به گزارش خبرگزاری شبستان از کرمانشاه و به نقل از اداره کل روابط عمومی و امور بین الملل استانداری کرمانشاه؛ دکتر اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور در جلسه شورای اداری استان کرمانشاه به بحران های بوجود آمده در جهان اسلام اشاره کرد و گفت: کشته شدن کودکان و زنان و ویرانی هایی که امروز در غزه در حال وقوع است دل هر انسانی را به درد می آورد و نکته تاسف بار تر، سکوت کشورهای اسلامی در همسویی با سکوت و بی تفاوتی مجامع بین المللی است که به سادگی از کنار جنایات غزه عبور می کنند.
وی بحران عراق توسط گروه انحرافی داعش، بحران سوریه و لیبی را نیز از دیگر مسائل نگران کننده در جهان اسلام ذکر کرد و اظهار داشت: در میان این ناآرامی ها، جمهوری اسلامی با عزت و اقتدار ایستاده است که باید قدر این نظام باثبات و امنیت موجود را بدانیم و تلاش کنیم که این نظام و این کشور را با قدرت و منطق به پیش ببریم.
جهانگیری، به مشکلات دولت در بدو فعالیت اشاره کرد و افزود: در شروع بکار دولت، با بحران جدی رکود تورمی مواجه بودیم و بیکاری یک معضل ملی شده بود که همه را آزار می داد و دولت برای بسیاری از پروژه ها به پیمانکاران بدهکار بود، حتی بودجه نامتعارف 210 هزار میلیارد تومانی که با تأخیر زیاد بسته شد، مباحث مربوط به برنامه ریزی را سخت کرده بود و این بی نظمی مشکلات زیادی را به وجود می آورد.
وی در ادامه گفت: با وجود این مشکلات، دولت مصمم بود که بر مبنای عقلانیت، منطق، تدبیر و با تکیه بر اصول، بطور جدی حرکت کند از جمله اینکه از همه نیروهای توانای درون نظام با هر دیدگاهی استفاده کند و اداره کشور بر اساس عقلانیت باشد و هر تصمیمی که گرفته می شود از پشتوانه عقلی، علمی و منطقی برخوردار باشد تا کشور بیش از این دچار مشکل نشود و مهمتر از همه اینکه مصمم شدیم برای کنترل تورم به هیچ وجه به منابع بانک مرکزی دست اندازی نکنیم و این در حالی بود که در دولت گذشته 40 تا 50هزار میلیارد تومان از منابع بانک مرکزی برداشت شده بود.
معاون اول رئیس جمهور، سپس مهار تورم را در تاریخ کشورمان بی نظیر و در دنیا کم نظیر دانست و افزود: دولت هدفگذاری کرده بود که تا پایان سال93 نرخ تورم از 42درصد به 25درصد برسد اما با کمک خدای متعال توانستیم تا پایان تیرماه93 نرخ تورم نقطه به نقطه را به 15درصد برسانیم که درتاریخ این مملکت بی نظیر است.
وی هدفمندی یارانه ها را نیز یکی از چالش های اساسی دولت ذکر کرد و گفت: خیلی ها عقیده داشتند که یارانه ها را قطع کنیم چون سالانه 42هزار میلیارد تومان یارانه توزیع می شد و این درحالی بود که تنها 11هزار میلیارد تومان در بودجه دیده شده بود و ما برای جبران کسری پرداخت یارانه ها در هر ماه باید ساعت ها جلسه تشکیل می دادیم و جالب اینجا بود همان هایی که مصر بودند یارانه ها را قطع کنیم بعدها که دولت تصمیم گرفت اختیار این کار را به مردم بسپارد که داوطلبانه از دریافت یارانه انصراف دهند حتی حاضر نشدند برای تشویق مردم از انصراف یارانه با ما همکاری کنند.
جهانگیری، دغدغه هزینه های درمانی را نیز یکی دیگر از مسائل پیش روی دولت عنوان کرد و گفت: تصمیم گرفتیم که از منابع حاصل از هدفمندی یارانه ها در فاز دوم در راستای کاهش هزینه های تحمیلی بخش درمان به مردم استفاده کنیم و این موضوع را به شکل جدی دنبال کردیم که به جاهای خوبی هم رسیده است.
وی به اقدامات دولت در زمینه بهداشت و درمان اشاره کرد و اظهار داشت: وضعیت هزینه های درمانی در کشور به حدی بالا بود که بسیاری از مردم نمی توانستند برای درمان و یا پیگیری روند سلامتی خود از پس هزینه های درمان بربیایند و از رفتن به بیمارستان ها و مراکز درمانی خودداری می کردند و یا با مشکلاتی مواجه می شدند اما دولت با اجرای طرح تحول در بهداشت و درمان زمینه ای را برای مردم فراهم کرده که در شهرها کمتر از 10درصد و در روستاها کمتر از پنج درصد هزینه درمان پرداخت کنند که اثر این طرح در سلامت مردم کاملا مشهود و قابل لمس است.
معاون اول رئیس جمهور، خاطر نشان کرد: یکی از مهمترین تصمیمات دولت، ادغام دو نرخ ارزی بود که جلوی بسیاری از فسادها و منفعت افراد خاصی را گرفت و آنهایی که منافع شخصی شان به خطر افتاده بود صدای اعتراض شان بلند شد و کسانی که پول مملکت را به بهانه ورود کالا و ارز می گرفتند و در کشورهای دیگر سرمایه گذاری شخصی می کردند با این کار دولت، جلوی فسادشان گرفته شد که بابک زنجانی یکی از این افراد بود و با ادعای اینکه در تحریم ها ارز جابه جا می کنم، مقدار زیادی پول را برد و در بانک های خارجی سرمایه گذاری کرد و بعد هم به بهانه مسدود بودن بانکها، پول این مملکت را برگشت نداد.
