به گزارش خبرنگار اجتماعی شبستان، دکتر حمیدرضا طیبی، رییس جهاد دانشگاهی به مناسبت سی و چهارمین سالروز تشکیل جهاد دانشگاهی در نشست خبری اظهار داشت: انقلاب اسلامی ایران با شعار استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی به پیروزی رسیده است و دشمنان زیادی دارد.
وی افزود: برای مقابله با دشمنان و حفظ اقتدار باید به سمت علوم دانش بنیان حرکت کنیم که در این زمینه جهاد دانشگاهی اقدامات گسترده ای انجام داده است.
دکتر طیبی اظهار داشت: جهاد دانشگاهی وظیفه خود را در زمینه الگوسازی و توسعه فرهنگی، اقتصادی به خوبی انجام داده است که این اقدام با فرهنگ و روحیه جهادی میسر بوده است.
وی تأکید کرد: سعی کرده ایم در جهاد دانشگاهی گوشه هایی از آن روحیه جهادی را در حد توان به نمایش بگذاریم.
رییس جهاد دانشگاهی با بیان اینکه گام نهادن در مسیر پیشرفت به برنامه ریزی دقیق نیاز دارد، خاطرنشان کرد: کشورهایی که در مسیر پیشرفت قرار گرفته اند ضوابطی را تعبیه می کنند تا در قالب آن مراکزی به صورت میان بر راه های توسعه را طی کنند. جهاد دانشگاهی نیز با همین ایده تشکیل شد.
دکتر طیبی با اشاره به ساختار جهاد دانشگاهی اذعان داشت: امروز نیاز داریم سازمانی غیردولتی تشکیل شده و راه های میان بر توسعه را طی کند.
وی با بیان اینکه به دلیل عدم برنامه ریزی بلندمدت توسعه نتوانسته ایم در زمینه استفاده از راه های میان بر توسعه موفق باشیم، تأکید کرد: این جایگاه هنوز برای جهاد دانشگاهی تعریف نشده است که باید برای شناساندن و معرفی بیشتر توانمندی ها و پتانسیل های موجود در این نهاد اقدامات موثری انجام شود.
دکتر طیبی با اشاره به رویکردهای جهاد دانشگاهی تصریح کرد: به دست آوردن توانمندی ها و ارایه آن به دولت ها از جمله اقدامات جهاد دانشگاهی بوده است که ما همواره سعی کرده ایم در زمینه های مختلف طرح ها و برنامه های علمی، اقتصادی، فرهنگی به دولت ارایه دهیم.
وی با بیان اینکه جهاد دانشگاهی بر اساس نیازهای ملی و بومی می تواند کارهای خوبی در توسعه دانش بنیان انجام دهد، اظهار داشت: سندی تهیه کرده ایم که وضعیت جهاد دانشگاهی را در افق 1404 تبیین کند تا تاثیرگذاری خوبی در تحقق سند چشم انداز 20 ساله داشته باشیم.
همه واحدهای جهاد دانشگاهی باید صاحب قطب علمی فناوری شوند
دکتر طیبی با بیان اینکه بر اساس تدوین سند مذکور برنامه چهارم توسعه جهاد دانشگاهی تهیه شده است، اظهار داشت: همه واحدهای جهاد دانشگاهی باید صاحب قطب علمی فناوری شوند.
رییس جهاد دانشگاهی مجموعه رویان را نمونه بارزی از موفقیت های جهاد دانشگاهی عنوان کرد و افزود: این پژوهشگاه یک مرجعیت ملی و بین المللی یافته است و به عنوان قطب علمی فناوری مطرح است.
وی با بیان اینکه افزایش قطب علمی فناوری در واحدهای مختلف جهاد دانشگاهی جزء برنامه های این مجموعه است، بیان داشت: علی رغم برخی نامهربانی های انجام شده در دولت گذشته ارتباط خوبی با بدنه دولت برقرار کردیم به طوری که جهاد دانشگاهی توانست در عقد قراردادهای حرفه ای جایگاه خوبی کسب کند و این قراردادها در حال به ثمر نشستن هستند.
