به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از مشهد، سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری رئیس جمهور، صبح امروز(16 مرداد) در هجدهمین اجلاس رؤسای بنیاد نخبگان استانهای سراسر کشور با اشاره به اینکه دانش آموزان رتبه های برتر کنکور و آزمون های علمی و استعدادهای پژوهشی دو گروهی هستند که می توانند به این بنیاد ورود داشته باشند، اظهار کرد: براساس آیین نامه های جدید بنیاد ملی نخبگان، تسهیلات این بنیاد در اختیار افرادی قرار می گیرد که جهت تجاری سازی ایده و اختراع خود اقدامات موثری داشته باشند.
وی با اشاره به اینکه تسهیلات این بنیاد تنها برای افرادی است که فعالیت و کار مستمر داشته باشند، افزود: ما در برابر اعضایی از این مجموعه که تنها در قبال اینکه یک استعداد برتر و نخبه است تسهیلاتی همچون معافیت نظام وظیفه و وام مسکن را دریافت کند، قاطعانه خواهیم ایستاد.
ستاری از تقویت تسهیلات مالی بنیاد ملی نخبگان طی چند ماه گذشته خبرداد و تصریح کرد: برخی میخواهند تنها بدون انجام هرگونه فعالیت و تجاریسازی ایده و اختراع خود نسبت به دریافت تسهیلات از بنیاد اقدام کنند.
وی با تاکید براینکه نخبگان عضو بنیاد ملی نخبگان نباید از این بنیاد استفاده کمیته امدادی را خواستار باشند، افزود: استعدادهای برتر بنیاد ملی نخبگان باید در قبال کاری که انجام می دهند تسهیلات دریافت کنند.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور با اذعان به اینکه روح حاکم بر فعالیت های آینده این بنیاد بر توانمندسازی استوار خواهد بود، افزود: تبدیل اقتصاد کشور به اقتصاد دانش بنیان امری ضروری و مهم است.
وی با اشاره به اینکه اقتصادی که خود را نیازمند به نخبگان نداند تکنولوژی و امکانات خود را از دیگر کشورها خریداری می کند و کسب علم و فناوری را بیهوده می داند، تصریح کرد: در حال حاضر فرهنگ اقتصاد دانشگاهی بر کشور حاکم نیست و دانشگاهها باید بخش عظیمی از منابع خود را از محل فروش دانش و تکنولوژی تأمین کنند.
ستاری تاکید کرد: موضوع پژوهش و علوم شامل دو بخش مرز دانش و تجاریسازی است که در بخش تجاریسازی بحث اصلی اقتصاد دانشبنیان بوده که باید اقتصاد کشور به این سمت حرکت کند و شاهد آن باشیم که برنامهها و فعالیتهای دانشگاههای کشور سمت و سوی کارآفرینی دارند.
وی خروجی مراکز پژوهشی و پژوهشکده ها در کشور در زمینه تجاری سازی را نامناسب ارزیابی کرد و افزود: این مسئله نشان می دهد که ما تاکنون روش های مناسبی در این زمینه انجام نداده ایم تا فارغالتحصیلان کشور بتوانند محصولات علمی خود را تجاریسازی کنند.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور با اشاره به اینکه در حال حاضر رقم قابل توجهی برای کارکنان و اعضای هیئت علمی پژوهشکده های دولتی پرداخت می شود که نداشتن خروجی نشاندهنده این است که تصمیمات و روشهای قبلی اشتباه بوده است، خاطر نشان کرد: برای حل این مشکل باید از اقتصاد دانشبنیان و همچنین اقتصاد دانشگاهی حمایت کرد.
وی اشاره ای به برگزاری 6 جشنواره اختراعات در سال جاری داشت و ادامه داد: بیشتر نهادها و مراکز علمی میتوانند نسبت به برگزاری جشنواره اختراعات اقدام کنند اما داوری این جشنوارهها بر عهده بنیاد ملی نخبگان خواهد بود.
ستاری با اشاره به اینکه برنامه های فرهنگی اجرا شده از سوی بنیاد ملی نخبگان باید به گونه ای باشد که همه مخاطبان و نخبگان جامعه را شامل شود، تصریح کرد: متاسفانه در حال حاضر برنامه های فرهنگی بنیاد ملی نخبگان تنها 15 درصداز استعدادهای برتر و نخبگان کشور را شامل می شود.
وی بیان کرد: در کشور هزینههای بسیار بالایی در حوزه پژوهش انجام میگیرد اما از آنجا که مردم تأثیر این پژوهشها را در زندگی خود مشاهده نمیکنند خروجی قابل قبولی در حوزه پژوهش نداشتهایم.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور با بیان اینکه متاسفانه تاکنون نگاه جدی در زمینه تجاری سازی علوم انسانی در کشور شکل نگرفته است، گفت: نگاه نامناسب در این حوزه باعث شده است تا امروزه استعدادهای برتر و نخبگان حوزه علوم انسانی زمینه فعالیت مناسبی در جامعه نداشته باشند.
وی با اشاره به اینکه یکی از ضعف های بنیاد ملی نخبگان اطلاع رسانی است، تاکید کرد: در طی چهار ماه اخیر تلاشهای بسیاری شده است تا در حوزه اطلاعرسانی گامهای جدیتری برداشته شود.
پایان پیام/
نظر شما