وی با اشاره به جدیت دولت در مبارزه با مفاسد اقتصادی خاطر نشان کرد: یکی از اولویت های جدی دولت مبارزه با فساد اقتصادی است و یکی از راهکارهای دولت نیز که صدای بسیاری از افرادی که منفعتی داشتند را در آورد، همین ادغام نرخ مبادله ای ارز با نرخ مرجع بود که جلوی افراد زیادی را که با استفاده از این شرایط روز به روز قیمت ارز را بالا می بردند، گرفت.
دکتر جهانگیری سپس اولویت دولت را خروج از رکود اقتصادی عنوان کرد و گفت: دولت قصد دارد با بررسی عالمانه در این مسیر قدم بردارد تا بتواند دلایل اصلی و اساسی رکود در کشور را شناسایی کند که برای این منظور بسته جامعی طراحی شده که با قید فوریت به مجلس تحویل داده خواهد شد و دستورات اجرایی را نیز به بدنه دولت ابلاغ خواهیم کرد.
وی همچنین بهبود فضای کسب و کار را از مهمترین نشانه های خروج از رکود ذکر کرد و گفت: بهبود فضای کسب و کار نیز در طرح جامع خروج از رکود اقتصادی دیده شده است و در این مسیر باید قید و بندهای بانکی را برداریم و بانکها باید با فروش اموال منقول و غیرمنقول خود، سرمایه لازم را در اختیار بخش خصوص قرار دهند و به امر تولید کمک کنند و البته دولت نیز باید مطالبات معوق بانکها را وصول کند.
معاون اول رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنان خود به مسائل استان کرمانشاه پرداخت و گفت: کرمانشاه دین عظیمی بر گردن این کشور دارد از جمله اینکه استان کرمانشاه خط مقدم نبرد در دوران دفاع مقدس بوده است و آنچنان که صفت پهلوانی بر مردم این استان نهاده شده است این صفت را در دوران دفاع مقدس ثابت کردند، الان همدولت مصمم است مشکلات استان کرمانشاه را بصورت ویژه حل کند.
وی کشاورزی، گردشگری، صنعت و نیروی انسانی را از مهمترین استعدادها و ظرفیتهای استان کرمانشاه عنوان کرد و گفت: سند زنده این استعدادها هم حضور دکتر زنگنه بعنوان یکی از قوی ترین وزرا در دولت روحانی است.
جهانگیری ضمن تاکید بر رفع نگرانی های استان در حوزه صنعت و کشاورزی گفت: در کرمانشاه طرح های زیاد و مهمی کلید خورده است که شاید در استان های برخوردار هم شاهد این حجم از طرح ها و پروژه ها نباشیم. دولت مصمم است تا ظرف سه یا چهار سال این پروژه ها به نتیجه برسد و توسعه کرمانشاه شتاب بگیرد.
وی گفت: توصیه من اجرای طرح های کوچک صنعت برای رونق صنعت این استان است که البته طرح های بزرگی مانند پتروشیمی و پالایشگاه نیز که صنایع پایین دستی را با خود به همراه می آورند از اولویت های دولت برای این استان است و دولت برای تحقق آنها برنامه دارد.
معاون رئیس جمهور با اشاره به منابع آبی بسیار غنی در کرمانشاه گفت: اگر یکی از محدودیت های توسعه در بقیه جاهای کشور، کمبود منابع آب است اما در غرب کشور و مخصوصا کرمانشاه این مشکل وجود ندارد بنابراین می تواند عامل اصلی توسعه برای غرب باشد.
وی به مصوبات سفر مقام معظم رهبری به کرمانشاه اشاره کرد و گفت: اختصاص منابع از صندوق توسعه ملی به پروژه های آبی استان مثل طرح آبی سامانه گرمسیری از عنایات رهبر انقلاب در سفر به کرمانشاه است و دولت هم تصمیم دارد هیچکدام از دستورات مقام معظم رهبری مورد کم توجهی قرار نگیرد و همه مصوبات سفر رهبری را با تمام توان اجرایی کند.
جهانگیری در خصوص راه آهن کرمانشاه نیز گفت: تلاش می کنیم تا آذر ماه بودجه کامل راه آهن غرب کشور تخصیص داده شود و تا سال 94 نیز حداقل 150 میلیارتومان به این پروژه تزریق کنیم تا شاهد رسیدن قطار به کرمانشاه و نیز مرز خسروی و سپس وصل آن به کشورهای همسایه باشیم.
وی اعتبار مورد نیاز برای تکمیل بزرگراه کربلا را حداقل 24 میلیارد تومان عنوان کرد و بر اجرای پتروشیمی اسلام آباد غرب با هماهنگی های به عمل آمده با وزیر نفت تأکید کرد و گفت: باید مسئله پالایشگاه آناهیتا و منابع فاینانس آن بررسی شود. این پروژه با حجم اعتبارات سه میلیارد یورو باید کاملا بررسی شده و نهایتا پس از بررسی های کارشناسی وعده افتتاح آن داده شود.
پایان پیام/
نظر شما