن آوری اطلاعات حوزه علوم اسلامی در کشور با عنوان سمیم نور در قم راه اندازی شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از قم، حجت الاسلام حمید شهریاری رئیس مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی (نور) صبح امروز (19 مرداد) در نشت خبری با خبرنگاران با اشاره به رونمایی از سامانه مشابه یاب متون (سمیم نور) گفت: ما در سند چشم انداز مسئولیت این امر را داریم که تا سال 1404 ایران رادر جایگاه اول فن آوری قرار دهیم و بتوانیم بخشهایی از این اهداف را که در سند چشم انداز بوده توسط این پایگاه اطلاع رسانی اجرا کنیم.


وی افزود: یکی از مشکلات جدی در کشور ما سرقت ادبی است و در رسانه ها نیز به آن پرداخته شده است که دربرخی پژوهشها، مقالات و پایان نامه ها بخشی از یک مقاله به سرقت رفته است که متصدی نگاشت متون از مرجع دیگر می شوندکه به این امر اصطلاحا سرقت ادبی می گویند.


رئیس مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی (نور) ادامه داد: با طراحی این سامانه سرقت ادبی درهربخشی کشف و برمبنای آن می توان تشخیص داد که کتابهایی که چاپ می شود دارای اصالت است توسط این سامانه شناسایی می شود.


حجت الاسلام شهریاری تصریح کرد: این مسئله نه تنها مشکلات را در سطح توسعه علمی کشور فراهم آورده بلکه اساتید دانشگاه را مورد چالش کرده که متون از طرف دانشجویان اصالت دارد یا خیر و چقدر می تواند آن را حمایت کندکه این امر توسعه علمی را با خطر مواجه ساخته و یک ابهام ناشناختی ایجاد کرد که بفهمند نرخ واقعی توسعه علمی چقدر است.


وی اظهار داشت: ما باید تا سال 1404 بتوانیم ابزارهای لازم برای اندازه گیری و سنجش علم را در کشور ایجاد کنیم و سمیم نور یکی از ابزارهایی است که می تواند گام مهمی در این مسیر باشد.


رئیس مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی (نور) یادآور شد: با توجه به گستردگی کشور و مراکز علمی دانشجویان کشور و مراکز جغرافیایی تولید علم بدون استفاده از ابزارهای فن آوری و امکان کشف سرقت ادبی محال است.


حجت الاسلام شهریاری تصریح کرد: مرکزعلوم اسلامی با مطالعه در زمینه های علمی کشورهای دیگرمتوجه شد سامانه هایی در زمینه سرقت ادبی طراحی شده به طوری که می توان توسط ان مقالاتی را که دارای اصالت نبوده و جعلی می باشد کشف کنند اما متاسفانه از خط و زبان فارسی پشتیبانی نمی کردند که لازم شد در کشور ما با توجه به خط وزبان فارسی این سامانه طراحی و پیاده سازی شود.


وی خاطر نشان ساخت: مجموعه های متعددی در کشور متصدی سامانه کشف سرقت ادبی هستند و طراحی این سامانه در بدو امر شاید یک کار فنی باشد اما باید توجه داشت این مشابهت یابی نیازمند یک بانک اطلاعاتی قوی متون یاب است که باید با یک دانش فنی و کافی برای ابزارهای جستجوی متون اشکلات را رفع و مسیر توسعه علمی را هموار سازیم.


رئیس مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی (نور) اذعان کرد: نبود متون کافی اصیل برای مقایسه با متون از دیگر مشکلات که باید مرتفع شود در همین راستا مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی به مدت 3 سال روی این پروژه کار کرده اند و بیش از 10 سال نیز در بانک اطلاعاتی در این مرکز ایجاد شده است.


حجت الاسلام شهریاری گفت: مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی(نور)یکی از بزرگترین و قوی ترین بانک اطلاعاتی متمرکزعلوم اسلامی در کشورو خاورمیانه است .


وی با اشاره به اینکه در حال حاضر نیمی از مجلات علمی وپژوهشی کشور به عنوان پشتیبان در این سایت قرار داده شده ابراز داشت:ما در یک پیچ تاریخی در مسیر توسعه علمی کشور قرار داریم که تا کنون نیز حرکت بسیاری در سطح علمی اتفاق افتاده است که امید واریم با طراحی سامانه سمیم نور گامهای مهمتری در مسیر توسعه علمی کشور برداشته شود.


رئیس مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی (نور) در پایان گفت: طی مدت 6 ماه آینده متون اینترنتی نیز جهت ساماندهی روی سامانه سمیم قرا خواهد گرفت که ان شالله تاپایان سال پشتیبانی این سامانه از متون علوم اسلامی ومشابهت یاب(سرقت ادبی) به 100درصد خواهد رسید.


پایان پیام/

 

کد خبر 392413

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha