به گزارش خبرنگار شبستان، دکتر علیرضا جزینی، قائم مقام دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر، امروز در نشست خبری ضمن تبریک روز خبرنگار گفت: ما علاوه بر اقدامات مؤثری که در شناسایی و پاک سازی نقاط آلوده انجام داددیم، امسال یکصد تن مواد مخدر را در 23 شهر کشور امحا کردیم.
وی با اشاره به عملیات ها و درگیرهای مسلحانه در 4 ماهه سال جاری اظهار کرد: در این مدت 694 عملیات و درگیری مسلحانه صورت گرفته است که با 38 درصد افزایش منجر به شهادت شش نفر و جراحت 16 نفر شده است و در مقابل 56 نفر از اشرار نیز به شهادت رسیده است.
انهدام 87 کارگاه ساخت شیشه در 4 ماهه ابتدای سال
وی با بیان اینکه 87 کارگاه ساخت شیشه منهدم شده است، خاطرنشان کرد: در 4 ماهه سال جاری 175 تن از انواع مواد مخدر کشف شده است که 74 درصد آن در شرق و حاشیه شرق صورت گرفته است و 15 تن آن توسط سگ های موادیاب می باشد و همچنین بالاترین کشفیات با 35 تن در استان کرمان و کمترین آن با 5 کیلوگرم در کیش بوده است و کشفیات صرفا با منشأ تریاک 240 تن بوده است.
جزینی با بیان اینکه 26 هزار معتاد متجاهر و پرخطر در 4 ماهه سال جاری جمع آوری کردیم، افزود: این امر نسبت به مدت مشابه سال قبل 16 درصد افزایش داشته است.
قائم مقام دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به کشفیات قرص و آمپول و همچنین سلاح های مکشوفه در 4 ماهه سال جاری اظهار کرد: 2 میلیون و 465 هزار قرص با افزایش 11 درصدی و کشف 370 قبضه سلاح با افزایش 47 درصدی در 4 ماهه سال جاری صورت گرفته است.
افزایش 30 درصدی دستگیری قاچاقچیان
وی همچنین از دستگیری 94 هزار قاچاقچی و جمع آوری 26 هزار معتاد متجاهر در 4 ماهه سال جاری خبر داد و افزود: نسبت به مدت مشابه سال قبل دستگیری قاچاقچیان 30 درصد افزایش داشته است.
وی ادامه داد: تلاش های عرصه بین المللی در این چند ماهه گذشته چه در زمینه مشارکت در نشست های تصمیم سازی چه در حوزه مداخلات روندهای بین المللی از جمله ابتکار فعال سازی دیپلمات های مقیم تهران باعث شد تا کماکان نقش موثر جمهوری اسلامی ایران در مبارزه با مواد مخدر مورد تاکید و تقدیر جامعه بین المللی باشد.
وی با اشاره به آموزش مهارت های زندگی، سبک های فرزندپروری و پیشگیری از سوءمصرف مواد مخدر به خانواده ها در 4 ماهه سال جاری خاطرنشان کرد: حدود 251 هزار و 136 نفر تحت آموزش قرار گرفتند که نسبت به مدت مشابه سال قبل 35 درصد افزایش نشان می دهد.
وی همچنین برنامه پیشگیرانه مدرسه مراقب اجتماع محور در مدارس ابتدایی، برنامه آموزش مهارت های مقابله ای در مدارس، برنامه مدارس عاری از خطر و برنامه پیشگیری از اعتیاد در خوابگاه و محیط های دانشجویی و آموزشی و آموزش پیشگیری از سوءمصرف در محیط های کاری ویژه کارکنان و خانواده های آنان را از جمله اقدامات مهم ستاد مبارزه با مواد مخدر در 4 ماهه سال جاری برشمرد و افزود: حدود 11 هزار و 396 هزار و 15 نفر نیز در محله های شهری و روستایی تحت آموزش پیشگیری از اعتیاد قرار گرفتند که نسبت به مدت مشابه سال قبل 15.4 افزایش داشته است.
وی با بیان اینکه در سه ماهه ابتدای سال جاری 4 هزار و 211 نفر در 17 مرکز نگهداری، درمان و کاهش آسیب معتادان کشور طبق ماده 16 پذیرش شده است، اظهار کرد: همچنین سه هزار و 400 کارگاه آموزشی پیشگیری از اعتیاد نیز در محیط های 4 گانه هدف برگزار شد.
وی تصریح کرد: بررسی شیوع مصرف مواد در دانش آموزان، اثربخشی قوانین، ارزیابی فعالیت ها و میزان بهره وری اقدامات، کاهش عرضه طی 33 سال گذشته، تدوین سند توسعه مشارکت های مردمی، ارزشیابی طرح اجتماع محور در محله های شهری و روستایی، ارزشیابی اثربخشی درمان MMT، اثربخشی اقدامات رسانه ای در امر مبارزه و میزان شیوع اعتیاد در دانشگاه های آزاد اسلامی انجام خواهد شد.
