خبرگزاری شبستان: "رابرت مورداک مدیر شبکه فارسی 1 به روسای خود قول داده است که مفهوم حیا را در ایران نابود کند لذا می بینیم فیلم ها و سریال هایی که در این شبکه نمایش داده می شود مرتبط با سبک زندگی است و فیلم هایی که در آن زنان و مردان متاهل به رابطه زناشویی خود پایبند نمی مانند و به یکدیگر خیانت می کنند، نمایش داده می شود." این جملات بخشی از سخنان حجت الاسلام محمدرضا یحیایی، عضو موسسه روایتگران نور است که مشروح آن از نظرتان می گذرد:
تولیدات رسانه ای غرب به اسم سرگرمی دنبال چه تاثیراتی روی سبک زندگی هستتند؟
نوجوانان و جوانان خصوصیت هایی دارند و از جمله اینکه آنها به دنبال شناخت هویت خود هستند، از طرفی برای این کار اقداماتی می کنند و به دنبال الگوهایی برای خود می گردند لذا کارشناسان غربی با عنایت به این موضوع دست به کار شده اند و فیلم ها، کارتون ها و بازی های رایانه ای و انیمیشن هایی ساخته اند و در آنها الگوهایی را به مخاطبان نوجوان خود عرضه می کنند.
تولیدکنندگان غربی با در نظر گرفن رده های سنی مختلف در فضاهای مهدویت و سبک زندگی و موارد اینچنینی به طرق مختلف ورود می کنند.
به طور مثال همین بازی های کامپیوتری که در فضای بتمن است و مرد برتر را مطرح می کند در آن روی مهدویت و ارائه الگویی برتر به نوجوانان ما کار کرده اند. البته امکان دارد صفت های خوبی هم همراه با این الگو ارائه کنند اما همراه آن ویژگی های منفی را هم به مخاطبان القا می کنند.
در حدود 10 سال قبل جلسه ای در آمریکا به مدیریت مادلین آلبرایت برگزار می شود و آنها در این جلسه تصمیم می گیرند برای جلوگیری از نفوذ و گسترش اسلام در دنیا، روی رسانه ها از جمله بازی های کامپیوتری متمرکز شوند و با تخریب آموزه های اسلامی ذهن کودکان و نوجوانان را نسبت به این آموزه ها و سبک زندگی اسلامی تخریب کنند.
رابرت مورداک مدیر شبکه فارسی 1 به روسای خود قول داده است که مفهوم حیا را در ایران نابود کند لذا می بینیم در فیلم ها و سریال هایی که در این شبکه نمایش داده می شود مرتبط با سبک زندگی است و فیلم هایی که در آن زنان و مردان متاهل به رابطه زناشویی خود پایبند نمی مانند و به یکدیگر خیانت می کنند، نمایش داده می شود.
در بازی های رایانه ای که سبک زندگی را هدف گرفته اند می توان به بازی "سیمس" اشاره کرد که کاملا سبک زندگی را در اختیار بچه ها قرار می دهد و فرزند در فضای مجازی زندگی ، خرید و فروش و ازدواج می کند و روابط زناشویی دارد و این فضاها را طوری در این بازی طراحی کرده اند که نوجوان می تواند تمام این کارها را در بازی تجریه کند.
در این بازی همجنس گرایی را به کودکان آموزش می دهند و در بازی کامپیوتری با توجه به اینکه نوجوانان هم ذات پنداری می کنند خیلی از کارهایی که در عالم خارح هنوز نمی تواند انجام دهد را در فضای مجازی انجام می دهد و برایشان لذتبخش است و با جذابیتی که در این بازی ها تعبیه شده لذت این مسائل و اشتیاق به انجام این فرامین برای کودکان و نوجوانان بیشتر و بیشتر می شود.
متاسفانه با تکرار این بازی ها تفکرات و تخیلات بچه ها غرق در این بازی ها می شود و در زندگی خارج هم آن اثرات را می گذارد و با انجام اعمال و کارهایی در این بازی ها قبح برخی کارهای زشت نزد فرزندان ریخته می شود و آنها راحت تر در عالم بیرون این اقدامات را انجام می دهند. نوع پوشش شخصیت ها در این بازی ها به نوعی است که باعث بروز چشم چرانی در نوجوانان می شود.
در فیلم ها و سریال ها چطور؟ آیا سبک زندگی هدف است؟
در فیلم ها نیز آنها اهدافی را دنبال می کنند، آنها فیلم "فرار از زندان" را طوری ساختند که همه قشر آدمی بتواند این فیلم را ببیند و آدمی هم که اهل محرم و نامحرم کردن هم هست این فیلم را ببیند. زیرا پوشش زن ها در این فیلم ناجور نبود. اما در سریال بعدی که "لاست " نام داشت دقیقا پوش زن ها تغییر می کند.
آنها در سریال قبلی مخاطب را آماده کرده اند و روح و جسم مخاطب را درگیر این سریال ها کردند و این جذابیت های سریال و آماده سازی ذهن مخاطب با سریال قبلی دنباله گیری و جذب مخاطبان را برای همراهی با این سریال بیشتر می کند.
آنها از ابتدا در فیلم فرار از زندان صحنه ها و پوشش های بد را نشان ندادند تا ذهن و چشم و فضارا آماده کنند و در ادامه کارمخاطبان به جایی می رسد که براحتی بتوانند فیلم هایی که مستهجن تر هم هستند را نگاه کنند.
این به همان معنا است که سبک زندگی را در اختیار یک فرد بگذارند تا فرد کارش به جایی برسد که دیگر به دنبال حفظ چشم نباشد.
متاسفانه خانواده ها نیز وقتی این فیلم ها و سریال ها را می بیننداز شخصیت هایشان الگوبرداری می کنند لذا بر صدا و سیما واجب است تا با بهره گیری از کارشناسان و ساخت برنامه های مناسب مقابله کند.
پایان پیام/
نظر شما