به گزارش خبرگزاری شبستان؛ مدیر کل دفتر تبلیغ و ترویج این معاونت در دومین نشست هم اندیشی کارشناسان و مدیران دفاتر قرآن و عترت استانها، ضمن اظهار همدردی با مردم غزه اظهار داشت: در دنیای امروز، تمام کفر در مقابل اسلام ایستاده است؛ یک جا به صورت مستقیم در غزه و یک جا به طور غیرمستقیم با خلق و ایجاد گروههای تکفیری مثل داعش که با دامن زدن به اختلافات میان مسلمانان در صدد ضربه به جامعه اسلامی هستند.
اصغر امیرنیا افزود: اگر ملتهای مسلمان بیدار باشند و به ندای قرآن که با امر به صبر و استقامت و ثبات، به ما امید می دهد، لبیک گویند، بدون شک به پیروزی خواهند رسید.
وی با اشاره به اینکه نظام و جامعه اسلامی با انس روزافزون با قرآن استحکام درونی پیدا می کند و این استحکام درونی است که جوامع را قادر خواهد ساخت تا با چالشها قدرت برخورد پیدا کنند، تصریح کرد: فعالان قرآنی باید در پایبندی به ضوابط و مقررات دینی نمونه باشند و برای سایرین و بویژه جوانان سرمشق باشند.
امیرنیا با بیان سخنان امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری در مورد انس با قرآن و هماهنگی با این کتاب آسمانی گفت: با توجه به اصل اول قانون اساسی تمام دستگاهها، باید قرآن را مستمسک فعالیت خود قرار دهند.
وی با اشاره به تلاش معاونت قرآن و عترت در جهت تثبیت و ارتقای جایگاه سازمانی مسئولان قرآنی استانها، بر تأثیرگذاری این افراد به عنوان نخستین معاونت کیفی و ماهوی ادارات کل تأکید کرد و گفت: باید برای انجام فعالیتهای مطلوب با خرافه زدایی از ساحت مقدس قرآن کریم و سیرۀ ائمه اطهار بستر سازی نماییم.
لزوم تحقق منویات مقام معظم رهبری
مدیرکل تبلیغ و ترویج با تأکید بر تقویت و گسترش انس با قرآن کریم در اقشار مختلف جامعه، ترویج آیات و مفاهیم قرآن کریم و احادیث و روایات در حوزۀ فرهنگ عمومی و بهره مندی از گرایش مسئولان و نهادها جهت ترویج فرهنگ قرآن و عترت، یادآور شد: باید فرایند آموزشی، پژوهشی و تبلیغی و ترویجی قرآن و عترت را به سمت کاربردی کردن این تعالیم در زندگی افراد و اجتماع هدایت کنیم و با ایجاد احساس نیاز در مردم و لذت بخش کردن آن در زندگی روزمره، تحقق رهنمودهای و منویات مقام معظم رهبری در حوزۀ قرآن و عترت را به عنوان مانیفست و دستورالعمل اصلی، زمینه سازی و پیگیری نماییم.
وی با اشاره به هدفمند بودن برنامه ها، فعالیتها و حمایتهای معاونت قرآن و عترت، بر همکاری جدی استانها برای برگزاری جشنواره ها تاکید کرد و یادآور شد: باید بحث عترت و احیای بازخوانی سیرۀ ائمه در قالبهای هنری صورت گیرد.
امیرنیا توجه به برنامه های تأثیرگذار به جای توجه به برنامه های تبلیغاتی زودگذر، احصا و اطلاع رسانی امتیازات فعالان قرآنی و علی الخصوص حفاظ و نیز معرفی فعالان قرآنی، مفسرین، هنرمندان، نویسندگان و مؤسسات توانمند برای انجام فعالیت در خارج از کشور را خواستار شد و افزود: باید بین دستگاههای قرآنی استانها هماهنگی و ارتباط صورت گیرد تا با هم افزایی اعتبارات، برای انجام فعالیت و مدیریت بخشی قرآن و عترت، زمینه فراهم شود.
ضرورت نظارت بر مؤسسات قرآنی
وی در بخش دیگری از سخنانش نظارت جدی بر مؤسسات قرآنی را مطرح کرد و این نظارت را در 4 حوزۀ مشخص شدن موسسات فعال، نیمه فعال و غیرفعال، بررسی علل نیمه فعالی و یا تعطیلی آنها، ارائۀ راهکار برای احیای مؤسسات و حمایت جدی از فعالان با برون سپاری امور دانست و گفت: باید برای بازدید مقامات استانی و کشوری از مؤسسات ، فعالان و پیشکستان قرآنی طراحی و برنامه ریزی اصولی صورت گیرد.
