به گزارش خبرنگار دولت خبرگزاری شبستان، حسن روحانی رییس جمهور در بخش دوم سخنان خود در سمینار سالانه سفرای ایران در خارج از کشور گفت: نکته دوم در سیاست خارجی محاسبه درست است.
وی ادامه داد: اگر ما دچار محاسبه غلط شویم به پیروزی نمیرسیم و یا با هزینه گزاف به پیروزی می رسیم.
روحانی به 8 سال دفاع مقدس اشاره کرد و یادآور شد: در آن زمان هر چه خوب محاسبه کردیم به پیروزی رسیدیم و هر جا خوب محاسبه نکردیم به فتح نرسیدیم ما در والفجر 8 به پیروزی بزرگ دست یافتیم و کمتر از یک سال بعد در کربلای 4 نتوانستیم پیروز شویم.
روحانی اضافه کرد: آنجا که والفجر 8 با اعتماد به نفس می دانستیم باید همه با هم باشیم ارتش، سپاه و بسیج باید با اتحاد در کنار هم باشیم و در این عملیات از ابزارمان به صورت دقیق استفاده کردیم و توانستیم تا ساعت عملیات غافلگیری را حفظ کرده و عملیات را به گونهای طراحی کنیم که به بهترین شکل از ادوات علیه دشمن استفاده کنیم به پیروزی رسیدیم.
وی افزود: پیروزی غیرتمند ما در والفجر 8 به حدی بود که تمام کارشناسان جنگی جهان از شوروی تا آمریکا حیرت کردند که ایران چطور توانست این همه هواپیمای جنگی عراق را بزند.
روحانی در ادامه به عملیات کربلای 4 در 8 سال دفاع مقدس اشاره کرد و یادآور شد: اما در 4 ماه بعد نتوانستیم پیروز شویم زیرا غافلگیری را حفظ نکردیم این همین بسیج و سپاه بود که 4 ماه قبل پیروز شده بود و این همان نیروهای مسلح است که به پیروزی نمیرسد.
رییس جمهور با اظهار اینکه ما اگر در تمام صحنهها از قدرت خودمان جهان و دشمن ارزیابی درست نداشته باشیم به پیروزی نمی رسیم خاطرنشان کرد: سنت خدا ثابت است و تغییر نمی کند و آنجا که عقل محاسبه تقدیر و آیندهنگری درست انجام شود خدا هم کمک میکند و هر جا ما درست حرکت کنیم فرشتگان آسمان و خدا هم پشتیبان ما هستند.
رییس قوه مجریه در ادامه نکته سومی که سفرای ایران در خارج از کشور باید به آن توجه کنند را اینگونه تشریح کرد: ما با یک مساله ای مواجه شدهایم که برای آن باید تدبیر کنیم و درست فکر کنیم.
وی ایرانهراسی، اسلامهراسی، شیعه هراسی را از یک طرف و تعاملهراسی را از طرف دیگر مشکل امروز بر سر راه دستگاه دیپلماسی کشورمان خواند و خاطرنشان کرد: آن یکی ایران هراسی و اسلامی هراسی و شیعه هراسی را مطرح می کند و این طرف در داخل یک عده تعامل هراسی را مطرح میکنند.
رییس دولت یازدهم با تاکید بر این نکته که یک عده در دنیا جهان را از ایران میترسانند عنوان کرد:ایرانی که سراسرش صلح و همدلی است و همزیستی مسالمت آمیز پرهیز از سلاح کشتار جمعی و پرهیز از جنگ و مداخله در امور دیگر کشورها در آن است آیا ایران هراسی را برای آن مطرح میکند.
وی ادامه داد: اسلامی که سراسرش رحمت و هدایت است و شیعه و اهل بیت عصمت و طهارتی که همهاش اخلاق و کرامت انسانی است آیا مردم جهان را از این اسلام و اهل بیت میترسانید.
رییس جمهور با اظهار اینکه ایرانی که همیشه مدافع مظلوم در برابر ظالم بوده و ایرانی که یک سال و چند ماه بعد از 8 سال تجاوز بعثیها به آن مرزهای خود را برای میلیونها عراقی آواره باز کرد و در بیمارستانهایش با تمام امکانات از آنها پذیرایی کرد و یا ایرانی که بعد از انقلاب هر روز دموکراسی در آن حاکم بوده و هر ساله مردم پای صندوقهای رای شتافتند و یا ایرانی که علیه کشورها سلاح به کار نمیبرد و در بدترین شرایط که در شمال کشور ما پیشآمد ما هجوم نکردیم و مردممان قران را به برادرانشان هدیه دادند ایران هراسی را مطرح می کنید.
روحانی تاکید کرد: ما چنین کشوری هستیم کشوری که سراسرش خدمت به منطقه است و امروز شما می بینید در عراق و لبنان و فلسطین مردمی که بیش از سایر ملل در این منطقه می خروشند و تلاش می کنند به برادران مسلمانشان کمک کنند و منطقه را از جنگ خارج کنند ایران است. اسلامی که هر چه شما دارید از دانش و علم مدیون آن هستید و یا شیعهای که شیوه رفتاری امیرالمومنینش کافی است که بشر بر خود ببالد در این خصوص ها هراس ایجاد میکنید.
رییس دولت یازدهم به برخورد برخی از تندروهای داخلی اشاره کرد و افزود: این طرف هم داستان حیرتانگیز است تعاملهراسی میگویند چرا به یک خارجی نزدیک شدید خارجیها الکتریسیته خطرناکی دارند یک آقایی گفت: هر وقت ما با خارجیها مذاکره کردیم شکست خوردیم.