دکتر طیبی با اشاره به رویکرد مدیریت جدید و 2 استراتژی پیش روی جهاد دانشگاهی خاطرنشان کرد: یکی از استراتژی های جهاد دانشگاهی این است که به دنبال دولت و نظام باشیم و توانمندی های جهاد دانشگاهی را ارایه کنیم که این اتفاق در قالب تهیه برنامه توسعه پنجم جهاد دانشگاهی انجام داده ایم.
وی ادامه داد: در این راستا ارتباط گسترده ای با وزارتخانه ها، سازمان ها و معاونت علم و فناوری برقرار کرده ایم تا بتوانیم منابع مالی لازم را برای فعالیت های جهاد دانشگاهی تامین کنیم.
دکتر طیبی با اشاره به وظایف و مأموریت های جهاد دانشگاهی در تهیه نقشه جامع علمی کشور اذعان داشت: کلیات وظایف و منویات جهاد دانشگاهی برای اجرایی شدن نقشه جامع علمی کشور در دی ماه سال گذشته تدوین و پیشنهادات خود را در این خصوص ارایه کرده ایم.
رییس جهاد دانشگاهی یادآور شد: تشکیل نهاد ملی پژوهش و فناوری به طور رسمی یکی از پیشنهادات این مرکز در قالب استراتژی است که بر اساس آن پژوهش های ملی اولویت دار را به عهده بگیرد و بودجه مورد نیاز نیز تخصیص یابد.
وی ادامه داد: جهاد دانشگاهی در قالب این طرح موظف باشد از همه امکانات و نهادهای دانش بنیان برای اجرایی کردن پروژه های مختلف علمی و اقتصادی استفاده کند و به کمک سایر نهادها دانش و فناوری مربوط به آنها را کسب کند.
دکتر طیبی به عهده گرفتن وظیفه رصد و پایش روندها و شاخص های تولید فناوری در حوزه های مختلف از دیگر پیشنهادات جهاد دانشگاهی در قالب این استراتژی است.
وی افزود: جهت گیری ها و برنامه های پیشنهادی جهاد برای کمک به اجرایی شدن برنامه های دولت تدبیر با رویکرد اقتصاد مقاومتی و اشتغال فارغ التحصیلان کشور پتانسیل های لازم را برای ایجاد شغل الگوسازی تولید، انتقال فناوری، فرهنگسازی، ایجاد کارآفرینی برای فارغ التحصیلان و ارایه مشاوره به دولت در تدوین قوانین، ارایه مشاوره به کارشناسان در حوزه فناوری و توسعه و تجاری سازی علم سیاست موازی است که با برنامه اول در حال انجام است.
دکتر طیبی در ادامه گزارشی از فعالیت های جهاد دانشگاهی در زمینه پروژه های مختلف و عقد قراردادهای جدید ارایه کرد و افزود: در صورت تشکیل شرکت های دانش بنیان این مراکز می توانند از تسهیلات خوبی استفاده کنند.
وی ادامه داد: ساخت UPS های اداری برای استفاده در زمان قطعی برق، تولید مولتی فایرهای جریان بالا مورد استفاده ایستگاه پست های خطوط مترو، پروژه سه دکل حفاری مربوط به وزارت نفت که در مرحله آزمایشی 90 درصد موفقیت آمیز بوده، طراحی سامانه ای با عنوان سامانه جلوگیری از تشکیل رسوبات در مخازن نفت از جمله پروژه های جهاد دانشگاهی بوده است.
