حجت الاسلام سید محمد رضا حسن زاده طباطبایی پژوهشگر فرق و ادیان در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در قم، با اشاره به مسیحیت پروتستان و پیشگوییهای نادرست آنها گفت: یکی از جریانات خودگردان در بین پروتستانها جریان پنطیکاست است.
وی افزود: این گروه بخشی از مسیحیان هستند که واقعه پنطیکاست در بین اعتقادات آنها بر سایر باورهایشان سایه افکنده است.
این پژوهشگر ادیان و فرق ادامه داد: پنطیکاستها بر اساس این باورها و به استناد پیشگوییهای کتاب مقدس،معتقدند که از سه روز بعد از این که مسیح از قبر برخاست، تا50 روز بعد که روح القدس بر حواریون ظهور و نزول کرد، حواریون قدرتها و عطایایی را از روح القدس دریافت نمودند. از آنجایی که روح القدس در روز پنجاهم ظهور کرد، به مسیحیانی که این عطایای روح القدس را بر سایر باورهای مسیحی محور قرار میدهند، مسیحیان پنجاههگرا یا پنطیکاستی میگویند.
حجت الاسلام طباطبایی یاد آورشد: مسیحیت پنجاههگرا یا پنطیکاستالیزم یکی ازجریانهای صهیونیستی است که اعتقادات افراطی و باورهای ویژه خود را دارند.
وی با اشاره به مهمترین شاخصههای شناسایی مسیحیان پنجاههگرا اظهار داشت: از جمله صفات مهم و خاص برای شناخت مسیحیان پنجاههگرا میتوان به موارد زیر اشاره کرد: حمایت بیش از حد و افراطی از اسرائیل و صهیونیسم، پیشگوییهای فراوان آخر الزمانی در خصوص پایان یافتن دنیا مانند پیشگویی پایان دنیا در سالهای 1987 ، 2000، 2005 ، 2012 و ...، ادعای درمان و شفای بیماران و حتی ممنوعیت مراجعه به پزشک برای درمان بیماریها، پیشگوییها یا به اصطلاح خودشان نبوت، انجام معجزاتی همچون راه رفتن روی آب یا روی هوا، و مبارزه همه جانبه و آشکار علیه اسلام ناب و شبهه افکنی علیه شیعه، توهین به قرآن، پیامبر و ائمه معصومین و ... .
پژوهشگر فرق و ادیان یادآور شد: رسانه محور بودن از دیگر صفات مسیحیان پنجاههگرا است، به گونهای که چندین شبکه ماهواره فارسی زبان توسط این جریان در کشورهای مختلف به زبان فارسی فعالیت میکنند.
حجت الاسلام طباطبایی خاطر نشان ساخت: مسیحیان پنطیکاست بر اساس کتاب اعمال رسولان معتقدند وقتی که روح القدوس به خدمت حواریون آمد، عطایای نهگانهای را به آنها بخشید که ماجرای آن اینچنین نقل شده است.
در روز پنطیکاست حواریون جمع بودند که ناگهان روح القدس مانند زبانه آتش وارد بدن حواریون شد. پس از این واقعه حواریون شروع کردند به انجام رفتارهای شگفت انگیزی از جمله شفا بخشیدن دیگران، به زبانهای ناشناخته صحبت کردن یعنی شروع کردند به زبانهایی که تاکنون آموزش ندیده بودند سخن بگویند و پیشگویی نسبت به آینده یکدیگر و... . وقتی حواریون با قدرت روح القدس به زبانهای ناشناخته صحبت کردند، آن قدر اتفاق عجیبی بود که عهد جدید میگوید بعضی از مردم بی ایمان آنها را مسخره کرده و میگفتند اینها مست شدهاند.
پژوهشگر فرق و ادیان ابراز داشت: اما آنچه کتاب مقدس و اعمال رسولان میگوید این است که مردمی که در آنجا از پنطس، کپدکیا، آسیا، قسطنطنیه، پمفلیه، ساکنان جزیره، مصر، لیبی و ...جمع بودند، هرکدام می دیدند که حواریون به زبان خودشان با آنها سخن میگوید. بنابراین جریان به قرار مستی و شرابخواری نبوده است و اساس ماجرا حقیقت دارد، اما نه آنگونه که کتاب اعمال رسولان در عهد جدید گزارش میکند.
وی گفت: برای اینکه قدرت الهی مانند شفابخشی بتواند به یک ولی خدا اعطا شود، لازم نیست که روح القدس مانند زبانه آتش وارد بدن انسان شود، بلکه فردی مانند پطرس که ولی خدا میشود، وقتی جانشین حضرت مسیح میشود از همان اغازینترین لحظه رسالت، خداوند چنین قدرتهایی را بدون نیاز به چنین داستانهایی به او عطا میکند. امروزه پنطیکاستها برای این که حلول روح القدس در خود را اثبات کنند، در مجالسشان مانند اسپند بالا و پایین می پرند تا بگویند ما شخصیتی آن چنان الهی داریم که روح القدس در بدن ما نیز مانند بدن حواریون وارد می شود و در حقیقت ایمان ما را این گونه تایید کرده و ما با این کار تعمید به روح می گیریم.
پژوهشگر فرق و ادیان بیان داشت: بنابراین حواریون بسیار پیشتر از این داستانهای خودساخته، چنین قابلیتهایی را داشتند و نیازی نیست که اعمال رسولان ماجرایی ساختگی را بیان و به حواریون نسبت دهد.
حجت الاسلام طباطبایی ادامه داد: خود محققین مسیحی میگویند عبارتی که در اعمال رسولان فصل دو عبارت نهم به بعد امده جعلی است. چنان که نوشته است: عبارت 9 ، پارتیان و مادیان و عیلامیان و ساکنان جزیره و یهودیّه و کَپَّدُکِیا و پَنطُس و آسیا- 10 ،فَرِیجِیّه و پَمفِلیّه و مصر و نواحی لِبیا که متصّل به قیروان است و غربا از روم، یعنی یهودیان و جدیدان- 11، اهل کَرِیت و عَرَب، اینها را میشنویم که به زبانهای ما ذکر کبریایی خدا میکنند- 12 ، پس همه در حیرت و شکّ افتاده، به یکدیگر گفتند، این به کجا خواهد انجامید؟
وی خاطر نشان ساخت: علت جعلی بودنش را این می دانند که نویسنده تلاش کرده تا نامهای مختلفی را به عنوان شاهد برای خود ذکر کند. نویسنده چون نسبت به پذیرش مطلب از طرف مخاطب مردد بوده، برای تقویت شاهدان خود هر چه نام میدانسته ذکر کرده است.
پژوهشگر فرق و ادیان ابراز داشت: این در حالی است که اگر شخصی بخواهد از عربستان یا لیبی به اورشلیم بیاید تا شاهد این ماجرای چند دقیقهای باشد، چندین ساعت که هیچ چندین ماه و بلکه سال زمان نیاز دارد تا با امکانات آن زمان با پای پیاده به اورشلیم بیاید. این افراد از کجا خبر داشتند که روزی چنین اتفاقی رخ میدهد، تا شاهد ماجرا باشند. بنابراین ماجرای نقل شده، مشکوک به نظر میرسد.
این پژوهشگر فرق و ادیان گفت: اما اعتقاد اسلامی اینگونه نیست. در باور اسلامی حواریون به عنوان اولیای حضرت مسیح علیهالسلام چنین ویژگیای را از همان ابتدا داشتهاند. لذا نیازی به این گونه مباحث برای اثبات قدرت خود نداشته و ندارند.
ادامه دارد.....
پایان پیام
نظر شما