به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از مشهد، آیت الله محمد تقی مصباح یزدی، عضو مجلس خبرگان رهبری و رئیس موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی(ره)، شب گذشته(19 مرداد) در نوزدهمین دوره آموزش مبانی اندیشه اسلامی "طرح ولایت" با اشاره به اینکه از زمان حضرت آدم، آدمیزاد دشمنان قسم خورده ای داشت که برای گمراه کردن آنها از هیچ کاری فروگذار نمی کرد، اظهار داشت: امروز نیز اسلام با دشمنانی مواجه است که برای نابودی آن، همه تلاش خود را به کار بسته است که نمونه آن را در غزه می بینیم که دشمن چگونه برای از بین بردن مردم مسلمان تمام نیروی خود را به کار بسته است.
وی با بیان اینکه برخی از دشمنان ما از روی جهالت اموال انسان را می دزدند و به صورت های مختلف ضربه های اقتصادی را به جوامع وارد می سازند، گفت: ضررهایی که انسان از این راه می بیند موجب گرانی، سختی و نبود وسایل رفاهی می شود اما با این وجود دوران اینگونه ضررها و تاثیرگذاری آنها محدود است.
آیت الله مصباح یزدی با اشاره به اینکه از دیدگاه مادی گرایان بالاترین ضرر از دست دادن جان آدمی است، گفت: اما از منظر الهی بالاترین ضرر برای آدمی ضرر به ایمان است چرا که باعث می شود انسان نه تنها در دنیا حیات طیبه را از دست دهد بلکه برای ابد در عذاب آخرت نیز گرفتار شده و راه نجاتی نداشته باشد.
وی دزدیدن ایمان آدمی را بالاترین ضرر دانست که طبق آیه قرآن دشمنان شما دائما با شما خواهند جنگید تا شما را از دینتان برگردانند، بیان کرد: بزرگترین خطری که جامعه ما را تهدید می کند خطری است که متوجه دین و اعتقاد و ارزش های شود.
اصل دین در جامعه حفظ شود
عضو مجلس خبرگان رهبری با اشاره به اینکه اگر اصل دین در جامعه حفظ شود سایر امور جامعه نیز در سایه آن حفظ خواهد شد، تصریح کرد: شاید در طول تاریخ بشریت و از زمان خلقت آدمی تاکنون دین مردم به اندازه امروز در خطر نبوده است.
وی با تاکید بر اینکه در گذشته اگر کسی می خواست دیگری را گمراه کند باید به صورت چهره به چهره با او حرف می زد تا بتواند در او تاثیر بگذارد، افزود: اما امروزه نشان دادن یک فیلم، نوشتن یک کتاب یا رمان و سایر موارد از این قبیل باعث می شود میلیون ها انسان بدون برخورد نظامی بالاترین ضرر را ببینند.
آیت الله مصباح یزدی با بیان اینکه امروزه هیچ خانه ای نمی تواند از امواج گمراه کننده رسانه ها مصون باشد و خطر این رسانه ها با این وسعت و عمق مسلمانان و حق جویان عالم را نیز تهدید می کند، خاطرنشان کرد: امروزه در هر خانه ای تلویزیون، کامپیوتر، اینترنت و تلفن همراه وجود دارد و با هر یک از این وسایل می توان با مراکز فساد ارتباط برقرار کرد.
عزت فرهنگی جوامع اسلامی حفظ شود
وی با طرح سوالی مبنی بر اینکه در چنین شرایطی که امواج رسانه ها فراگیر است وظیفه ما چیست؟ گفت: تامین عزت اقتصادی برای جهان اسلام و جامعه ما لازم و ضروری است و وظیفه دولت نیز این است که با تمام توان امکانات اقتصادی را برای مردم فراهم آورد اما مسئله ای واجب تر از مسائل اقتصادی برای جوامع اسلامی حفظ عزت فرهنگی است.