جزینی با بیان اینکه کتابی تحت عنوان کتاب در عرصه های پیشگیری، درمان و زیان کاهی موسوم به دانش از سوی مقام معظم رهبری با هدف تقویت دانش تئوریک و مبانی نظری عرصه مبارزه چاپ شده است، افزود: طی چند ماهه اخیر جمعا 32 عنوان کتاب با تیراژ 32 هزار جلد تولید شده و بین مراکز علمی توزیع شده است.
وی با بیان اینکه در سال جاری 1851 سمن در حوزه های پیشگیری از مواد مخدر فعالیت کردند، افزود: 765 مورد آن در حوزه های فرهنگی و پیشگیری از مواد مخدر فعالیت می کنند و همچنین 190 سمن نیز در برنامه های کاهش آسیب فعال می باشند.
وی همچنین از تدوین سند توسعه مشارکت های مردمی خبر داد و افزود: این سند دومین سند مصوب ستاد مبارزه با مواد مخدر در این حوزه می باشد.
وی با اشاره به شیوع شناسی در حوزه دانش آموزان تصریح کرد: در ارتباط با شیوع شناسی ما نمی توانیم از کل دانش آموزان آزمون بگیریم، ما دارای یک جامعه هدف هستیم که بر اساس نمونه آنها را تحت آزمون قرار می دهیم.
وی با بیان اینکه در برخی از مراکز استان ها ما مرکز ترک اعتیاد زنان را داریم، افزود: در بازدیدی که از استان قم داشتیم مقرر شد اعتباری را برای راه اندازی کمپ اعتیاد زنان در آینده ای نزدیک اختصاص دهیم.
وی با اشاره به توزیع مواد مخدر در کشور گفت: ما در حال حاضر با تولید شش هزار تن مواد مخدر در افغانستان مواجه هستیم که نسبت به سال گذشته هم افزایش داشته است، بنابراین ما از فعالیت جنگ نرم دشمنان در جوامع مختلف و جامعه اسلامی خودمان نباید غافل شویم.
وی ادامه داد: دولت 16 سازمان و وزارتخانه را مکلف به مبارزه با مواد مخدر کرده است و همچنین مقام معظم رهبری نیز در ابلاغ سیاست های کلی خود ابراز نگرانی کردند که باید تلاش های خود را در این راستا بیشتر کنیم در حالی که بیش از سه هزار شهید و 12 هزار جانباز بیانگر تلاش نظام در راستای مبارزه با مواد مخدر است.
وی با بیان اینکه ما نیازمند همکاری مردم در راستای مبارزه با مواد مخدر هستیم، گفت: سازمان های مردم نهاد باید در این راستا به کمک دولت بیایند هرچند فعالیت آنها نیز 56 درصد افزایش داشته است ولی کافی نیست.
جمع آوری زنان معتاد متوقف نشده است
وی در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر توقف جمع آوری زنان معتاد خاطرنشان کرد: ما جمع آوری زنان معتاد را متوقف نکردیم. جمع آوری مردان از هفته قبل در سطح شهر آغاز شده است که در این راستا نیز دو هزار نفر از معتادان را دستگیر و جمع آوری کردیم و در مرحله بعد زنان را جمع آوری خواهیم کرد، همان طور که این اقدام در استان های دیگر نیز در حال انجام است.
وی با اشاره به انتقادات مبنی بر اخراج دانشآموزان معتاد گفت: ما در این مورد نامهای به وزارت آموزش و پرورش نوشتهایم اما آنها معتقدند که در این زمینه اخراجی صورت نگرفته است و اگر موردی است، ابلاغ کنید.
وی با اشاره به آموزش دانش آموزان تصریح کرد: ما آموزشی تحت عنوان آموزش فصل با همکاری نهادهای بین المللی آغاز کرده ایم که مقرر شده است این آموزش ها از مقطع مهدکودک آغاز شود.
تک رقمی شدن "سن اعتیاد" علمی نیست
وی با بیان اینکه تک رقمی شدن سن اعتیاد علمی نیست، اظهار کرد: ما زمانی می توانیم بگوییم که سن اعتیاد تک رقمی شده است که شیوع شناسی اعتیاد در میان دانش آموزان به پایان رسیده باشد که هنوز به این مرحله نرسیده ایم، پس بنابراین تک رقمی شدن سن اعتیاد کذب است.
وی از امضای تفاهمنامه فیمابین این ستاد و سازمان پزشکی قانونی خبر داد و گفت: براساس این قرارداد پزشکیقانونی مصادیق فوت معتادان را به صورت مستند ارائه میکند، چراکه بیشترین علت مرگ معتادان به دلیل اوردوز است و میتوان با این آزمایشات میزان سمی بودن مواد را تعیین کرد.
وی افزود: 10 درصد از اعتبارات استانی به حوزه پیشگیری از مواد مخدر اختصاص یافته است.
وی با اشاره به آزادی برخی از معتادان بلافاصله بعد از دستگیری اظهار کرد: معتادان متجاهر و پرخطر پس از دستگیری برابر دستور قاضی به مراکز ماده 15 و 16 ارجاع داده می شوند که بلافاصله رها نمی شوند بلکه در حوزه غربالگری به مدت سه ماه تحت درمان قرار می گیرند.
پایان پیام/
نظر شما