به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از زنجان، قاسم صیادی، مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای استان زنجان شب گذشته(15 مرداد) در جمع خبرنگاران با اشاره توسعه آموزشهای مهارتی در راستای دستیابی به اهداف چشم انداز 20 سال در کشور اظهار کرد: سهم آموزشهای مهارتی و توجه به توانمندسازی نیروی انسانی از محورهای اساسی جامعه امروز است.
وی با اشاره به اینکه هر کشور توسعه یافته و در حال توسعه نیازمند نیروی انسانی توانمند است، ادامه داد: توسعه اقتصادی کشور از مسیر آموزشهای مهارتی عبور می کند و با یک نظام جامع مهارتی می توان حلقه مفقوده در نظام آموزشی را احیاء کرد.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه در کشور 70 درصد نظام آموزشی به شکل تئوری و 30 درصد به شکل مهارتی است، خاطرنشان کرد: همین مساله تلفیق آموزشهای نظری و مهارتی را در اولویتهای برنامه های آموزشی کشور قرار داده است.
صیادی با اشاره به اینکه یکی از راهکارهای حل معضل بیکاری توجه به آموزشهای مهارتی است، افزود: در همین راستا فنی و حرفه ای با هشت راهبرد، 27 سیاست و بیش از 250 برنامه در تلاش است تا قشر بیشتری از افراد جامعه را از آموزشهای مهارتی بهره مند کند.
وی با بیان اینکه در برنامه پنجم توسعه بحث هر ایرانی یک مهارت مورد تاکید است، ادامه داد: در راستای اشتغال جوانان نیز شعار "هرخانه یک کارخانه" در دستور کار متولیان امر قرار گرفته است.
صیادی به اقتصاد مقاومتی و تاکیدات رهبری اشاره کرد و افزود: در دولت تدبیر و امید نیز آموزشهای بازار محور از اولویتهای امروز است.
مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای استان زنجان با یادآوری اینکه در تلاش هستیم تا 50 درصد اشتغال را از طریق مشاغل خانگی به ثمر برسانیم، تاکید کرد: آموزشهای بازار محور در قالب قالی بافی، گیاهان دارویی و آموزشهای مربوط به پوشاک نیز مورد تاکید است.
وی به سیاستهای دولت در ارائه تسهیلات اشاره کرد و افزود: آموزشهای کیفی با استفاده از توانمندیهای دستگاههای دولتی و غیردولتی و با توجه به نیاز و تقاضای بازار انجام می شود.
این مقام مسئول تعهدات فنی و حرفه ای در سال جاری را مورد تاکید قرار داد و افزود: در همین راستا 3 میلیون و 800 هزار نفر ساعت در بخش آموزشهای دولتی و حضور 2 میلیون نفر ساعت در150 آموزشگاه آزاد در بخش غیردولتی از این تعهدات است.
صیادی افزود: در چهار ماهه نخست امسال 48 درصد آموزشها در بخش صنعت با 637 هزارنفر ساعت، 33 درصد آموزشها در بخش خدمات با 440 هزار نفر ساعت، هفت درصد آموزشها در بخش کشاورزی با 94 هزا ر 554 نفر ساعت و 11 درصد آموزشها در بخش فرهنگ و هنر با 151 هزار و 977 نفر ساعت در استان زنجان انجام شده است.
وی، تعداد کارگاههای ثابت و سایر در استان زنجان را 200 کارگاه در بخش دولتی و180 کارگاه در بخش آموزشهای آزاد عنوان کرد و افزود: فعالیتهای آموزشی در رشتههای مختلف با عقد تفاهم نامه با نهادها و دستگاهها اجرا می شود.
پایان پیام/
نظر شما