رئیس موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی(ره) با اشاره به اینکه در میان مشکلات اقتصادی و اجتماعی فراوان جامعه؛ مشکلات فرهنگی از ضرورت و اهمیت بیشتری برخوردار است که بخشی از مشکلات فرهنگی نیز به شبهات دینی و اعتقادات دینی مربوط می شود، گفت: متاسفانه فرهنگ را به گونه ای تعریف کرده اند که دین و مشکلات آن در حاشیه قرار گرفته است.
وی اشاره ای به گسترش خطر مشکلات فرهنگی، اصل دین و ارزش های دینی در جوامع امروزی داشت و بیان کرد: آیا با وجود خطراتی که متوجه دین مردم است و اعتقادات دینی را زیرسوال می برد و ضروریات دین را مورد تشکیک قرار می دهد جا دارد که نیروی خود را صرف شکم مردم و مشکلات اقتصادی جامعه کنیم؟
آیت الله مصباح یزدی تاکید کرد: وظیفه افرادی که امکانات مادی و اقتصادی زیادی دارند ارائه خدمات مادی و اقتصادی به دیگران است و این گونه افراد سال ها صرف درس خواندن می کنند و پس از آن ممکن است یک نفر را که گمراه شده باشد را نجات دهند و معلوم نیست چه زمانی موفق می شوند اما یک قشری از افراد جامعه نیز که قشر فرهیختگان هستند ممکن است دستشان از مال دنیا و موقعیت اجتماعی تهی باشد اما می توانند علم بیاموزند و مسایل مورد نیاز جامعه را تفکیک و شبهات را پاسخ گویند و افرادی که درورطه گمراهی افتاده اند را نجات دهند.
مهمترین واجب شرعی و عقلی برای قشر فرهیخته جامعه ارتقای برنامه های دینی است
وی مهم ترین واجب شرعی و عقلی برای قشر فرهیخته جامعه را ارتقای برنامه های دینی خود دانست و ابراز داشت: با ارتقای فعالیت ها و دانش دینی می توان پاسخ شبهات مطرح در جامعه را پیدا کرد و دیگران را از کج فهمی ها نجات داد.
عضو مجلس خبرگان رهبری با اشاره به اینکه پاسخ به شبهات دینی تنها وظیفه جامعه روحانیت نیست، گفت: امکانات کمی که در اختیار مدارس حوزه علمیه و طلاب وجود دارد نسبت به مراکز علمی و دانشگاهی قابل مقایسه نیست و پاسخ به شبهات دینی را جامعه دانشگاهیان نیز باید بر عهده بگیرند.
وی با بیان اینکه جوانان درکنار مطالعات خود برنامه و وقت محدودی را صرف علوم دینی کنند، تصریح کرد: جوانان با انجام مطالعات دینی درخواهند یافت که چه مسائلی برای انسان از اهمیت بسیاری بالایی برخودار است و چه مسایلی ریشه شخصیت انسان را می سازد.
جوانان مطالعات دینی خود را صرف گرفتن نمره و یا مدرک انجام ندهند
آیت الله مصباح یزدی خطاب به جوانان گفت: جوانان مطالعات دینی خود را صرف گرفتن نمره و یا مدرک انجام ندهند و مطالعات دینی خود را به گونه ای داشته باشند که دائما در زندگیشان حضور داشته باشد تا به پاسخ پرسش های خود برسند که نتیجه آن تشکیل مفاهیم ذهنی خواهد بود.
وی با اشاره به اینکه مفاهیم ذهنی خود به خود برای آدمی عمل نمی آورد، اذعان داشت: در این زمینه برنامه خودسازی و تمرین عملی لازم است تا بسیاری از مسایل دینی در مقام عمل خودنمایی کند چرا که برای مبتلا نشدن به گناه برنامه عملی ضروری است.
رئیس موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی(ره) با توصیه به جوانان برای خواندن نماز با اخلاص گفت: مقام معظم رهبری در این زمینه تعبیری مبنی بر نخواندن نماز بی مخاطب دارند چرا که مخاطب اصلی نماز خدای متعال است و باید این حضور قلب در نماز ما وجود داشته باشد.
پایان پیام/
نظر شما