روحانی با اشاره به تاکیدات امام راحل (ره) بر خودباوری و مقام معظم رهبری بر اعتماد به نفس عنوان کرد: این است اعتماد به نفس؟ ما در منطق کم نمیآوریم ما دیپلماتهای مجربی داریم امروز در این وزارت خارجه افرادی هستند که خبرهترین دیپلمات های جهانی هستند نه منطقه.
رییس شورای عالی امنیت ملی کشور با تاکید بر این نکته که بروید صورت مذاکرات سالیان گذشته را بخوانید به زمانی که خودش دبیر شورای امنیت بود اشاره کرد و گفت: من دیدم که عدهای چون خودشان هراسان زندگی می کنند و چون اعتماد به نفس ندارند دیگران را اینگونه می بینند بر خود دیدم تا تمام مذاکراتمان با مقامات خارجی در کتاب مذاکرات هستهای بیاورم.
وی عنوان کرد: یک عده به ظاهر شعار میدهند که بزدل سیاسی هستند و هر وقت مذاکره میشود یک عده میگویند ما میلرزیم به جهنم بروید یک جای گرم بیابید. خداوند شما را ترسو و لرزان آفریده ما چه کنیم؟
رییس دولت یازدهم با بیان اینکه تعامل هراسی و مذاکره هراسی غلط است اعلام کرد: حتی آنکه رهبری عزیز ترسیم کرده اند که تعبیرشان نرمش قهرمانانه بود نرمش قهرمانانه هراسی هم غلط است.
روحانی خاطرنشان کرد: جهان امروز پیچیده است و ما از نظام دوقطبی عبور کردهایم نظام جدید هنوز استقرار نیافته و هر گروه به فکر یک تشکل جدید هستند و چالشهای جدید پیشروست و معضلات تصنعی برای منطقه تولید می کند اما ایران مقتدر است جمهوری اسلامی ایران در سایه استقلال و خودباوریاش در برابر دیگران میایستد و از منافع خودش دفاع میکند.
رییس دولت تدبیر و امید با تاکید بر این نکته که امروز این دولت اهل شعار نیست عنوان کرد: ما شور میخواهیم به جای شعار ما تدبیر می خواهیم به جای تصمیمات یک شبه ما مشکلاتمان را با اتحاد حل میکنیم و قادر به حل مشکلاتمان هستیم یک نمونه توافق ژنو بود ولو اینکه موقت بود اما حق غنیسازی ایران را در جهان پذیرفتند و هم اینکه حق ما در چارچوب نیازمان کشورمان باید باشد.
رییس جمهور با اظهار اینکه بعد از دوران کوتاهی که در این توافق پشت سر گذاشتیم ایران با سایر کشورهای ان ژی تی دیگر تفاوتی ندارد و دولت و وزارت خارجه کار بزرگی را انجام دادهاند حالا یک عدهای امروز ممنون این زحمت کشان نباشند دیر یا زود ممنون خواهند شد و تاریخ وظیفه خود را انجام خواهد داد.
رییس قوه مجریه در ادامه این جلسه خطاب به سفرای ایران در کشورهای خارجی اظهار داشت ما امروز با چند مساله مهم مواجه هستیم که شما باید با کمربند دیپلماتیک خودتان را محکم کنید و برای حل این مسایل تلاش کنید این دولت به دنبال تعامل سازنده با دنیاست و شما هستید که باید اراده ملت ایران را برای سیاسیون و افکار عمومی جهان باز کنید.
روحانی افزود: ما در پی روابط تقویت کننده با دنیا هستیم البته طبیعی است که وظیفه داریم از حقوق و منافع ملی خودمان دفاع کنیم و شما هم دیده بانهای دیپلماسی هستید که باید به دنیا بفهمانید که ما تعارف نداریم و شعار نمیدهیم و به دنبال یک رابطه صمیمانه برد برد هستیم.
وی با تاکید بر این نکته که رابطه برد برد فقط در مسایل هسته ای نیست و در تمام روابط ما مدنظر است خاطرنشان کرد: دیپلماتهای ما باید چهره جمهوری اسلامی ایران که در سالهای گذشته مشوش شده برگردانند و چهره واقعی را به دنیا معرفی کنند ما دلمان میخواهد با همه جهان و با آنها که میخواهند با ما رفتار خوب داشته باشند مسائلمان را حل کنیم.
روحانی حتی آنهایی که سالیان دراز با ما تنش داشته اند در برابر حق ملت ما رفتار خوب نداشتهاند اگر به حق ملت احترام بگذارند و منافع ملی ما را با احترام قبول کنند میتوانیم با آنها رفتار خوبی داشته باشیم.
رییس جمهور تاکید کرد: خط قرمز ما منافع ملی ماست و آنجا که منافع ملی ما تضمین شود چراغ سبز ماست.
وی در ادامه خطاب به سفرا خاطرنشان کرد: شما دیدهبانان ما در دنیا هستید سفرای ما دیدهبانان خط مقدم هستند و نباید دیپلماتهای ما در این دنیا غافلگیر شوند و باید قبل از حادثه بتوانند آن را پیش بینی کرده و به مرکز منتقل کنند.
وی با زمان فروپاشیدن شوروی از هم اشاره کرد و یادآور شد: در آن زمان از یک نقطه به ما می گفتند شوروی در حال فروپاشی است و از دو نقطه میگفتند شوروی همچنان محکم و پابرجاست و ما توانستیم فروپاشیدن شوروی را پیش بینی کنیم به همین دلیل هر کشوری از شوروی جدا میشد فردای ان روز ما استقلال آن را قبول می کردیم و با آن وارد رابطه میشدیم.
پایان پیام/
نظر شما