به گزارش خبرگزاری شبستان، امیر سرتیپ دوم بازنشسته حسین خلیلی از خلبانان پیش کسوت اف-14، شاگرد و همرزم شهید عباس بابایی در گفت و گویی اختصاصی با سایت نیروی هوایی ارتش با اشاره به تدابیر خلاقانه ی این قهرمان هشت سال دفاع مقدس در ایجاد وحدت بین نیروهای به اصطلاح "انقلابی و تکنوکرات" در سال های آغازین انقلاب اسلامی و در بحبوحه ی جنگ تحمیلی گفت: یکی از ویژگی های مدیر در یک جامعه ی انقلابی استفاده ی حداکثری از تمام پتانسیل ها به ویژه در دوران جنگ است. بابایی این درک را داشت که خط و خط بازی نکند. او حرف امام (ره) را که فرمودند "اگر این جنگ 20 سال هم طول بکشد، ما ایستاده ایم" درک کرد. او به این فرمایش امام خمینی به عنوان یک ره نامه و دکترین نگاه کرد.
وی افزود: شهید بابایی به سمت این برنامه ریزی طولانی مدت پیش رفت که اگر جنگ 20 سال طول کشید، برای دفاع از کیان، سرزمین، آرمان ها و پتانسیل های خودمان چه اقداماتی انجام دهیم.
شاگرد شهید بابایی توضیح داد: او این برنامه ریزی را در چند بُعد انجام داد؛ یک بُعد تجهیزات، که همان گونه که مستحضرید، نهایت استفاده ی حرفه ای از جنگنده های اف-14 را انجام داد. دیگری در بُعد نیروی انسانی. بحث های چگونه کار کردن با نیروی انسانی، استفاده ی حداکثری از آن ها و بسیار دیگر بحث ها در این زمینه مربوط به چند سال اخیر می شود. اما بابایی در سال 1366 توانست از نیروی های متخصص، دارای اندیشه، تفکر و تجربه، استفاده کند.
امیر خلیلی با بیان این مطلب که معمولا جامعه ی انقلابی خط خود را از جامعه ی تکنوکرات جدا می کند، شهید بابایی را از این قاعده مستثنی دانست و گفت: عباس بابایی آن قدر شایستگی دینی، مکتبی و اخلاقی داشت که نیروهای انقلابی را که همانند "حمزه" ی سید الشهدا در جنگ تحمیلی نقش داشتند، با نیروهای تکنوکرات همانند دو بال چپ و راست یک هواپیما ترکیب کند. آن نیروها دین، درستی و از همه مهم تر انقلاب را از بابایی یاد گرفتند.
وی در بخش دیگر سخنان خود با اشاره به شخصیت برجسته و زبانزد شهید بابایی، وی را انسانی بسیار اخلاقی توصیف و تصریح کرد: شهید محراب حضرت "آیت الله مدنی" جمله ی معروفی در مورد حضرت امام (ره) دارد که می گوید "من با خیلی از روحانیون رفاقت داشتم. به هر کسی که نزدیک تر می شدم، می دیدم که او از آن درجه ی معنوی و اخلاقی که مدنظر من است، پایین تر بود. اما امام (ره) این گونه نبود، او را هر چه بیش تر می شنتاختم، می دیدم که پتانسیل او بسیار بیش تر از این حرف هاست.
امیر خلیلی با ذکر این نکته که شهید بابایی زهد، عرفان، مدیریت، اندیشه، ولایت و اطاعت پذیری را در عمل نشان داد، خاطر نشان کرد: شخصیت شهید بابایی نیز بدان گونه بود که هر چه به او نزدیک تر می شدی، به آن عمق و عظمتش بیش تر پی می بردی. رهبر معظم انقلاب نیز در مورد بابایی گفته اند "او محصول انقلاب است و من به مقام ایشان غبطه می خوردم."
این شاگرد سرلشکر خلبان بابایی نیز همچنین شهادت وی را یک عروج ملکوتی خواند و در مورد چگونگی به شهادت رسیدن این خلبان سرشناس دوران دفاع مقدس خاطرنشان کرد: امیر موسوی، مرحوم دادپی و صیاد شیرازی به عشق آن که بابایی در سفر حج به آن ها ملحق می شود، به آن سفر عزیمت کردند اما بابایی در دقیقه ی 93 و نه در دقیقه ی 90 با آن ها نرفت. او تصمیم گرفت همانند حسین بن علی(ع) در کربلای ایران بماند و در حج شرکت نکند و او این گونه مزد خود را گرفت که در روز جمعه همزمان با عید قربان سال 1366 در ساعت 12 ظهر، زمانی که حج را تاکتیک می دانست و دفاع از وطن را راهبرد، در یک ماموریت رزمی-شناسایی با هواپیمای اف-5، در اثر اصابت گلوله ای به هواپیمایش روح بلند وی نتوانست در بدن خاکی اش طاقت بیاورد و او به ملکوت اعلی پیوست.
پایان پیام/
نظر شما