لاله افتخاری، رییس فراکسیون قرآن و عترت (ع) مجلس شورای اسلامی درباره برنامه ریزی های خانه ملت برای صرف بودجه های تخصیص یافته به فعالیت های قرآنی در مسیر صحیح به خبرنگار شبستان گفت: خوشبختانه مجلس در سال 90 توانست دولت را به اختصاص نیم درصد از بودجه عمومی و استانی دستگاه های تحت نظارت خود به فعالیت های قرآنی مکلف کند.
وی هدایت و نظارت بر تخصیص این بودجه به مسیر صحیح برای تحقق اهداف را ضروری دانست و اظهار کرد: بنابر برنامه ریزی های انجام شده به ویژه در برنامه پنجم توسعه معاونت راهبردی ریاست جمهوری ملزم به ارائه راهبردهای توسعه فرهنگ قرآنی تا پایان سال دوم این برنامه و ارائه آن به دولت است.
افتخاری ادامه داد: شورای توسعه فرهنگ قرآنی و کمیسیون های آن که به ریاست وزاری فرهنگ و ارشاد اسلامی، علوم، بهداشت و آموزش و پرورش اداره می شوند نیز ملزم به تهیه و تدوین راهبردهای صرف این بودجه جهش یافته هستند و باید گزارش هزینه کرد خود را نیز به مجلس ارائه کنند تا سطح و میزان فعالیت ها متناسب با چشم اندازهای ترسیم شده ارزیابی شود.
نماینده مردم تهران در خانه ملت با ابراز امیدواری از بروز حداقلی انحرافات در تخصیص بودجه های تصویب شده سال 90 بیان کرد: انتظار می رود با سازوکارهای تدارک دیده شده بتوان برنامه های قرآنی را در راستای توسعه فرهنگ غنی وحی پیش برده و در سال های آتی سهم فعالیت های قرآنی را از بودجه های کشور افزایش داد.
وی درباره زمینه های نیازمند به تخصیص این اعتبارات تاکید کرد: باید این بودجه های افزایش یافته به صورت فراگیر و در تمامی عرصه های مرتبط هزینه شود چراکه معمولا فعالیت های قرآنی تا کنون بیشتر جنبه تبلیغی ترویجی داشته و شاید همین امر بر توسعه فرهنگ قرآنی تا حدی تاثیر سوء برجای گذاشته است.
بیشتر کمکاری ها به عرصه پژوهش های قرآنی بازمی گردد
افتخاری با اشاره به تاکید رهبر معظم انقلاب مبنی بر تحول بنیادی آموزش و پرورش در کشور عنوان کرد: اعمال این تحول در ساختار، محتوا و مفهوم دروس ضرورت دارد علاوه بر آن باید فضای دانشگاه ها به ویژه در حوزه علوم انسانی به سمت اسلامی سازی با نگاه قرآنی پیش رود، چراکه بیشتر کمکاری های ما به پژوهش های میان رشته ای قرآنی و تولید دانش قرآنی و نگاه به مسائل زندگی از منظر وحیانی بازمی گردد.
وی برنامه ریزی در این عرصه را ضروری دانست و ادامه داد: البته نباید از فعالیت های تبلیغی ترویجی در کنار پرهیز از نگاه سطحی و بدون محتوا غفلت کرد و در کنار آن نهضت فراگیر قرآنی و استفاده از نیروهای توانمند را وجهه همت خود قرار داد از این رو کمیسیون های شورای توسعه فرهنگ قرآنی باید در کنار سازوکار نظارتی مجلس با دقت و سرعت بیشتر وارد این عرصه های مغفول مانده شوند.
بودجه های قرآنی سال 90 نزدیک به هزار میلیارد تومان است
افتخاری با بیان این مطلب که مجلس در فواصل زمانی مختلف درخواست ارائه گزارش کار از دستگاه های مربوطه را مطرح می کند، ابراز کرد: اگر تمامی دستگاه های دولتی بنابر الزام مجلس این نیم درصد بودجه تخصیص یافته به فعالیت های قرآنی را صرف کنند رقمی نزدیک به یک هزار میلیارد تومان فراهم می شود، البته به دلیل قید واژه حداکثری در کنار این الزام به عنوان یکی از نگرانی های فعلی، هنوز نمی توان رقم قطعی را اعلام کرد.
رییس فراکسیون قرآن و عترت (ع) مجلس خاطرنشان کرد: امید است با نگاه قرآنی و ارزشی معاونت راهبردی ریاست جمهوری و واگذار سازوکار نظارتی به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان تبلیغات اسلامی بتوان این بودجه ها را به مسیر صحیح هدایت کرد.
پایان پیام/
نظر شما