عباس سنجری گزارشگر قدیمی رادیو ایران، در آستانه 17 مرداد (روز خبرنگار) به خبرنگار شبستان گفت: عشق به مردم، مهمترین انگیزه و اصلی ترین نیروی محرکه گزارشگری است.
وی با بیان اینکه گزارشگر باید خود را متعلق به مردم و وقت خود را برای مردم بداند، تصریح کرد: اصلی ترین دغدغه فعالان در این حوزه، باید توجه به مشکلات، نیازها و خواسته های مردم و گزارش و روایتگری وقایع، اخبار و حوادث، به دور از هرگونه جهت گیری فکری و سیاسی و منحصرا باید مقید به حفظ اصول اخلاقی باشد.
این گزارشگر رادیو افزود: گزارشگری، خصوصا در حیطه رادیو، به واسطه برقراری ارتباط کلامی با مخاطب، نیازمند دانش تجربی و عملی است و صرفا نمی توان با تکیه بر دانش نظری و آکادمیک، عملکرد مثبت و موثری داشت. گرچه داشتن دانش نظری در هر کار و تخصصی لازم و انکار ناپذیر است؛ اما از تجربه اندوزی و اکتساب آن از پیشکسوتان نباید غافل بود.
سنجری 34 سال تجربه گزارشگری در رادیو و رسانه را، مجموعه ای از تجربیات و دانش اندوزی، در بستر وقایع و رخدادهای تلخ و شیرین دانست و به کار گماردن افراد فاقد تجربه عملی به عنوان خبرنگار یا گزارشگر در بعضی رسانه ها را عامل اصلی ناکارآمدی و تنزل کیفی آن رسانه ها عنوان کرد.
وی گفت: متولیان جذب نیروهای گزارشگر و خبرنگار، باید توانمندی افراد در بیان صحیح کلمات، گستردگی دایره لغات، دارا بودن اطلاعات عمومی و به روز، علاقه و استعداد را مد نظر داشته باشند و تنها به میزان تحصیلات در این زمینه اکتفا نکنند و در این مسیر، از تجربه افراد باسابقه و حرفه ای بهره مند شوند.
سنجری تصریح کرد: وجه توجه مسئولین رسانه ها نباید تنها منحصر به شناساندن بازیگران عرصه سینما و تلویزیون و نیز گویندگان و مجریان و تقدیر از عملکرد ایشان باشد، زیرا نادیده گرفتن و عدم توجه کافی به سایر عوامل، مانند: خبرنگاران و گزارشگران، عوامل پشت صحنه و دیگر تلاشگرانی که صدایی از آنان شنیده نمی شود و یا تصویری از آنان دیده نمی شود، روحیه تلاش و ترقی را در ایشان تضعیف می کند و موجب دلسردی و بی انگیزگی می شود.
وی در ادامه خاطر نشان کرد: هر چند عرصه خبر و اطلاع رسانی به واسطه روح اجتماعی و وحدتی که بین خبرنگار و جامعه ایجاد می کند، خبرنگار را به داشتن ابزار کارآمدی مانند عشق به مردم، مجهز می کند و تا حدودی، وی را از تمجید و تقدیر بی نیاز می سازد، اما برگزاری مراسم یادبود و تقدیر از پیشکسوتانی که در عرصه های کار رسانه ای کمتر شناخته شده اند، عامل مهمی در تزریق روحیه و امید برای تلاش بیشتر و ارائه کارهای با کیفیت تر توسط ایشان است.
این گزارشگر رادیو از مسوولان خواست تا جنبه های معیشتی، استخدامی و شغلی قشر خبرنگار را جدی تر بگیرند و به آنان به عنوان یکی از عناصر مهم و اصلی در تهیه و تولید برنامه ها و نیز، اطلاع رسانی صحیح و بی واسطه به مردم، توجه بیشتری داشته باشند.
عباس سنجری بیش از 3 دهه است که با شبکه سراسری صدای جمهوری اسلامی ایران (رادیو ایران) همکاری دارد. برنامه های شبکه رادیویی ایران بر روی موج FM ردیف 90 و AM ردیف 900 مگاهرتز پخش می شود.
پایان پیام/
نظر شما