دکتر طیبی یادآور شد: مجموعه مدار ضربه 1800 کیلوولت، تولید فرستنده های رادیویی FM، تولید فرستنده های دیجیتال تلویزیون و اقدامات پژوهشکده رویان، مرکز گیاهان دارویی و ابن سینا، طراحی پیاده سازی ارتباطات هوشمند خودرویی با هدف ارتقای سطح ایمنی خودروها، بهبود کیفیت، کاهش ترافیک و حفظ محیط زیست اقدامات ارزنده ای انجام شده است.
تشکیل اولین شرکت دانش بنیان در پژوهشگاه رویان
رییس جهاد دانشگاهی با اشاره به ضرورت تشکیل شرکت های دانش بنیان خاطرنشان کرد: با پیدا کردن سرمایه گذار مناسب و کسب سرمایه از بازار بین المللی می توان شرکت های دانش بنیان ایجاد کرد.
وی ادامه داد: به طور نمونه شرکت دانش بنیان ابتدا در پژوهشگاه رویان و با سرمایه گذاری 400 میلیارد تومان تشکیل شد تا بتواند نیازهای ملی، منطقه ای و بین المللی را تأمین کند.
رییس جهاد دانشگاهی یادآور شد: برای مجموعه فناوری های الکترونیک قدرت و الکترومکانیک دنبال سرمایه گذار هستیم تا بتوانیم این فناوری را در قالب شرکت دانش بنیان از بدنه جهاد دانشگاهی خارج کنیم.
وی با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری در دیدار با دست اندرکاران جهاد دانشگاهی تاکید کرد: جهاد دانشگاهی همواره تلاش کرده است تا برنامه های اجرایی داشته باشد و با توجه به تاکیدات مقام معظم رهبری به دنبال کشف ناشناخته ها برود و کارهای اساسی انجام دهد.
دکتر طیبی خاطرنشان کرد: به یک برنامه درازمدت و هماهنگ و عمل کردن کلیه نهادها و به روز رسانی نیاز داریم و یک شورا و مجموعه ای که سیاست گذاری عالی پیشرفت را در کشور به درستی انجام دهد و شاخص های پیشرفت را رصد، بررسی و مدیریت کند که شورای عالی انقلاب فرهنگی با تغییراتی می تواند این کار را انجام دهد.
وی با بیان اینکه باید هماهنگی بین مسئولان ارشد نظام ایجاد شود تا بردارها هم جهت شده و بتوانیم به اهداف برسیم، اذعان داشت: مسئولان امیدوارند مذاکرات به نتیجه برسد و تجهیزات پروژه ها را از خارج کشور تهیه کنند در صورتی که با یک برنامه ریزی صحیح می توان دغدغه دولت را حل کرد و از بازار داخلی حداکثر استفاده را داشته باشیم.
رییس جهاد دانشگاهی با بیان اینکه در مذاکراتی که انجام می شود قطعا طرفین به دنبال تثبیت منافع خود هستند، تصریح کرد: با توجه به توانمندی های خوبی که در کشور ایجاد شده مسئولان نباید اجازه دهند خریدهای خارجی انجام شود.
افزایش صادرات غیرنفتی از برنامه های دولت تدبیر برای خروج از رکود اقتصادی
وی یکی از برنامه های دولت تدبیر برای خروج از رکود را افزایش صادرات غیرنفتی برشمرد و افزود: این امر زمانی محقق می شود که تولیدات داخلی در کشور آزمون خود را پس داده، موفقیت آمیز باشند.
رییس جهاد دانشگاهی با بیان اینکه اقدامات ارزشمندی در خصوص تشکیل شرکت های دانش بنیان آغاز شده است، خاطرنشان کرد: برای آنکه حلقه تشکیل این شرکت ها کامل شود باید به فکر تضمین خرید کالاهای شرکت های دانش بنیان باشیم.
وی با اشاره به اشتغالزایی شرکت های دانش بنیان تاکید کرد: این طرح ها طی 2 تا 5 سال آینده 20 هزار شغل مستقیم و 120 هزار شغل غیرمستقیم در کشور ایجاد خواهند کرد.
پایان پیام/
نظر شما