به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، دکتر فرهادی، رییس و دبیر کل جمعیت هلال احمر در حاشیه همایش پزشکان حج تمتع 93 گفت: شرط لازم برای انجام هرچه بهتر مناسک حج به عنوان جامع ترین عبادت دین اسلام، مسئله سلامت جسم و روان است که لازمه تحقق این شرط ارتقای سطح کیفی خدمت رسانان غرفه سلامت می باشد.
وی افزود: از این روی جمعیت هلال احمر در راستای اهداف خود بر خود واجب می داند به شناسایی نیازها و نقاط قوت و ضعف و انجام پژوهش های لازم در حوزه پزشکی و بیماری های خاص حوزه حج بپردازد.
وی علاوه بر بحث درمان زایران وظیفه دیگر پزشکان حج را اصلاح سبک زندگی حجاج عنوان کرد و گفت: جهت دستیابی به سبک زندگی سالم بر اساس منویات مقام معظم رهبری، پزشکان نقش مهمی را در زمینه اصلاح فرهنگ مصرف دارو و تغذیه صحیح و رعایت بهداشت فردی در طول ایام حج دارند.
رییس جمعیت هلال احمر ادامه داد: موسم حج محل تلاقی همه مسلمین جهان از نژادها، فرهنگ ها، اقوام و مذاهب مختلف است که همین موضوع افق جدیدی در عرصه سلامت ایجاد می کند و فرصت مناسبی برای تبادل آخرین تجربیات و دستاوردها جهت شناسایی بیماری ها می باشد.
وی گفت: بهداشت و درمان در سفرهای زیارتی بایستی از لحاظ علمی مورد توجه ویژه قرار گیرد و آشنایی ناکامل پزشکان حج با مسایل درمانی مدرن می تواند مشکلات عدیده ای در سیستم خدمت رسانی ایجاد کند.
دکتر فرهادی ضمن بیان اینکه پزشکان کاروان، خط مقدم و مسئول اصلی حفظ سلامت زایران هستند، گفت: پزشکان بایستی با در نظر گرفتن علم روز پزشکی و واقعیات و با اجتناب از اتکا به تجربیات گذشته خود به درمان زایران و همکاری با ستاد حج و زیارت بپردازند.
وی گفت: کلیه همکاران پزشک باید خود را مسئول سلامت زایران بدانند و با نگاه جامع سلامت محورانه زمینه استفاده معنوی هرچه بهتر از مناسک را برای زایران ایجاد کنند.
وی در خاتمه گفت: در حج سال جاری طرح های مطالعاتی و پژوهشی در زمینه های بیماری های خاص موسم حج مورد بررسی قرار می گیرند تا در سال های آتی بتوانیم به جلوگیری از شیوع و خطرساز شدن این بیماری ها بپردازیم.
پایان پیام/
نظر شما