به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از مشهد، حجت الاسلام مهدی هادی، استاد حوزه علمیه قم و مدرس جامعه المصطفی(صلی الله علیه و آله و سلم) شب گذشته(18مرداد) در یازدهمین دوره سلسله جلسات "دین نشاط زندگی" با بیان اینکه انسان ها به حکم خلقت باهم متفاوت هستند، گفت: اختلافات بین انسان ها امتحان الهی برای رشد و تقویت زمینه سازگاری است.
وی با اشاره به روایتی از پیامبر اسلام (صلی الله علیه و آله و سلم) که اختلافات میان امتم زمینه رحمت الهی را فراهم می سازد، افزود: نتیجه اختلاف نظرها رسیدن انسان ها به ایده های جدید است که این ایده ها می تواند انسان را به کمال برساند.
استاد حوزه علمیه قم با بیان اینکه سیره اهل بیت(علیهم السلام) بهترین هدایتگر در عرصه های مختلف زندگی انسان است، گفت: فرهنگ گفتاری و رفتاری عاشورا غنی ترین الگوی سبک زندگی اسلامی است.
وی اولین ملاک انتخاب همسر را بحث مذهبی عنوان کرد و گفت: اختلاف در سبک زندگی و وسوسه های شیطانی مهمترین مسائلی است که می تواند تعارضات و اختلافات بین زوجین را در زندگی بزرگتر جلوه دهد.
حجت الاسلام هادی با بیان اینکه اختلافات نظر میان زن و شوهر زمینه تمرین سازگاری را در زندگی فراهم می سازد، افزود: ازدواج و زندگی زناشویی مستلزم وجود پایداری و سازگاری از جانب زوج ها است و احساس رضایت از ازدواج نقش مهمی را در میزان کارکرد هنجارهای خانواده ایفا می کند.
این استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به اینکه وجود اختلافات بین زن و شوهر امری اجتناب ناپذیر است، گفت: بهره گیری از تجربیات گذشتگان، استفاده از افکار و اندیشه های صاحبان تخصص در زمینه خانواده و عوض کردن نگاه نسبت به یکدیگر مهمترین راهکار های حل اختلافات در زندگی است.
حجت الاسلام هادی تصریح کرد: کاهش تعارضات زناشویی، اصلاح الگوهای ارتباطی ناسالم، افزایش میزان رضایت زناشویی، تقویت نهاد خانواده و سلامت روانی اعضای خانواده زمینه درمان مشکلات خانوادگی را فراهم می سازد.
مسئول آموزش گروه روانشناسی موسسه آموزش علوم انسانی قم با بیان اینکه احترام زن و شوهر به یکدیگر در زندگی مهمترین عامل تربیت سالم فرزندان است، افزود: تقویت توان سازگاری با موقعیتهای جدید اساس رضایت زناشویی است.
مسئول آموزش گروه روانشناسی موسسه آموزش علوم انسانی قم با بیان اینکه پیامبر اسلام (صلی الله علیه و آله و سلم) می فرماید زنی که بر بد اخلاقی شوهرش صبر کند در آخرت با حضرت آسیه همنشین می شود، گفت: حضرت فاطمه(سلام الله علیها)، حضرت خدیجه، حضرت مریم و آسیه در قرآن به عنوان الگوی زنان معرفی شده است که بارزترین وجه مشترک این بانوان بزرگ اسلام حمایت از ولی زمان خودشان است.
وی افزود: حضرت آسیه با تحمل بدترین مخلوق خدا در زندگیش زمینه امتحان برایش فراهم شد و تعارض ها و اختلافات آن را از زندگی متوقف نکرد و با صبر و سازگاری توانست به مقاوم بالایی نزد پروردگار نایل شود.
مدرس جامعه المصطفی(صلی الله علیه و آله و سلم) اظهار داشت: هر آنچه که در زندگی انسان اتفاق می افتد خیرو برکتی را بدنبال دارد و حکمت الهی باید اولین جمله مومن در برابرا اتفاقات باشد تا به ثمرات سازنده برسد.
وی گفت: بلایا و مشکلات دنیوی باعث رفع عذاب آخرت از انسان می شود پس اگر انسان در این دنیا دچار مشکلاتی در زندگی می شود نباید ناشکری کند بلکه با صبر در برابر مشکلات از خیر و برکت عقبه آن بهره گیرد.
پایان پیام/
نظر شما