به گزارش خبرگزاری شبستان و به نقل از ستاد خبری بیست و یکمین جشنواره بینالمللی تئاتر کودک و نوجوان همدان، عباس قائد رحمت درباره نقش تئاتر کودک در آموزش و پرورش کودکان گفت: تئاتر کارکردهای مختلفی برای رشد و تعالی جامعه دارد و تئاتر کودک نیز می تواند حاوی پیام هایی باشد که از نظر آموزشی، انتقال فرهنگ و پرورش شخصیت در رشد و بالندگی کودک موثر است.
وی بیان کرد: قطعا تئاترهایی که با مضامین کودکانه ساخته و اجرا می شود می تواند ابزار موثر و مهمی در شکل گیری رفتار کودکان و اجتماعی شدن آنها تلقی و ارزیابی شود و مسائلی نظیر ارتباط با دیگران، ایفای نقش در خانواده و جامعه و مدنی شدن را به آنها بیاموزد تا در هنگام بزرگسالی بتوانند از این آموزه ها و اندوخته های دوران کودکی بهره بگیرند و شاهد جامعه ای رشدیافته باشیم.
این نماینده مجلس سنین کودکی را زمان خاصی برای فراگیری آموزشها و نهادینه شدن ارزشها در فرد دانست و توضیح داد: هسته اصلی شخصیت فرد در 3 سالگی شکل میگیرد و در سالهای بعد از آن به شکوفایی شخصیتی میرسد، لذا برای پرورش به محرکهایی همچون بازی، رسانه، آموزش،تئاتر و غیره نیاز دارد و به همین دلیل باید به تئاتر کودک به عنوان یک ابزار مهم در ساخت شخصیت کودک توجه کرد.
قائد رحمت از مسئولان و متولیان هنر در کشور و به خصوص مدیران وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خواست تا به منظور نهادینه شدن تئاتر کودک در سبد فرهنگی خانوارها، اعتبارات لازم را اختصاص دهند و برنامه هایی طراحی کنند که ضمن آنکه دست اندرکاران تئاتر کودک فعالیت مستمر داشته باشند، محتوا و آموزه های مفید نیز مورد استفاده قرار گیرد تا شاهد رشد کیفی و کمی تئاتر کودک در کشور باشیم.
وی همچنین پیشنهاد داد تئاترهایی که در آن کودکان برای همسالان خود به اجرا می پردازند، تقویت شود زیرا به اعتقاد وی تاثیرگذاری بیشتری خواهد داشت.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس، بر ضرورت رونق و افزایش تاثیرگذاری جشنواره تئاتر کودک نیز تاکید کرد و گفت: حتما باید تلاش داشته باشیم جشنواره های پررونقی در حوزه تئاتر کودکان داشته باشیم و برای این کار لازم است پیشکسوتان این عرصه وارد کار شده و آن را به خوبی هدایت و مدیریت کنند و مسئولان نیز اعتبارات لازم را در نظر بگیرند.
گفتنی است بیست و یکمین جشنواره بینالمللی تئاتر کودک و نوجوان همدان به دبیری پیام دهکردی از 15 تا 21 مهر ماه برگزار خواهدشد.
پایان پیام/
نظر شما