مدیر کل تبلیغ و ترویج با درخواست از استانها برای برنامه ریزی دقیق و اصولی در قالب چشم انداز، برنامه پنج ساله و سالانه و گزارش میزان دستیابی با ارائه آسیبها، چالشها و تجزیه و تحلیل منطقی برنامه ها، گفت: باید نظرات ائمه جمعه و جماعات، هیئات مذهبی و ماینگان مجلس در حوزۀ فعالیتهای مرتبط با قرآن، نهج البلاغه صحیفه سجادیه و ادعیه را تأمین و جلب کنیم.
وی با تاکید بر بررسی، جمع آوری و تجزیه و تحلیل اطلاعات مربوط به حوزۀ قرآن و عترت، بر ایجاد یک اطلس قرآنی تاکید کرد و افزود: تلاش این است که یک استان به عنوان نمونه، شاخصهایی ر تهیه کند تا در چارچوب آن، اطلس قرآنی طراحی شود و به شورای برنامه ریزی و فرهنگ عمی پیشنهاد گردد.
امیرنیا با اشاره به ماده 4 منشور توسعۀ فرهنگ قرآنی وظیفۀ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را هماهنگی، پیگیری، گزارش دهی فعالیتهای قرآنی کلیۀ دستگاههای دولتی و نهادهای مردمی دانست و گفت: وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی در سطح کلان این مجموعه است و ادارات کل استانی در جزء قرار دارند و در خط مقدم مدیران و کارشناسان قرآنی استانها هستند که باید نسبت به اخذ گزارش و ارائۀ آن اقدام نمایند.
وی با بیان قرار دادن موضوعات قرآنی در دستور کار و دستور جلسه شورای فرهنگ عمومی، برگزاری حداقل سالانه 2 الی 3 جلسه و اخذ مصوبه و تأمین اعتبار این جلسات را خواستار شد.
برگزاری برنامه های مختلف توسط دفتر تبلیغ و ترویج
مدیرکل تبلیغ و ترویج در ادامه با بیان اینکه برنامه دفتر تبلیغ و ترویج، صرفاً برگزاری جشنواره های قرآن و عترت نیست، گفت: در گذشته تنها جشنوارۀ آیات برگزار می شد که برگزاری جشنواره ها و سوگواره های مختلف، نمایشگاهها و هفته های قرآنی در برنامه های این دفتر قرار گرفته است.
وی با تأکید به ضرورنت بازنگری در جشنواره آیات، لزوم همکاری همۀ استانها برای غنی تر شدن جشنواره با عنوان ملی را خواستار شد و اظهار داشت: جشنواره آیات با توجه به جوان بودن آن باید حتماً در چند رشته و در استانهای مختلف به صورت گردشی انجام گیرد؛ زیرا استمرار برخی از جشنواره ها، مدیران و هنرمندان را تک سویه خواهد کرد.
امیرنیا اضافه کرد: در کنار نمایشگاه بین المللی قرآن کریم در تهران، دفتر تبلیغ و ترویج نسبت به برنامه ریزی ویژه برای فعالیت در 12 استان با عنوان «جشن رمضان» مبادرت نمود که در این فعالیتها 59 عنوان برنامه به مرحلۀ اجرا درآمد.
بنابرگزارش روابط عمومی معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، وی با اشاره به برگزاری نمایشگاههای قرآن و عترت در فصول مختلف، اعیاد و وفاتها، برگزاری هفته های قرآنی، اجرای برنامه های قرآنی در فضای مجازی و خرید آثار هنری با موضوعات قرآنی، بیان داشت: به مناطق محروم توجه ویژه ای داریم و آن را در اولویت کار این دفتر قرار داده ایم.
مدیرکل تبلیغ و ترویج با اشاره به طراحی آیین نامه های مختلف در معاونت از جمله برگزاری جشن رمضان، برگزاری جشنواره های قرآنی، خرید آثار و محصولات قرآنی، نظارت و گزارش نمایشگاه و فضای مجازی گفت: این آیین نامه ها برای اجرا بزودی به همۀ استانها ابلاغ خواهد شد.
وی در پایان با بیان اینکه اعتبارات معاون و دفتر تبلیغ و ترویج بسیار نازل است و از تعداد 20 فعالیت پیش بینی شده، صرفاً می توان پنج فعالیت را در سراسر کشور ساماندهی نمود، اظهار داشت: از این اعتبار 80 درصد برای فعالیت استانها در قالب چهار برنامه جشنواره ها و سوگواره ها، جشن رمضان، هفته های قرآنی و نمایشگاهها جشن رمضان، با انجام حداقل یک فعالیت در هر استان اختصاص خواهد یافت.
پایان پیام/
نظر شما