امامزادگان چراغی نورانی در آسمان قم //1

خبرگزاری شبستان:حضرت موسی مبرقع در سال 259 هجری قمری به قم آمد، ایشان فرزند بلافضل امام نهم می باشد و قبر مبارکش به نام بارگاه شاهزاده موسی مبرقع در کنار مقبره چهل اختران خیابان آذر، معروف و مشهور است...

خبرگزاری شبستان//قم:

علاوه بر بارگاه قدسى حضرت معصومه(س) در این شهر چهارصد و چهل و چهار (444) ستاره فروزان دیگر بر خاک خفته‏اند. پس از به ولایتعهدى رسیدن امام رضا علیه‏السلام علویان و سادات بى‏شمارى به شوق دیدار وى راهى سرزمین ایران گشتند. ولى بعضی از آنان هنوز در نیمه‏هاى راه بودند که خبر شهادت امام(ع) را شنیدند ودر مناطق امن ایران بخصوص شهر قم جلاى وطن زدند و پس از گذراندن عمر طبیعى خویش در همین دیار به خاک آرمیدند و برکات و معنویات بسیارى را براى این دیار به بار آوردند.


از این رو بر ان شدیم تا با معرفی این میراث گرانبها و ارزشمند معنوی چراغ امامت و نورانیت اسلام و تشیع را در شهر مقدس قم را برای همیشه در تاریخ روشن نگاه داریم.


امامزاده موسی مبرقع (ع)


حضرت موسی مبرقع در سال 259 هجری قمری به قم آمد، حضرت موسی مبرقع فرزند بلافضل امام نهم می باشد و قبر مبارکش به نام بارگاه شاهزاده موسی مبرقع در کنار مقبره چهل اختران خیابان آذر، معروف و مشهور است، وی در شب چهارشنبه 22 ربیع الثّانی سال 296 از دنیا رفت و در منزل خویش - مزار کنونیش در مقبره چهل اختران واقع در خیابان آذر- دفن گردیده است.


او شخصی جلیل القدر بود، محدّث نوری کتاب مستقل به نام بدر مشعشع درباب زندگانی وی نگاشته است، همه سادات رضوی نیزاز نسل او هستند،


همچنین در کنار بقعه موسی مبرقع ـ علیه السلام ـ مرقد بزرگ با ساختمان شکوهمندی، است که چهل اختران نام دارد، به طوری که از کتیب ای که در آنجا در سال 851 ه.ق نوشته شده، مقبره جمعی از سادات و امامزادگان می باشدکه بنای با عظمت آن در سال 950 ه.ق توسّط شاه طهماسب صفوی، ساخته شده است.


در این مکان مقدس امّ سلمه و امّ کلثوم دختران محمّد بن احمد بن موسی مبرقع و جمعی دیگر، دفن شده اند و همچنین قبر محمّد بن احمد بن موسی مبرقع و محمّد بن موسی مبرقع در آنجا است.


چهل اختران در سابق مرکب از سه بنا (چهل اختران، شاهزاده زید، موسى مبرقع) بوده است ولى اکنون از مجموعه نورهاى به هم پیوسته آنان تشکیل یافته، و زیارتگاهى مشترک را به خود اختصاص داده است.


همچنین در جوار این امامزادگان شاهزاده «زید بن‏على‏» از نوادگان سیدالساجدین(ع) نیز به خاک سپرده شده‏اند.


که بنای این امامزاده عمارتی است که گنبدی کوچک از آجر به شکل کلاهخود بر فراز آن به چشم می خورد وبه سده نهم هـ . ق تعلق دارد.


گفتنی است در این امامزاده برنامه های متنوع فرهنگی در مناسبات مختلف ایام ولادت و شهادت ائمه اطهار برگزار می شود که برگزاری مراسم شهادت امام جواد(ع) و امام هادی(ع) و برگزاری سالگرد رحلت امامزاده موسی مبرقع در 22 ربیع الثانی از شاخص ترین برنامه های فرهنگی این مجموعه می باشد.


راهنمایی زوار به زبان اردو، عربی، فارسی، برگزاری کلاسهای آموزشی حفظ قرآن ، تجوید صوت و لحن ویژه خواهران و برادران، مشاوره و پاسخگویی به سوالات شرعی از دیگر برنامه های فرهنگی در امامزاده موسی مبرقع می باشد.


از دیگرامتیازات این امامزاده جذب 300خادم افتخاری است که در رده های مختلف تحصیلی در 21 شیفت در طول هفته در امامزاده موسی مبرقع ارائه خدمت می کنند .


همچنین برگزاری مراسم باشکوه ایام عزاداری سرو و سالار شهیدان کربلا امام حسین(ع) در طول 10 روز محرم با حضور بیش از 4 هزار نفر و بر پایی دسته عزاداری ظهر عاشورا با حضور خیل عظیم عزادارن حسینی از دیگر افتخارات فرهنگی این امامزاده می باشد.

پایان پیام/
 

کد خبر 391945

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha